Месечино, землjо македонска...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jun 12, 2008 9:59 pm

Викам наесен някъде да се организира една татарска ШД инвазия у някоя охридска кръчма, с много змиорка, лозовица и автентичен фолклор :)
П.П. Прослушах всички варианти на "Йовано, Йованке", които може да се намерят в Youtube. Това на Слави и Куку-Бенд е най-доброто, евър.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jun 12, 2008 10:58 pm

Roland wrote:Аз пък честно не съм срещал читав македонец. Особено учещите тук студенти винаги са връх на мързела, скатаването и купонджийството, което както и да го гледаме, е доста тъпа комбинация. Плюс показното женкарство, което като е космато и мургаво, ми иде малко гнусно. И това ви го казва човек, в чиято специалност има КИПЪРЦИ, все пак!
Бе, знам ли може тук да идват някакви, които там не са прокопсали... Има една македонка в курса и си изглежда съвсем нормална. А каква хубава албанка видях, съвсем ми разстрои представата за албанците като модифицирани анадолци...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jun 12, 2008 10:59 pm

Каво пък имате против анадолците :), колко хубави туркини имаше в курса ми в университета...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jun 12, 2008 11:06 pm

колко хубави туркини имаше в курса ми в университета...
+1.

И македонците (по-точно македонките) в курса ми са точни. Едната не пропуска лекция или упражнения и половината курс си тръси материали за учене от нея, другите две пък се вясват много рядко, но като дойдат са по-ниски от тревата. :wink:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Thu Jun 12, 2008 11:36 pm

Morwen wrote: А каква хубава албанка видях, съвсем ми разстрои представата за албанците като модифицирани анадолци...
те са едни от най-древните и вероятно най-интересните народи на Балканите. Много учени смятат че са потомци на илирите и за разлика от етническия македонец наистина културното им наследство се простира на хилядолетия. Освен това сред тях има много повече светли и високи хора, отколкото при макетата, и като цяло породата им е като на черногорците, т.е. хубави и снажни. Когато ги настига отоманското нашествие са били предимно католици, а и сега сред населението на т.нар. Дукагинско плато има 1/4 католици...Странно е, но те имат далеч по-положително отношение към българското, отколкото масовия македонец. Извинете ме за лирическото отклонение, май се увлякох...
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jun 13, 2008 9:00 am

И са хубави албанците, факт. Примерно великият им вожд Енвер Ходжа е бил като холивудски артист.
Image
Хубав народ са и това е положението. Ако не знаете, Джеймс Белуши например също е албанец :) Не че е пример за хубавец, ама и той не е като да прилича на анадолец ;)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Aug 31, 2008 12:03 pm

Общината на град Скопие планира "Програма за укрепване на националната идентичност". Част от нея включва издигането на паметници на видни личности и символи с македонски идентитет в квартал "Кисела вода". Между тях, освен Филип и Александър Македонски са:
- Шварценегер в ролята на Тарзан;
- Крали Марко с коня Шарколия;
- композиторите Бах, Чайковски и Моцарт;
- ученият Алберт Айнщайн;
- Уинстън Чърчил;
- футболната топка;
- актьорът Петре Пърличко.
(по данни от пресата) 8-)

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Mon Sep 01, 2008 11:01 am

На мен ми се случи да ходя доста пъти в Албания последните три години и наблюденията ми са следните - мацките са с големи очи и късички крачета, пищни повечето, а мъжете са симпатични, но неистово ушати и луничави повечето. :wink:
Македонците или по точно македонките не ме грабнаха хич, аз самия по произход съм с поне 3/4 македонска кръв. Но в Охрид няколкото хубави момичета които видях си бяха шиптърки.
А албанцине ни кльопат щото нямаме граница :lol:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Sep 01, 2008 12:27 pm

Шкиптърите май наистина са потомци на древните илири. Макар че ок. 1/5 от тях, по западния бряг на Охридско ез. се самоопределят като българи, нищо че в Македония българи нямало за цяр. Но както и да е, де. Случката с днешния македонски идентитет само показва по възможно най-абсурдния начин колко тъпа по начало е идеята за националната държава - една историко-политическа измишльотина от XIX в. Днешният французин е толкова потомък на франките, колкото аз съм трак, българин, славянин или пряк потомък на крито-минойците, дето прескачат бикове на фреските в Кносос. Държавата е това, на което плащаш по-малкия рекет, уж за да те пази от по-наглите бандити, нищо повече. Така си е било от край време и така е до днес, останалото е ала-бала 8-)
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Vendavelle Levante
Smallfolk

Post by Vendavelle Levante » Tue Sep 02, 2008 6:16 am

Roland wrote:Аз пък честно не съм срещал читав македонец. Особено учещите тук студенти винаги са връх на мързела, скатаването и купонджийството, което както и да го гледаме, е доста тъпа комбинация. Плюс показното женкарство, което като е космато и мургаво, ми иде малко гнусно. И това ви го казва човек, в чиято специалност има КИПЪРЦИ, все пак!
Подкрепям с две ръце. И най-тъпото е че освен че се скатават, не идват на лекции и упражнения, не показват навреме курсови работи и др...ами на всичкото отгоре и преподавателите ги пускат на изпитите и им дават заверките. А кво като ти си се бъхтал цяла година...даскалите се заядат за нещо малко, ще те оставят да повтаряш курса /примерно/, а македонците ще завършат преди ти да си се дипломирал, нищо че сте почнали заедно... :roll:
When the Time comes....