За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Jun 26, 2008 11:36 am

dellusion wrote:Аз имам няколко въпроса:

Ако се ожениш и след това се разведеш, но без да си направил дете(и така де, си мъж), пак ли трябва да плащаш издръжка?

Ако да:

Ами ако жена ти си работи и не си я заточил в кухнята да прави манджи и салати по цял ден, пак ли трябва да плащаш издръжка?

Ако само в случай, че имате дете се плаща издръжка, то:

Когато детето стане на 18, продължаваш ли да плащаш издръжка?

Ако отговорът на всичките въпроси е да:

Кой ги мисли тия закони? :shock:
Може да дължиш издръжка на бившия си съпруг, ако той е нетрудоспособен и ти си виновен за развода. Максималният срок на тая издръжка е 3 години, но по преценка на съда може да се увеличи. Дали си мъж или жена няма значение – нетрудоспособен мъж спокойно може да осъди за издръжка виновната си бивша жена.

По втория въпрос – не, трябва да не може да работи и да се издържа сама.

По третия – дължиш издръжка до 25-та година на детето си, ако учи и няма собствени доходи.

Та така, на почти всичките ти въпроси отговорът е да. Хубаво е, че хората не ги знаят много тези неща… :)
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 26, 2008 12:04 pm

Но по-умните от нас очевидно се замислят. :)

Амелия, виж са, нали оттам тръгна целата работа:

Симо/аз искаме да запазим детето :arrow: жената не ще :arrow: мъжът го фофти дебелия
Симо/аз не щем дете от неква случайна мръхла, дет може да го е изчовъркала от употребения кондом, само за да ни земе париците :arrow: мръхлата ни съди и ни зима париците :arrow: мъжът го фофти дебелия

Чаткаш нали? Справедливост*. Най-важното. А тия наивни приказки за генетичния басейн си ги спести, моля, в тоя контекст. Не сме некви безмозъчни животни. Всъщност ТОЧНО възможността ни за избор ни различава от тех. :wink: И сексът за удоволствие. НИЩО друго.

* И тъй като след тия страници и на Симо му стана ясно, че НЯМА как да задължи една жена да роди, остава другото решение - ако пак прави напук, да се оправя сама. Не забравяй еманципацията. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 26, 2008 12:29 pm

shayhiri wrote:
Симо/аз искаме да запазим детето :arrow: жената не ще :arrow: мъжът го фофти дебелия
Симо/аз не щем дете от неква случайна мръхла, дет може да го е изчовъркала от употребения кондом, само за да ни земе париците :arrow: мръхлата ни съди и ни зима париците :arrow: мъжът го фофти дебелия
Вариант номер две - не се празниш в нея. Тогава е трудно да забременее. Иначе си носиш отговорността. Пък май имаше и някакви противозачатъчни за мъже вече.

И ако искаш спреведливост - намери някоя твоя позната с наистина тежък и болезнен цикъл. И обясни точно в момента как би искал да има справедливост и да решаваш какво тя да прави с тялото си. Погрижи се да има твърди и остри предмети наблизо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 26, 2008 12:46 pm

The Dragon wrote:Вариант номер две - не се празниш в нея. Тогава е трудно да забременее. Иначе си носиш отговорността.
Е аз точно тва и правя. Държа всичко да си зависи от мен. (Освен тва само един от трите варианта на "в нея" е лош в случая.) Може би и затва не съм имал проблеми всичкия тоя километраж досега, та разсъжденията ми на тоя етап са чисто теоретични.

Но просто е много тъпо, съгласете се, ако трябва цел живот да омотаваме употребения кондом в салфетка и да си го прибираме демонстративно в джоба. :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jun 26, 2008 1:02 pm

Е хубаво де, що за параноя е това? Каква е вероятността някоя да стигне дотам да се опитва да забременее от твоя използван презерватив, че и да успее? Дето се вика, маса хора с години опитват по нормалния начин и нищо не става, а и чак такива вманиачени жени надали има много...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 26, 2008 4:45 pm

И една интересна статийка която горе долу има отношение към темата. Заключението става дума.

`Demographic winter' is just overheated rhetoric

Jun 18, 2008 04:30 AM
Antonia Zerbisias

Global warming means nothing to those who are concerned about "demographic winter."

