За тези неща си има правоохранителни органи.RRSunknown wrote:Например да кажат :А за религиозното невежество в западното общество си абсурдно оптимист. Пак казвам - по себе си съдиш за другите хора и щом за теб нещо е абсурдно приемаш, че и за тях е така. Много хора за жалост ги мързи да мислят самостоятелно и предпочитат лесноразбираеми успокоения
Ебал съм го, няма бог мога да си правя каквото си искам,само аз си решавам- що да не вземат пушката на бащата и да претрепя някой и друг съученик-пак примери от същия запад за който говориш.

Или както е казал Хенри Луис Менкен: "Когато казват, че се нуждаем от религия хората всъщност имат предвид, че се нуждаем от полиция".

За мен моралът е едно, а религиозните наставления - съвсем друго. Не смятам, че са неразривно свързани.
Има морални атеисти, има и неморални привърженици на една или друга религия.
Затова в САЩ полагаш клетва върху Библията в съда (голям абсурд за всички нехристияни, впрочем), ама в наказателния кодекс си има предвидена присъда за лъжесвидетелство - и за мен точно светската санкция е единствено меродавната.