По света и у нас - снимки и впечатления

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Dec 24, 2007 1:39 am

http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... GORY_ID=23

Прав бях. 8-)

Разгледайте останалите пейзажи, това ми е един от любимите сайтове.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Dec 24, 2007 3:38 am

Moridin wrote:Абе Пенчев, ти така и не каза откъде са снимките в първия ти пост по темата, освен търновската :)
Мдаааа... предполагам, че говориш за viewtopic.php?p=76516#76516 :)

Първата снимка, в която наистина много ме е яд, че не можах да хвана усещането, беше в катедралата в Кьолн - der Koelner Dom - http://www.koelner-dom.de/ - общо-взето най-високата католическа катедрала в Европа. Ефектът на неосветената катедрала, мрачния коридор между скамейките, арките и колоните, които издигат погледа към витража, и изведнъж слънчевата светлина, която се спуска от този витраж отгоре към теб... просто трябва да отидеш там и да го усетиш сам.

Втората снимка, с чайките, които са се подредили и само чакат стартовия сигнал, е в Цюрих :) Оттам имам още една с чайки и същата тази река, сега ще се опитам да я изровя.

Третата, с фирмата за часовници, която си е избрала странно име ;), също е в Цюрих.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Dec 24, 2007 2:27 pm

Image

Това е блока срещу нас. Виждате модерна система за викане на Батман без употребата на електричество в името на борбата срещу глобалното затопляне. Леко вляво долу се вижда тип по пижама, който или не е батман или същият е сбъркал етажа, това само времето ще покаже.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 08, 2008 4:45 pm

Spoiler: show
Image
Ей заради такива места живея и на тва точно викам "фентъзи" усещане.

Иначе - да възкреся темата, щото със сигурност имате доста нови снимки (или впечатления), които се чудите къде да пуснете.
Moridin wrote:Намерих си в крайна сметка приличен сайт за уеб-албуми и накатерих там малко от тазгодишните си пътешествия :)

Не съм ги чистил от компромати още :mrgreen:

http://picasaweb.google.com/joro.penchev
Жоро Пенчев, тва не баца. :(
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Jun 08, 2008 5:57 pm

Странно, при мен picasa-галерийката на Мор си се отваря и още как - Белград, Манхайм, Хайделберг, Валдорф (интересно защо ли последните три са ми толкова познати... дали пък не съм се разхождал и аз натам преди години по много подобни причини :))

А иначе снимката е интересна... Индия?... къде по-точно, какво, как, кой се е разхождал дотам? :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Jun 08, 2008 6:23 pm

И на мен сега ми се отвори, явно е било временен проблем.

Тази конкретно снимка е от Водния дворец в Бхаратпур, Раджастан (но я дадох просто като пример за дух на мястото; същото/подобно усещане може да бъде уловено на безброй места по света - стига да знае човек къде да търси, как да гледа на света и за какво да си отваря очите :)). Близо е до Агра. Една приятелка от Индологията (още навремето, като бях Арабистика) изръшка половин Индия за едната година специализация там. При първа възможност ще я последвам. Индия ми е едно от най-фентъзи местата, наред с останалата централна Азия (Персия, Китай и др.).

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jun 08, 2008 6:51 pm

Пенчев - подозирам си прав :mrgreen:

Трябва да накачуля и средновреопейските, ма да видим кога ще стане..
This is it. Ground zero.

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Tue Jun 10, 2008 10:35 am

Индия е изключително силно надценявана като туристическа дестинация. За да видиш едно две красиви места ще трябва да се потопиш в ебаси нехигиеничния кошмар.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jun 10, 2008 10:37 am

Ами аз не бих отказал, ако някой ми предложи екскурзия дотам, колкото и да е надценена дестинацията 8-) Колкото до липсата на хигиена - все пак живея в София ...
This signature is not yet rated

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jun 10, 2008 10:40 am

Е бати преувеличеното и излишно изказване е това за надценяванвто на Индия. На мен след Япония и Шотландия си ми остава детска мечта. А местата далеч не са 2-3....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jun 10, 2008 10:57 am

Япония, Индонезия, Бразилия, Куба. . . . Ако тръгна да изброявам къде ми се ходи ще е доста дълго. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Jun 10, 2008 11:36 am

Като стария виц: какво ли няма в хладилника ми и къде ли не съм ходил :mrgreen:

Ludmila76
Adept

Post by Ludmila76 » Tue Jun 10, 2008 12:11 pm

Muad_Dib wrote:Е бати преувеличеното и излишно изказване е това за надценяванвто на Индия.
Ми поне е от собствен опит. Живяла съм там 4 месеца. Щом ти е излишно, само мога да те насърча да отидеш.
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jun 10, 2008 2:29 pm

Ако наистина мизерията е анти-екзотична (при мен ще е обратното, почти 100% сигурен), просто трябва да се взема на по-малки дози - до 1 месец и с много пътуване насам-натам и сменяне на ландшафта, аз така си и правя по принцип при пътешествия. :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jun 10, 2008 10:06 pm

Някой има ли представа по колко вървят най-евтините цифрови фотоапарати, които вършат работа за заснемане на пейзажи и качването им на компа в нормална резолюция (като на индийската снимка)?
Spoiler: show
Image
Че ми писна да регистрирам красиви гледки само в паметта си, чакат ме много пътувания из страната, а още ми е рано да се обзавеждам с нещо свръхпрофесионално. А и държа да е компактно.