Въпрос от теста по български или боли ме главата
Moderator: Moridin
Въпрос от теста по български или боли ме главата
При коя от двойките думи има същото смислово отношение, както при двойката черупка - орех?
обвивка - бонбон
кора - банан
опаковка - подарък
калъф - очила
Сериозно питам :)
обвивка - бонбон
кора - банан
опаковка - подарък
калъф - очила
Сериозно питам :)
-
- Paragon
Нямам представа какви, ей богу, никакъв смисъл не виждам... Царевица - брашно бил отговорът.
Хихик, толкинистите са навсякъде (виж последното изречение).
"В кое от изреченията има пунктуационна грешка?
Атанас Узунов обяви нова система за работата на реферите, която ще бъде прилагана до края на първенството.
Съдиите, които ще бъдат ангажирани в мачовете от висшата лига ще се съберат на лагер в деня преди мача.
Избран е вече окончателният вариант за трасе на ралито, което ще се проведе за първи път в планината.
Главен спонсор на състезанието остава "Леголас", като в момента се преговаря и с други рекламодатели."
Хихик, толкинистите са навсякъде (виж последното изречение).
"В кое от изреченията има пунктуационна грешка?
Атанас Узунов обяви нова система за работата на реферите, която ще бъде прилагана до края на първенството.
Съдиите, които ще бъдат ангажирани в мачовете от висшата лига ще се съберат на лагер в деня преди мача.
Избран е вече окончателният вариант за трасе на ралито, което ще се проведе за първи път в планината.
Главен спонсор на състезанието остава "Леголас", като в момента се преговаря и с други рекламодатели."
Да бе!!! Лъжа няма!!!
Съдиите, които ще бъдат ангажирани в мачовете от висшата лига, ще се съберат на лагер в деня преди мача.

Съдиите, които ще бъдат ангажирани в мачовете от висшата лига, ще се съберат на лагер в деня преди мача.
Last edited by Marfa on Wed Aug 18, 2004 10:53 pm, edited 1 time in total.
-
- Paragon
http://www.uni-bonn.de/~manfear/test_bg.php?id=1
Спортното го пуснах заради елфа. Аз със запетайките нямам проблем, само със зърната :) Сериозно обявявам награден фонд за този, който ми покаже смисъла в онзи въпрос. Наградата ще е една шепа зърна по избор - боб, леща, ориз...
Спортното го пуснах заради елфа. Аз със запетайките нямам проблем, само със зърната :) Сериозно обявявам награден фонд за този, който ми покаже смисъла в онзи въпрос. Наградата ще е една шепа зърна по избор - боб, леща, ориз...
-
- Paragon
- Moridin
- Global Moderator
Царевица-брашно е частен случай на връзката зърно-прах, понеже царевицата е частен случай на зърно, а брашното - частен случай на прах. Въпросът естествено е тъп, защото не се предполага да действат така този туп въпроси, а би трябвало да се дублира връзката между двете части.
This is it. Ground zero.