@Морви - никой не говори за случаите, когато абортът се ползва за контрацептив, там вече се разбрахме, че никой не го счита за правилно. Само че аз не мисля, че това е основание да бъде забранено, защото то засяга само въпросния човек и толкова. Не можеш да му забраниш да бъде гаден със себе си. Иначе ще живеем в усмирителни ризи.
@Хриси - всички разлики, които изброи, са индивидуалност на родени бебета или бебета пред раждане (което каза и Гибли). Така че, не, абортът (този, който се прави по желание, т.е. до четвъртия месец), не е убийство
За последния ти абзац казах достатъчно. Аз не мисля така. Не мисля, че коя да е от двете тези има достатъчно обективни основания да се наложи. А когато никоя не може да се наложи, според мен не трябва да се взимат законови мерки в полза на едната. Нито законови, нито морални всъщност.
Не отговорих на това на Симеон:
Жоро, как кейс бай кейс, но решен само от жената, е различен от пълна свобода?! Разчитайки на преценката на един единствен човек (въпросната жена), нещата стават малко нечестни спрямо всички хора, с които този човек е свързан.
Защото "кейс бай кейс" означава, че няма универсална рецепта и няма универсална практика. И по НИКАКЪВ начин не противоречи на пълната свобода (на майката). И няма нечестно спрямо други хора, освен евентуално бащата. Там, както вече казах, нечестно го е определила природата. В крайна сметка жената си понася вредните за тази "привилегия" да избира.
This is it. Ground zero.