Можеш ли да провериш в кои случаи мъжът дължи издръжка по закон, тенкс? Ако не са женени, но жената забременее и реши да си роди детето без съгласието на мъжа?
Moderator: Moridin
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Това просто беше лаф на Карлин, как не можа да го познаешAmelia wrote:Да отговоря на Драгън с доста смешния му пример. Ех, програмистите...![]()
QFT.Amelia wrote: ОМГ, изпаднах дотам, че се реших да отговоря на провокациите на шайха.![]()
Доказване на бащинство по кръвен и ДНК път има от не-чак-толкова отдавна. Стабилна правна система, която се занимава с този въпрос - тоже. Така че не е като да сте изстрадали хилядолетия на женско потисничество. Издръжка бащата ТРЯБВА да дава, а ако има проблем с това - да си е държал патката в гащите, когато му е било времето. Това дете е И НЕГОВО, независимо от това дали го е искал или не. Негова плът и кръв. Неговият собствен генетичен басейн, оставащ след смъртта му. Единствената ни наистина безапелационна природна задачка. Така че кво е това "прецакан съм"? Не еби и няма да те прецакват. Това да ти се роди дете не е прецаквация - това по презумция би трябвало да е най-хубавото и важно нещо на света.
Ако майката е достатъчно еманципирана и получава яките кинти, може и да не взима издръжка от бащата. Ако ги няма - не ме интересува кое точно право се потъпква на възрастния ебач, но детето НЕ ТРЯБВА ДА СТОИ ГЛАДНО, когато може и да не стои. Законът си е чудесен просто и защитава именно невинния в случая - детето. Възрастните с техните терзания и проблеми, произлизащи от ситуацията, могат да го духат.
Еми thank you for making our point, понеже всички т.нар. "защитници на абортите" в тази тема имат точно това предвид, с тази разлика, че "доста тъпо решение" си остава само за теб.Абортът по каприз трябва да е до 3ти месец, щото после става трудно и рискът от усложнения скача осезаемо. За мен, а и за лекарите предполагам, това е доста тъпо решение на проблем, появил се поради личното ни безхаберие. Но пък телата и животите са си наши и може да си чупиме главата както си искаме. Универсална истина, която да почнем да съблюдаваме законово в случая, уви, няма.
Почти сигурен съм, че не, но специалистите да кажат.Когато детето стане на 18, продължаваш ли да плащаш издръжка?
Не знам дали някой друг е видял култовите плакати по улиците с позив "Бъди НЕтолерантен! Бъди нормален!"Xellos wrote:Напълно съгласен с тайгъра. Ама пък аз няма да абортирам и тва си е. Другите да се оправят.
Иначе по темата
Неофит: Гей парадът е грях
http://dnes.dir.bg/2008/06/25/news3133720.html
Аха, значи най-вероятно съм бил грубо дезинформиранDemandred wrote:По първия въпрос - как ще плащаш издръжка като не си станал баща? Нещо въпросът ми се струва безсмислен.
Почти сигурен съм, че не, но специалистите да кажат.Когато детето стане на 18, продължаваш ли да плащаш издръжка?
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], tigermaster and 4 guests