Най-малкото доста смело се провали в боксофиса (Марсианеца).

Добре ще е да си го припомня, наистина беше смешен - ако и баси абсурда.
Снощи продължих серията не с един, а с ДВА филма (до сутринта)!
От една страна наистина гледах предтечата на Hot Fuzz
Shaun of the Dead. Отново смесени ч-ва. Като за зомби филм е доста приятен и интелигентен.

Но като пародия не ме разсмя особено, разчиташе главно на симпатичните си герои. Hot Fuzz беше значително по-професионален и смешен - поне в първата си половина, де.
От друга, след Лебовски вкарах и
Фарго. И вече (да не забравяме Старите Кучета) съм официален фен-ултрас на Коените. Смятам да изловя и изгледам всичкото им останало филм. Просто класика във всяко едно отношение.

За самия Фарго няма да влизам в подробности, защото има много по-лесен начин да го опиша.
Това е черновата на "Няма място за старите кучета". 
Едно към едно, ако искате вярвайте, макар че би трябвало да е очевидно, ако сте го гледали. Така че всички хвалби, които изписах за онзи, би трябвало да важат до степен и тук. С уговорката, както стана ясно, че Фарго е като по-скромен далечен роднина. Но пак си е 10/10, разбира се (кинематографията, съспенсът!, актьорите!!, режисурата!!!, диалогът и дори музиката - просто злато от-до). Не знам, не се сещам за други режисьори, чиито филми - бидейки извън преференциалните жанрове - да ме хващат така безотказно с първия си кадър и да не ме пускат дълго след последния.

Кустурица, всъщност. Може и за още да се сетя впоследствие.
Да видим са кво ше измисла за таа нощ.