To them, the apocalypse will be the result of the dropping birth rate, especially that in the, ahem, "civilized" world.

Among those leading the pro- natalist charge is pundit Mark Steyn, whose America Alone: the End of the World as We Know It was excerpted in Maclean's and met with charges of hate speech. It concerns itself with how we white women aren't popping out babies fast enough to keep up with the brown women.

"Islam has youth and will, Europe has age and welfare," he notes. "Pre-modern Islam beats postmodern Christianity. It's the end of the world as we know it."

Know it? Or as Steyn and his ultra-con buddies would prefer it?

Even Pope Benedict XVI recently got into the act, saying that the birth rates in Europe, where every single EU member is below the 2.1 children per woman "stability" rate, reflects our uncertainty of the future.

And with good reason.

Still: "If we do not relearn the basic foundation of faith ... it will be ever more difficult for us to give others the gift of life and the challenges of an unknown future."

Never mind that the human population expands by 78 million a year, with one in three doomed to live in slums without clean water, plumbing or electricity.

Forget that wars are being tripped by land shortage. Don't think about people in Haiti literally eating mud pies. As for people abandoning their children to the street or selling them into slavery because they can't afford to keep them, well, that's not our problem, is it?

People are rioting for bread and rice. Prices are skyrocketing. Meat production is hitting record levels, and soybean crops, which should be feeding people, are instead going to livestock. The fish are disappearing and forests are being laid waste.

And, of course, carbon is spewing into the atmosphere, turning up the temperature, raising the sea levels and causing natural disasters on a terrifying scale.

But these problems are nothing in comparison with the coming decline in babies which will mean there will be nobody to "man the factories" – as if all the factories haven't moved to China, the oil to run them isn't running out and the dwindling population will be around to buy the manufactured goods.

According to Steyn: "The environmentalists may claim to think globally but act locally, but these guys (Muslims) live it. They open up a new front somewhere on the planet with nary a thought.

Why? Because they've got the manpower. Because in the 1970s and '80s Muslims had children (those self-detonating Islamists in London and Gaza are a literal baby boom)."

Doing the rounds right now in conservative circles is the documentary Demographic Winter: Decline of the Human Family, an alarmist documentary that makes last year's dark Children of Men look like a comedy.

Screened by right-wing think tanks and pro-life organizations, it argues that the only way to combat the disappearance of homo sapiens – as if we aren't already killing ourselves by fouling our nest – is by bringing back "the intact married family," eliminating extramarital sex and banning contraception.

It always comes down to confining women, doesn't it?

The not-so-funny thing is, these people are constantly railing about how girls in less developed countries breed at a young age – which is, sadly, true – but complain about how women here wait too long, inviting fertility problems.

And so, the very thing they despise in other cultures is the exact same thing they would like to bring to ours – and then they have the nerve to accuse feminists of not standing up for women in Muslim countries.

This isn't demographic winter. It's brain freeze.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Jun 26, 2008 9:38 pm

Demandred wrote:Е хубаво де, що за параноя е това? Каква е вероятността някоя да стигне дотам да се опитва да забременее от твоя използван презерватив, че и да успее? Дето се вика, маса хора с години опитват по нормалния начин и нищо не става, а и чак такива вманиачени жени надали има много...
Дано да си и остане в тия въображаеми граници. Хората не би трябвало да са чак толкова цинични, макар че предпоставките са налице.

А нормалният начин зависи само от индивидуалното ниво на плодовитост. Някои хора и "по въздуха" се опрашват - дай боже всекиму, който го иска. :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jun 27, 2008 9:13 am

Ти си един много болен човек. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jun 27, 2008 2:03 pm

Откакто спрях квато и да е захар, вече не съм, мерси за грижата. :) Препоръчвам ти същото.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jun 27, 2008 3:32 pm

shayhiri wrote:Откакто спрях квато и да е захар, вече не съм, мерси за грижата. :)
Пич, ако спирането на захарта е причина за девиациите ти, мисля, че е време да я почнеш. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jun 27, 2008 4:09 pm

А, ти имаш предвид девиации. :idea: И спрямо какво, жено? Може би всички трябва да сме еднакви? Мъжете да разсъждават като жени, жените като мъже?

