Филма съм убеден че е доста тъп и никога не бих го гледал

Съгласен, аз също. Значи, виж, има огромна разлика м/у "преднамерено тъп" и "просто толкова си може". С други актьори, режисьор и цялостна концепция, филмът нямаше как да има повече от 3-4/10 при все визията си. (Тройка, като всяка стандартна комедия - например "Игра по план" със Скалата, която бях принуден да видя наскороMorwen wrote:Добре, не разбирам как това, че филмът е преднамерено детски компенсира това, че диалозите са дървени и клиширани, сюжетът - плосък, а историята - конвейрна. Все едно да кажа, че Лигата на Необикновените може да е зле, но той очевидно е ориентиран към тийнейджъри, така че е добър. Или направо да дам десет на Педя човек -лакът брада. Не оценявам филмите по това колко са подходящи за дадена възраст, а по това как са като филми като цяло.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
...и на лотс ъв нормални хора, които просто са му се изкефили.shayhiri wrote:Съгласен, аз също. Значи, виж, има огромна разлика м/у "преднамерено тъп" и "просто толкова си може". С други актьори, режисьор и цялостна концепция, филмът нямаше как да има повече от 3-4/10 при все визията си. (Тройка, като всяка стандартна комедия - например "Игра по план" със Скалата, която бях принуден да видя наскороMorwen wrote:Добре, не разбирам как това, че филмът е преднамерено детски компенсира това, че диалозите са дървени и клиширани, сюжетът - плосък, а историята - конвейрна. Все едно да кажа, че Лигата на Необикновените може да е зле, но той очевидно е ориентиран към тийнейджъри, така че е добър. Или направо да дам десет на Педя човек -лакът брада. Не оценявам филмите по това колко са подходящи за дадена възраст, а по това как са като филми като цяло.). Спийд Рейсърът няма нищо общо в случая. Креативният и личностен ресурс (да не говорим за финансовия), излян в него, изключват всякаква възможност да е обикновен тъп детски филм. Дори да не беше болезнено очевидно още от първия трейлър насам.
С.Р. е целенасочен, високо стилизиран арт-експеримент, нещо м/у homage, пародия, жанрово изследване и прекрачване на граници. За съжаление като такъв е по-скоро неуспешен, тъй като в процеса губи всяка възможна таргет аудитория (оттам абсолютно предвидимия срив в боксофиса) и не предлага достатъчно на никого освен на децата, които ще го приемат at face value (но ще им се завие свят от агресивната визия) и на някои синесноби, които ще оценят точно експерименталната му арт стойност.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Нормалните интелигентни хора са в състояние да определят защо един филм им е харесал или не. Или поне да се замислят по въпроса. За тези пък, които произвеждат и маркетират комерсиален интелектуален продукт, е абсолютно задължително.Roland wrote:Не, Алекс. Нормалните хора се кефят на филмите като на... филми. Мислех, че е очевидно дори за увреден тип като теб
Users browsing this forum: No registered users and 30 guests