Аз също не пия алкохол, или пия малко и много рядко. При мен причината е непоносимостта на стомаха ми към него. Алкохолът ми прави жестоки киселини и за да се оттърва от тях трябва да повърна. А да повръщаш без да си се напил не е оферта. Поради тая причина никога не съм се напивала. Оставам си трезвена и страдаща. Само че аз поемам концентрати по-добре от вино и бира. Чужбинските вина също не ми правят проблеми, но това дето се продава в Бг е толкова отвратително, че ми стига четвърт чаша, за да се раздрайфам.
Кафе не пия, ужасно силно ми действа и после се треса и ми е некомфортно. И ми прави киселини (само да отбележа - принципно киселини получавам адски рядко, не е като да ми е повредено нещо), а и на вкус не ми харесва. Виж, миризмата му е готина - нея я обичам.
Чай - къвто и да е, почти не пия, дори когато се разболея. Не ми е неприятен, нито ми действа зле, просто нямам навици, а и ме мързи да си стопля вода.
Цигари - ясни. Пробвах да пуша - беше ужасно. Не, мерси.
Наркотици и химии - върло против. Имаше момент, в който ми бяха изписали приспивателни и антидепресанти. Спрях ги самосиндикално, щото нито ми помагаха, нито се чувствах добре от тях. Принципно се старая и лекарства да взимам възможно най-рядко, а ако ми предпишат някой препарат на кортикостероидна основа, направо не си го купувам. И болкоуспокояващи пия адски рядко - трябва да съм почнала да мра, за да опра до тях. По-добре настроена съм към разни билкови илачи, но досега не съм забелязала кой знае какво въздействие от тяхна страна.
За захарта обаче имам друго мнение. Не я намирам за толкова голямо зло, да не говорим, че си е вид храна и е нужна. И ми доставя удоволствие, без да ми се налага да се измъча, за да свикна с нея преди това (като кафето, цигарите и алкохола).