Тва ли е най-доброто, което една жена може да изтърси, когато един мъж й посочва нещо нередно или поне questionable в устройството на м/уполовите отношения? "Пич, ти не си нормален." Брутру, Марфа, естествено, че съм много различен от теб в много отношения. ОБРАТНОТО щеше да е ненормално. :wink:

Ест., горната ти реакция също е повече от нормална. :) Въпросът беше дали ти или Бая, но явно ти си влязла първа във форума.

А сега сериозно. Може би опитът ви не се простира достатъчно далеч, за да знаете каква част от браковете са предизивикани от "неочаквана" (поне от мъжа :wink: ) бременност, а може би просто отричате възможността за подобно поведение, понеже вие в частност сте над него. При всяко положение, обаче, си струва човек да е запознат с "женските (в случая) хитрини". Независимо дали е мъж или жена. А ако ме подозирате в пристрастност, веднага мога да ви изброя всички "мъжки" мръсотии, които не падат по-долу. Просто не е ставало въпрос досега. :wink:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Jun 27, 2008 4:12 pm

Млъкни, ако обичаш.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Fri Jun 27, 2008 4:25 pm

Въпреки, че мислех да не се включвам вече ще го направя само за секунда:

Брат ми е гаф на бащата, който никаго не е ползвал кондоми и един единствен път не се сдържал.....

Точно в момент, когато финансовото състояние на него и мама е било крайно кофти и мама е направила нервна криза.....

Абортът би спестил последвалите пет години на хляб и вода БУКВАЛНО!

Не знам колцина от вас познават брат ми, но той е страхотно момче и прочее доста по-интелигентен от повечето хора, които познавам.....
Кое би било по-лесното? Да се унищожи "купчината клетки" през първите три седмици ли? И аз да си бях останал единствено дете? Нима плодът ВЕЧЕ не е живо същество? Айсиктир от тука, ще ме прощавате! Както и да го гледате - НЯМА разлика между това, и да си застреляш бебето. И да, нещата вероятно не са черни и бели само, но ВИНАГИ има начин. Винаги. И няма "не мога", има "слаб(А) съм"!

Краен съм, да. Доста аргументирано краен. Не, не мога да се поставя на мястото на жените, обаче издребнявайки, кой пърха и търпи женските истерии по време на бременност, а? (Не че ми се е случвало, така са ми казвали ;) )

Нищо не е черно и бяло. Има обаче Раждане и Смърт. Факт! И не можеш да отнемеш някому топравото и на ДВЕТЕ. Свободна воля? Абортът е именно отнемане на нечия свободна воля, от друго същество със свободна такава и ЯВНА липса на майчина съвест. И знаете ли, ПОСЛЕ тази съвест се появява. И говоря за нещо, което ЗНАМ! Накарайте Аби да ви разкаже, макар че едва ли ще се зарадва. Как предното и гадже и надул корема, да пукне дано, и после двамата решили (на по 20 години), че абортът е най-доброто решение. И знаете ли, това е нещо, което Албена НИКОГА няма да си прости, колкото и РАЗУМНО да й е изглеждало тогава и колкото и "непрестъпно"! Аз съм виждал болката й. И помня "Чувствам се като убийца" или "Мисля си за някого, който вече не е сред нас".....

Какво ли знаете......

@Алекс, вероятно има такива случай, но все пак не живеем в сапунки.....

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Jun 27, 2008 4:27 pm

Сори, Гиб, закачам се. Никой да не го взима присърце. :)

Просто поводи за размисъл.

едит: Базил, и аз самият казах нагоре, че такова поведение е грозно и наглед необосновано - но не и немислимо, особено предвид законовите предпоставки.

И по темата за аборта те разбирам идеално. (Аз самият съм очевидна "грешка", бидейки изтърсак 17 години след сестра ми.) Тва обаче нищо не променя. Жената си решава и не е длъжна никому с нищо.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jun 27, 2008 5:05 pm

Нима плодът ВЕЧЕ не е живо същество? Айсиктир от тука, ще ме прощавате! Както и да го гледате - НЯМА разлика между това, и да си застреляш бебето.
Напълно ме убеди, просто доказателственият ти материал е толкова изчерпателно неопровержим...

Драгън, добра статия си намерил.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."