Диети, хранителни режими, здравословно хранене
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
RRS, има огромна разлика между бягане с немалки тежести, държани отделно в двете ръце и *само* с ръце, и бягане с товар, разпределен между гърба, раменете, кръста и *двете* ръце заедно. Съжалявам, че се налага да говоря очевидни неща, но при двете неща натоварваш съвсем различни мускулни групи по съвсем различни начини - и трудността е несравнима. Неслучайно от повече от 15 години насам общо-взето не съм излизал от вкъщи без раница - натоварването на раменните и гръбните мускули е много "по-евтино", отколкото носенето на каквато и да е сравнима тежест само на ръце, пък да не говорим за една ръка.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
И това какво общо има с това което съм казал?Roamer wrote:RRS, има огромна разлика между бягане с немалки тежести, държани отделно в двете ръце и *само* с ръце, и бягане с товар, разпределен между гърба, раменете, кръста и *двете* ръце заедно. Съжалявам, че се налага да говоря очевидни неща, но при двете неща натоварваш съвсем различни мускулни групи по съвсем различни начини - и трудността е несравнима. Неслучайно от повече от 15 години насам общо-взето не съм излизал от вкъщи без раница - натоварването на раменните и гръбните мускули е много "по-евтино", отколкото носенето на каквато и да е сравнима тежест само на ръце, пък да не говорим за една ръка.

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Имах предвид първоначалния ти коментар, това за "какво лошо да бягаш с 15 килограма в ръцете". Беше казано така, като че ли изразяваш съмнение в думите на Пъгсли, че за човек, който така или иначе НЕ е в добра форма, бягане с 15 килограма в едната ръка и 15 - в другата ще бъде много по-опасно, отколкото полезно. Не можеш след това да ползваш като аргумент бягането с пълно бойно снаряжение, защото, първо, натоварването е съвсем различно, а и после, както каза и Пъгсли, го има моментът с "така или иначе НЕ е в добра форма".
Eric: I use my sword to detect good on it.
- RRSunknown
- Elder God
Добре де - аз съм останал с впечатление че Шайхири (за когото ставаше дума) е в добра форма- поне така съм подразбрал.Roamer wrote:Имах предвид първоначалния ти коментар, това за "какво лошо да бягаш с 15 килограма в ръцете". Беше казано така, като че ли изразяваш съмнение в думите на Пъгсли, че за човек, който така или иначе НЕ е в добра форма, бягане с 15 килограма в едната ръка и 15 - в другата ще бъде много по-опасно, отколкото полезно. Не можеш след това да ползваш като аргумент бягането с пълно бойно снаряжение, защото първо, натоварването е съвсем различно, а и после, както каза и Пъгсли, го има моментът с "така или иначе НЕ е в добра форма".
Ако си в лоша форма естествено че ще увиснеш след първите 20 метра.
а особенно с 15-ки в ръце. Дори само разходка с такива дъмбели ми се вижда много. Неслучайно дъмбелите за бягане са макс. 5 кг ( имам пред вид тези на rucanor - те на практика се пристягат за дланите с велкро лепенки). По-голяма тежест ще удари адски силно рамената - няма значение че на някой са му леки за бицепсово сгъване (въпреки че е по-вероятно да не изпълнява правилно упражненията).
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams
Във въпросното FAQ има тук-там линкове към различни статии на сайта за нещата, които те интересуват.passer-by wrote:С уточнението, че първата половина е за силови тренировки, а частта с храненето започва от средата - някъде от стр.35 при общо 64.JohanVladimir wrote:Линкът, даден по-горе
http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF
е към една статия на Христо, която преди време преобърна мисленето на много хора, вкл. моето, струва си да се прегледа просто ей така![]()
И определено си струва да се прочете. Ако на някого му хареса, да види FAQ-то на http://www.spidersport.com

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Да ви върна пак на темата за хранителни режими и т.н. 
Аз спазвам режима на Дюкан и за 20 дена свалих 6кг., което за мен си е доста (1.70 м съм и сега тежа 59,5 кг) Бих могла да сваля още 2 - мах 3кг преди да заприличам на скелет, но реших че е ми стига и е време за захранка. В момента се захранвам 11 ти ден и макар, че не е супер лесно , не е и голяма драма.
Само едно не ми е ясно, защо трябва при захранката да се избягват череши?!? Ако някой има идея да сподели, щот бих хапнала, ама няма да си гърмя гала вечерите за череши.
Има и едно нещо с което не съм съгласна в диетата - ползването на подсладители и пиенето на кола лайт, заради аспартама.
P.S. И любимия е на диета, утре ще се захранва, и трябва да кажа че я понесе доста по-тежко от мен, но пък и свали по бързо-днес му е 10 ти ден и е свалил 4,5 кг

Аз спазвам режима на Дюкан и за 20 дена свалих 6кг., което за мен си е доста (1.70 м съм и сега тежа 59,5 кг) Бих могла да сваля още 2 - мах 3кг преди да заприличам на скелет, но реших че е ми стига и е време за захранка. В момента се захранвам 11 ти ден и макар, че не е супер лесно , не е и голяма драма.
Само едно не ми е ясно, защо трябва при захранката да се избягват череши?!? Ако някой има идея да сподели, щот бих хапнала, ама няма да си гърмя гала вечерите за череши.
Има и едно нещо с което не съм съгласна в диетата - ползването на подсладители и пиенето на кола лайт, заради аспартама.
P.S. И любимия е на диета, утре ще се захранва, и трябва да кажа че я понесе доста по-тежко от мен, но пък и свали по бързо-днес му е 10 ти ден и е свалил 4,5 кг
- tigermaster
- Elder God
Аз на ръст 183 см. бях 54 кила преди две години. Обилното количество тлъста и мазна храна не помогнаха да надебелея много... Сега май съм към 60-70, и то май защото тръгнах на тренировки и качих малко покрай тях. Изводът ми е, че яденето не е никак важен фактор по отношение на килограмите. А може и да имам много бърз метаболизъм или нещо подобно, не знам...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- The Dragon
- Elder God
Само да вметна - в момента в метро са пуснали вносна произведена в Италия за Евро 2008, а не онзи боклук от полша който обикновенно го внасят. На вкус е правилна - лешникова и горчива.Ludmila76 wrote:аз ще ще падна на колене и ще словославя този, който измисли диета която да включва захранване с филийки препечен хляб намазани с шоколадов крем Нутела. ммммммммм, Нутела
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
вече я открих - има я в различни разфасовки, вкл. един грамаден буркан пред който се чувствам като Мечо Пух пред вездесъщия буркан с мед. Диетичните принципи отстъпват с разпокъсани знамена ...направо ми се иска пичовете от Фереро да ме вземат за рекламно лице на продуктите сиThe Dragon wrote: Само да вметна - в момента в метро са пуснали вносна произведена в Италия за Евро 2008, а не онзи боклук от полша който обикновенно го внасят. На вкус е правилна - лешникова и горчива.
But I, being poor, have only my dreams;