Вчера и днес изгледах "Goodfellas", "The usual suspects", "O Brother, where art thou?" и "Clerks".
"Goodfellas" го харесах; след "Шофьор на такси" и "Последното изкушение на Христос" бих го наредил сред нещата на Скорсезе. Покрай "Семейство Сопрано" мафиотската тема в момента ми е много актуална и се разтекох от кеф; а филмът определено е запомнящ се, има множество гениални сцени, особено от тези към края направо лъхат параноя и drug fueled dementia.
"The usual suspects" не ме впечатли чак толкова, главно защото се досетих за финалния плот-туист от рано.
"O Brother, where art thou?" пък не можа да ме грабне по начина, по който "Големият Лебовски" го направи примерно. Всичкото това пеене ме дразни сетивата. Оцених филма доста повече след като прочетох в уикипедия за алюзията към друг филм от 40те и добих някаква представа за идеята.
"Clerks" ми беше най-изненадващ. Очаквах комедия от типа на "Догма", а получих нещо, което ми напомни най-вече на "Фарго". Тежък нихилизъм общо взето.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".