Търся...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 28, 2008 7:27 pm

Стига си изтръпвал и конкретизирай. Наркотиците са неприемлива жертва - резултатът е плачевен и независим от контрола ти.

При кафето везните са на другата страна. Та?
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 28, 2008 7:49 pm

Химията е химия, независимо от източника й. Аз съм напълно против безмисленото тъпкане на организма с агресивни вещества, било то мозъкостимулиращи, апетито-намаляващи, мускуло-правещи и т.н. Това е огромен проблем за съвременния човек и тепърва ще му сърбаме попарата. И за резултатите ВИНАГИ се плаща. ВИНАГИ. Това е шибан факт. Сами изберете кога и как искате да си платите. Аз предпочитам да положа усилия, да си изработя нещото сама, да ми отнеме време, но да не повредя необратимо безценното си, единствено тяло в процеса. Ти ако искаш, зобай фармацевтиката и пий кафенце. Ше си направим експеримента - пак ще си приказваме след 30-ина години, да видим кой от двама ни ще е по-добре. Аз лично доста си харесвам черния дроб и ми се иска да прекараме заедно колкото се може повече време.

За вредата от тия неща непрекъснато се пишат нови и нови материали - нета изобилства, търсете и четете. Моят съвет е много да внимавате с химикали, които бъркат в химията на мозъка и хормоналния баланс, водят до пристрастяване и развиване на толеранс и имат затормозяващ организма метаболизъм. Дори да ви се струват невинни като кафето. Щом бърка в химията на мозъка и води до пристрастяване, развиване на толеранс и нужда от постепенно увеличение на концентрацията, за да задоволи нуждите на организма, значи не е безобидно.

Аз лично не мога да пия кафе, а и нямам нужда - при мен цял живот проблемът е бил със заспиването, а не със събуждането. Поначало съм с по-ниско кръвно от нормалното и кофеинът ме удря жестоко в главата, почва да ми се вие свят, ставам някаква трескава и зле с координацията и т.н. И задължително ми прави отвратителни киселини в стомаха. Предполагам, че ако пиеш често, тези ефекти изчезват. Ма що да го правя като е толкова неприятно и като ползата и без това е доста спорна? Същата е ситуацията с алкохола и цигарите. Считам, че организмът ми е достатъчно мъдър, че да знае какво е добро за него и съвсем ясно ми показва, че не иска в себе си тези шитове (също така особено много държи да нямам дупки в ушите - бая го мъчих с това, но той ми надделя в крайна сметка). Обаче отказва да развие неприязън към сладкото, копелето...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 7:50 pm

Жоро, аз викам наркотик на тва, което намираш за нужно да си вкарваш в организма, без да е храна или вода. Принципът на цигарите (никотин), алкохола, кафето (кофеин), чая (танин) и захарта е същия като на хероина, кокаина, хашиша, разните химии и т.н. Карат те да се чувстваш добре за момента - което, разбира се, е за сметка на неправомерен преразход на собствените ти хормони и ензими. Нали се сещаш ква е цената (дето винаги я има, повярвай).

А при положение, че има толкова правилни и целесъобразни начини за постигане на горното (физическа активност, пътуване, любов, секс, инициатива, успех и т.н.), да се използват наркотици за целта винаги ми е било обидно - остави тъпо, прецакващо, самоубийствено и т.н. Тва означава, че аз не мога да се оправя сам с тоя живот и да изцедя максимума щастие от него с ей тиа две ръце. (Последно го разясних тва на един кокаинов дилър, който много се чудеше как така отказвам безплатна проба. Криво му стана, както и на клиентите му в компанията, ма тва е истината.)
Last edited by shayhiri on Wed May 28, 2008 8:05 pm, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

LifeJoker
Farmer

Post by LifeJoker » Wed May 28, 2008 7:54 pm

Захарта па къде я намеси :shock:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 8:02 pm

Бялата захар е концентрат. Така хората приемат необходимите им захари в стократно завишени количества. Знаете за разликата м/у храна/лекарство и отрова? Дозата.

