Въпрос от теста по български или боли ме главата
Moderator: Moridin
- Lubimetz13
- Mistborn
Това е създадено само за да може тъпаци като мен да помпат изкуствено самочувствие с "безгрешни резултати", нали? Тоест, ъм, имам предвид...това не е истински тест, нали? Нали? Ъъ, искам да кажа...аа...че аз решавах такива тестове в пети клас, бе! Да, точно това искам да кажа! Всеки тест, на който аз, респективно и братята ми по олигофренщина, изкарам 30 от 30 трябва да е шега, а? Разбирам въпросите да бяха от сорта на "Изяснете в три просто построени изречения разликата между логичен и онтологичен монизъм.", ама това е просто тъпо. Че и въпросите са дебилно зададени, на всичкото отгоре. Точно като за мен, и аз това казвам...
- Moridin
- Global Moderator
Ърм, това е български език, не философия, се пак
Според мен 30/30 не е толкова странен резултат, защото тестът е за езикова култура, аз лично го правя без да се замислям.
Виж, ако беше на граматика, синтактични категории и особени частни случаи за пунктуацията, тогава да ви видя, многознайковци такива

Виж, ако беше на граматика, синтактични категории и особени частни случаи за пунктуацията, тогава да ви видя, многознайковци такива

This is it. Ground zero.
Там, колкото и да ти е сечено, и ти ше се омажеш, ако и по-малко от нас. Да не говорим, че половината граматически правила в момента, включително според разни даскали, са на принципа на "мое със, мое и без", та... Баси, толковаи злишни запетайки има в бг-граматиката, колкото дори американците не могат да сложат пред "and"...
And you can't dance with a devil on your back...
- Lubimetz13
- Mistborn
Абе аз само да си отбележа, че "Изяснете разликата между логичен и онтологичен монизъм" може да се приеме като въпрос по философия, а "Изяснете в три просто построени изречения разликата..." аз лично го приемам като изобретателно мъчение за кандидат-филолозите - доказан факт е, че на изпити по българска филология се явяват най-много от ония екземпляри, които с празен поглед зяпат списъка със специалностите и накрая в отчаянието си се явяват на изпит за единствената професия, чието название могат горе-долу да осмислят лексикално. Естествено, това не е приемен тест по българска филология, а по култура на езика, при това доказващ безапелационно културата на всевъзможни бацили с тия въпроси...А граматиката, синтактичните категории и частните пунктуационни случаи са нещо, което се случва само на другите, защото досега не съм срещал подобен звяр на изпит по рисуване...Но ако се случи, надявам се да има здравна осигуровка, нали съм Многознайко:Р
- Havelock Vetinari
- Scholar
Верно бе, 30 от 30 си е някаква шашма. Правил съм къде-къде по-сложни тестове, на които постигам около 2/3 от точките. От типа - как се пише:
а) високо повдигач
б) високо-повдигач
в) високоповдигач
А? Или къде са главните букви на Иванвазовски, Иван-Вазовски, иван-вазовски, иванвазовски ? А? И кое от тях е правилно?
а) високо повдигач
б) високо-повдигач
в) високоповдигач
А? Или къде са главните букви на Иванвазовски, Иван-Вазовски, иван-вазовски, иванвазовски ? А? И кое от тях е правилно?
Not the really high, creative loathsomeness of the great sinners but a sort of mass-produced darkness of the soul...
Танго
Танго