Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 06, 2008 4:34 pm

Interpreter wrote:Понеже споменах за първото фентъзи на Морган - "The Steel Remains" - почти я дочетох (това да четеш от екран е обидно уморителна работа :( ). Много е силно и най-вероятно ще се прави, но определено не е за непълнолетни.
Морган - силно - не е за непълнолетни.
Това ми стига. :D
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 4:35 pm

Дам, и той така вика :) А някакъв естимейт за кога ще се прави, имаш ли? Може и на кю, ако не е за пред хора :)
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jun 06, 2008 4:51 pm

Е, аз дочитам last draft-a, все пак, трябва да си излезе легалното копие, може да има някакви промени там. Като го довърша, ще пиша препоръката, но се надявам (ако се приеме) да излезе до края на годината. Като казвам непълнолетни, имам предвид под 28 поне :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 06, 2008 4:53 pm

Тоест Мартин, Кол/Бънч и други подобни са като благопристойни девици пред Steel remains, така ли?
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 4:58 pm

Ми Морган вика, че било блъскано с интриги, секс и кървища :mrgreen:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Jun 06, 2008 5:29 pm

Не, книгата е доста сериозна и на почитатели на Мартин и Ериксън определено ще се хареса. Не е чак мащабът на Ериксън засега, но увлича доста, а езикът му е смазващ направо, брутален и с много нерв. Само:
18!
Spoiler: show
Това, че добрият мил главен герой е гей-дегенерат, е най-малкият кахър. Просто има някои, хм... описания... от по страница - две, но пък като че ли не са самоцелни.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Jun 06, 2008 6:39 pm

Interpreter wrote:Не, книгата е доста сериозна и на почитатели на Мартин и Ериксън определено ще се хареса. Не е чак мащабът на Ериксън засега, но увлича доста, а езикът му е смазващ направо, брутален и с много нерв. Само:
18!
Spoiler: show
Това, че добрият мил главен герой е гей-дегенерат, е най-малкият кахър. Просто има някои, хм... описания... от по страница - две, но пък като че ли не са самоцелни.

Той Роланд няма против таквизи работи :lol:
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 6:41 pm

Тва щото Роланд не живее в средновековието като някои други и не е зъл хомофоб :lol:

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Jun 06, 2008 6:45 pm

Roland wrote:Тва щото Роланд не живее в средновековието като някои други и не е зъл хомофоб :lol:
И определено не се засяга лесно. Пък и хомофоб някак не е ли пресилено? Просто някак не изпитвам наслада да чета такива работи.
Въпрос на вкус, Роланде. :lol: :lol: :lol:

По темата- Блекколар на Тимъти Зан. Приятна книжка, много четивна, но не е кой- знае-какво. Става за един прочит де.
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 6:49 pm

Stoly wrote:И определено не се засяга лесно. Пък и хомофоб някак не е ли пресилено. Просто някак не изпитвам наслада да чета такива работи.
Въпрос на вкус, Роланде. :lol:
Е аз щото мастурбирам на всяка такава сцена, нали...

Как да е, аз мъча още първата повест на Мартин Петков от Те не вярват в приказки. В общи линии елементаризиран Стругацки за бедни + много купешка житейска философия, позакъсняла с около десетина години. Жалването за мутренското ежедневие на България спря да бъде интересна тема доста отдавна :roll:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 06, 2008 6:51 pm

Roland wrote:Как да е, аз мъча още първата повест на Мартин Петков от Те не вярват в приказки. В общи линии елементаризиран Стругацки за бедни + много купешка житейска философия, позакъсняла с около десетина години. Жалването за мутренското ежедневие на България спря да бъде интересна тема доста отдавна :roll:
С две изречения ме убеди да я избягвам.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 6:53 pm

Бе това не е основното в книгата все пак. Историята сама по себе си не е лоша, ма пичът твърде много се увлича в твърде елементарни разсъждения за обезвереното, изпростяло човечество, забравило големите мечти и повтарящо грешките си. Което мен поне ми е скучно, поне представено по тоя начин. Както казах, иначе бие на Стругацки от Куца съдба типа. Има нелош стил и като цяло е увлекателен.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Jun 06, 2008 6:54 pm

Roland wrote:
Stoly wrote:И определено не се засяга лесно. Пък и хомофоб някак не е ли пресилено. Просто някак не изпитвам наслада да чета такива работи.
Въпрос на вкус, Роланде. :lol:
Е аз щото мастурбирам на всяка такава сцена, нали...
Определение за похвата, който използваш: преиначаване на нещата, отбиване на темата.
Никой не е казвал такова нещо.Поне доколкото аз си спомням и доколкото може да се вярва на постовете, които пише тук и в СтарЛайтър.

Просто, не знам дали можеш да ни разбереш, но нас- множество хора, не ни харесват тези работи. Не хомофобство, просто е неприятно, и на момента- да, гадничко.
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jun 06, 2008 6:56 pm

Художествената литература (или поне онази част от нея, която си струва) няма за цел да е приятна и неприятна. Тя разказва история или развива идеи. Ако за тези идеи или история е нужно героят да е обратен или просто не пречи - лошо няма. Не знам как сте вие, "повечето хора", но в моя речник "неприятно ми е да чета за обратни" си е точно мека форма на хомофобия. Мен пък не ми е неприятно. Не ми е и приятно, просто това са си герои. Чудно ми е на хомосексуалистите дали им е яко всички мъже в книгите да си падат по жени примерно... :roll:

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Jun 06, 2008 7:09 pm

Roland wrote:Художествената литература (или поне онази част от нея, която си струва) няма за цел да е приятна и неприятна. Тя разказва история или развива идеи. Ако за тези идеи или история е нужно героят да е обратен или просто не пречи - лошо няма. Не знам как сте вие, "повечето хора", но в моя речник "неприятно ми е да чета за обратни" си е точно мека форма на хомофобия. Мен пък не ми е неприятно. Не ми е и приятно, просто това са си герои. Чудно ми е на хомосексуалистите дали им е яко всички мъже в книгите да си падат по жени примерно... :roll:
По това, че героите за теб не са нито приятни, нито неприятни, мисля, че всеки би стигнал до извода, че ти не умееш да усетиш книгата, да вникнеш в идеите й.
Както и да е, няма да отговарям на следващите ти постове, не поради липса на аргументи, ами просто, защото мисля, че толкова спам стига. Ако искаш да пренесем дискусията някъде, където може би няма да притесняваме хората с възгледите си относно обратните- нямам нищо против.
Image