Добрите новини :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed May 28, 2008 5:29 pm

Световната купа е най-високото възможно ниво в ските. Миналата година беше състезание от Европейската купа, сега ще дойдат най-големите звезди от цял свят, съответно ще има голям интерес към курорта. Аз лично бих се изкефил да гледам на живо подобно мероприятие, дано организират и за мъже преди Боде Милър да се е отказал окончателно :)
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 28, 2008 5:42 pm

shayhiri wrote:http://dnes.dir.bg/2008/05/26/news30407 ... #sepultura

Разбрахте ли за историческата победа на Котоошу, на път да стане йокодзуна? Много се зарадвах - и не само защото е от съседната на мойто село Джулюница, а аз самият съм пряк наследник на другият ни велик борец, Дан Колов. Просто историята за това как един обикновен (ако и едър) селяк се дига от тука и се вписва в една вековна традиция по такъв категоричен начин радва "на толкова много нива". Вижте и коментарите под новината, обикновено 95% от тях са критични и цинични - и с пълно право. Тук е точно обратното.
Я дървоед, я борец, си намерил топло местенце м/у саратници от таитиянската (?) мафиа. Същата която всяка година открадва на японците по още малко от националният им спорт и гордост. :evil:

И Амелиа май имаше предвид това ти изказване със забележката си.
а аз самият съм пряк наследник на другият ни велик борец, Дан Колов
:twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 28, 2008 6:09 pm

Байче, нали викаш да те поправяме понякога. Та, съратници, таитянската, мафия :wink:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 28, 2008 6:23 pm

shayhiri wrote:Да беше отворила линка първо.

Обяснявам защо темата ми е присърце. Сега кво, ше ми държиш сметка и защо сме земляци с Калоян ли? Джийз.
Ти отвори този линк:
http://www.dankolov.com/index.php?page=dan_kolov
Дан Колов не успява да създаде соб­ствено семейство и да остави наследни­ци. Известна е само интимната му връз­ка с рускинята Соня Ефремова, появила се в последните години от живота му. Единствената им запазена снимка за­едно може да се види в личната стая на бореца, на втория етаж. Предполага се, че именно тази дама е наследила част от състоянието му.
Откажи се, шайхче. :roll:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 28, 2008 6:24 pm

Хрис, не ти увира главата ;р

Са ше стане ясно, че Шайхът е имал ВСЪЩНОСТ предвид, че са от една националност с Дан Колов или нещо такова...
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 28, 2008 6:27 pm

Са ше стане ясно, че Шайхът е имал ВСЪЩНОСТ предвид, че са от една националност с Дан Колов или нещо такова...
хахахахахахахах

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 6:37 pm

:lol: Как сами си го просят. (Макар че тва "пряк" вярно е подвеждащо, сори, не предвидих другия му смисъл.)

Вуйчо е на майка ми, щом ви интересува семейната ми история, а брат му е бил с още по-впечатляваща физика. Дядо ми също, целият балканджийски род сме така.

Байа, нещо се опитваш да се заядеш с Котоошу ми се струва? :evil: Знам, че българският ти не е прецизен, но точно заради това се опитвай да се изразяваш по-ясно.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 28, 2008 6:48 pm

Боли ме на кого е вуйчо. "Пряк наследник" биологически е потомството на даден човек, ако въпросният има такова. Юридически може и да е друго, но мен това не ме интересува.
Иначе пробвай някой ден да постигнеш нещо черно на бяло и да се похвалиш тогава с него. Може дори да ти изръкопляскаме. Обаче с тоя тип смешно самоизтъкване няма да минеш тука, мисля че отдавна стана ясно. Впечатляващата ти физика е впечатляваща най-вече в коремната област, но и там не си блеснал с някакви особено положителни качества. Въобще, нека не оскверняваме паметта на достойния българин с твоята светла личност, сигурна съм, че сега се върти в гроба.

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 28, 2008 7:19 pm

Родовата гордост е нещо лошо, така ли? Всичко останало е твоя интерпретация. (Ако причината е била в израза, извиних се вече - трябваше просто да напиша "от рода на Дончо Колев". Но пък ако беше така, както си го изтълкувала, щях да съм казал направо "внук", нали.)

Живик, мерси за разяснението за Банско. Аз не съм спортен фен като някои от вас и не бих и помислил да ходя да гледам такива неща, затова възприех "добрата новина" по-общо - като реален ефект за държавата, да видим колко ще е.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 28, 2008 7:54 pm

Родовата гордост, големият член, писателските умения (в случай че ги има), дребният тарикатлък и т.н. са все хубави (сравнително) неща. Лошото нещо е да се афишира с тях. Нали ти обясних как да НЕ го правиш?

Oui. Je suis garbage.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 28, 2008 8:17 pm

Ghibli wrote:Байче, нали викаш да те поправяме понякога. Та, съратници, таитянската, мафия :wink:
Благодаря Гиб! Ама, ако може да е винаги а не понякога!! :D

Шайхири, ясно, неясно, това е положението. Че наш мафиот се е наврял при баш мафиотите, не е като да се гордеем.
Тааа първо се информирай малко какви точно са най-сериозните проблеми на сумо-то в момента. И после се пъчи, че имало българин там.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Fri May 30, 2008 6:44 am

shayhiri wrote:http://dnes.dir.bg/2008/05/26/news30407 ... #sepultura

Разбрахте ли за историческата победа на Котоошу, на път да стане йокодзуна?
[...]
Не го виждам нещо туй ставане. Доколкото разбирам, за да стане някой такъв, трябва някой от 42амата такива да престане да бъде... Инак нека му е...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 30, 2008 1:21 pm

"Пряк наследник" биологически е потомството на даден човек, ако въпросният има такова. Юридически може и да е друго, но мен това не ме интересува.
Родството "юридически" - биологическа връзка между две лица, при която едното произхожда пряко или непряко от другото (права линия - например 2ра степен : баба и внуче) или двете лица имат общо родоначалник, без едното да произхожда от другото (съребрена линия - например 3та степен: чичо и племенник). За да стане тази биологическа връзка "правна" (юридически факт), произходът трябва да бъде установен по определен начин (например акт за раждане).
Last edited by Muad_Dib on Fri May 30, 2008 1:37 pm, edited 2 times in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 30, 2008 1:33 pm

Бързата шестара :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Jun 03, 2008 3:27 pm

http://news.therecord.com/article/354201
WCI student isolates microbe that lunches on plastic bags
Now a Waterloo teenager has found a way to make plastic bags degrade faster -- in three months, he figures.

Daniel Burd's project won the top prize at the Canada-Wide Science Fair in Ottawa. He came back with a long list of awards, including a $10,000 prize, a $20,000 scholarship, and recognition that he has found a practical way to help the environment.
:yay: :beer: :yay: :beer: :yay: :beer:

(не знам защо, но тази новина ме изкефи много - не толкова заради евентуалните последствия, колкото заради находчивостта на хлапето и прекия резултат от нея - завист с обратен знак, един вид)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.