Изяж кило банани, две кила череши, купа фурми (страшно сладки!) или чаша мед - и пак ще си погълнал много по-малко и по-"правилна" захар, отколкото съдържащата се в обикновен шоколад/вафла/кока-кола/уотевър боклук. Същото е и с бялото брашно, концентрат. Предците ни са се засищали с шепичка зърна. Ние сега изяждаме седмичната им дажба жито на едно сядане. Солта, в количествата, в които присъства в повечето продукти, също е убиец.
Last edited by shayhiri on Wed May 28, 2008 8:07 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 28, 2008 8:07 pm

Well done, Captain obvious. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 8:09 pm

Мат, а на бас, че освен нас двамата и Амелия тук, броени хора го знаят горното - що остава пък да се съобразяват с него. Не е допуснато в общодостъпното знание, по много обясними причини.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 28, 2008 8:25 pm

zhivik wrote:За да не ползва няколко други програми едновременно, предполагам. Юле, кажи какъв точно е проблема, че така само мога да гадая.
Живик, благодаря за помоща. Проблемът ми е, че не ми зачита АйСиКю пасуърд-а. Казва ми, че е неправилен юзър или пасуърд де!! Подшмръъък!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 28, 2008 8:33 pm

shayhiri wrote:Бялата захар е концентрат. Така хората приемат необходимите им захари в стократно завишени количества. Знаете за разликата м/у храна/лекарство и отрова? Дозата.

Изяж кило банани, две кила череши, купа фурми (страшно сладки!) или чаша мед - и пак ще си погълнал много по-малко и по-"правилна" захар, отколкото съдържащата се в обикновен шоколад/вафла/кока-кола/уотевър боклук. Същото е и с бялото брашно, концентрат. Предците ни са се засищали с шепичка зърна. Ние сега изяждаме седмичната им дажба жито на едно сядане. Солта, в количествата, в които присъства в повечето продукти, също е убиец.
ТОЙ ВЕЧЕ Е И ДИЕТОЛОГ + АНТРОПОЛОГ!

ПОУНД!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 8:36 pm

Не бе, споко, яж си сладкото (и баничките). :lol: Сигурен съм, че има други причини за масовото затлъстяване.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 28, 2008 8:42 pm

shayhiri wrote:Не бе, споко, яж си сладкото (и баничките). :lol: Сигурен съм, че има други причини за масовото затлъстяване.
Да шайх има. Да речем масовото ОБЕЗДВИЖВАНЕ ? Значително по важно за формата е колко се движиш а не колко ядеш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 28, 2008 8:45 pm

Старата Амелия wrote:Никола, АйКю-то ти е достатъчно високо да се оправиш с изпитите си БЕЗ енергийни напитки и мозъко-стимулиращи странни субстанции. Аз съм учила по 12+ часа дневно без капка кофеин или някакъв друг шит от тоя характер. Са ако някой дойде и ми каже, че химията е лесна и затова не са ми притрябвали - ще ви се посмея.
Не е това проблемът. просто не ми се рискува, а времето е прекалено малко. проблемът е, че искам да съм сигурен, че колкото и време да вложа запомням.

Нямам време за повече, ама темата е интересна.

Стискайте ми плаци утре!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 8:55 pm

Ъм, от обездвижването, само по себе си, не се напълнява, нали? :) Дебелееш от количеството и качеството на погълнатото. Обездвижването само допринася за тва.

Личният ми опит доказва същото, поне за моя си организъм. Ежедневните бързо вървене на големи разстояния и секс не са ми помогнали ни най-малко да не надебелея, когато съм си угаждал. Що остава пък да сваля. :roll: Единственото, което съм постигал по тая линия е да задържа сваленото с глад - и то с всекидневен силов фитнес. Може при другите хора да е различно, но пак ми се струва по-логично изобщо да не вкарваш излишните калории в организма си - вместо да разчиташ, че ще ги изгориш впоследствие.

Стискаме палци, Никола. :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 28, 2008 9:04 pm

Ооооо, последните 2 станици, с малки изключения, са за прането май. Да видим как бързо се разтваря захар в топла водичка. И колко добре се перат мазнините със студена вода и веро!! :twisted:
:wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 28, 2008 10:36 pm

Бая, виж тук: http://www.bloodys.com/?p=1182
Доста хора са имали проблеми днес, и аз сред тях, но като му отметнах опцията secure login се оправи.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.