Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Хрис, прочетох пътеписа до край най-после 
Брутално! Мой човек си - обикаляне до край му е майката!
Искам снимки!
п.п. Немските аутобани имат ограничения, но когато няма експлицитно ограничение, няма и имплицитно - т.е. не се казва: ще караш с максимум 130 км/ч, както е по нашите. Т.е. когато знаците прекратят действието си, можеш да си караш с колкото си искаш. Естествено това рядко се случва, само на дълги скоростни отсечки, където няма (огромна) опасност от катастрофи и има достатъчно ленти.

Брутално! Мой човек си - обикаляне до край му е майката!
Искам снимки!
п.п. Немските аутобани имат ограничения, но когато няма експлицитно ограничение, няма и имплицитно - т.е. не се казва: ще караш с максимум 130 км/ч, както е по нашите. Т.е. когато знаците прекратят действието си, можеш да си караш с колкото си искаш. Естествено това рядко се случва, само на дълги скоростни отсечки, където няма (огромна) опасност от катастрофи и има достатъчно ленти.
This is it. Ground zero.
Леле, добре че написа това, иначе го изтървавах пътеписа!Moridin wrote:Хрис, прочетох пътеписа до край най-после
Сега си го разпечатах (11 страници

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
И аз сега прочетох пътеписа - страхотно ми се приходи из Европата, но.. много по-лежерно бих го карала. На такова темпо аз няма да издържа
А пък ако ме болят до кръв краката - ще си поседна на някоя пейчица и ще се наслаждавам на гледката ;р
Верно преместете поста нейде, че да не вземе да се потурчи.

Верно преместете поста нейде, че да не вземе да се потурчи.
shadow dance nikoga ne luje
Е за мен третият път е най-правилен. Един месец, разпределен на по 2-3 дни из всички по-хубави градове/места в съответната страна/провинция.
А ти всъщност коя от двете тези защитаваш? Метрополисната? Няма ли да ти омръзне на 5-ия ден? Все пак музеите, зоопарковете и старите улички свършват. Трябва да има баси нощния живот тоя град (Прага, Будапеща, Киев), за да изкарам повечко дни там без прекъсване.
А ти всъщност коя от двете тези защитаваш? Метрополисната? Няма ли да ти омръзне на 5-ия ден? Все пак музеите, зоопарковете и старите улички свършват. Трябва да има баси нощния живот тоя град (Прага, Будапеща, Киев), за да изкарам повечко дни там без прекъсване.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
И двете тези си имат плюсове и минуси. Като нямам стабилно пари все още предпочитам тип Амелия ексурзията, а ако ги набавя - ще правя екскурзии в определени градове/места за по седмица-две.
И Бтв градовете, които си заслужава да се разгледат за 2+ седмици далеч не са всичките в една държава.
ЕДИТ: В Лувъра точно наистина стойностните за гледане неща свършиха за мен на 6тия час (разбирай това, което намирам за много важно културно наследство и/или ми е харесало).
И Бтв градовете, които си заслужава да се разгледат за 2+ седмици далеч не са всичките в една държава.
ЕДИТ: В Лувъра точно наистина стойностните за гледане неща свършиха за мен на 6тия час (разбирай това, което намирам за много важно културно наследство и/или ми е харесало).
О, разбира се. Макар че зависи от държавата. Италия примерно има поне пет града, които заслужават минимум едноседмично разглеждане.
Моята теза е следната - правил съм и едното и другото и в МОЯ опит (може при другите да е различно) като минаваш транзит за по половин-един ден през даден град, ти всъщност не виждаш НИЩО от него, освен някаква много обща атмосфера. Не, че пак не е кеф де, но аз винаги бих предпочел да изрина един град от начало до край, вместо да не опозная десет други.
Баси, в Ню Йорк дори само четириетажните книжарници да си сложиш като цел, пак ти трябват минимум три-четири дена да ги обиколиш всите
Моята теза е следната - правил съм и едното и другото и в МОЯ опит (може при другите да е различно) като минаваш транзит за по половин-един ден през даден град, ти всъщност не виждаш НИЩО от него, освен някаква много обща атмосфера. Не, че пак не е кеф де, но аз винаги бих предпочел да изрина един град от начало до край, вместо да не опозная десет други.
Баси, в Ню Йорк дори само четириетажните книжарници да си сложиш като цел, пак ти трябват минимум три-четири дена да ги обиколиш всите

And you can't dance with a devil on your back...
...ако приоритетът ти са 4-етажни книжарници, разбира се.
Пак казвам - мой основен аргумент са парите. Ако всичко ми е наред с тях ще седя и по 2 седмици, стига разбира градът да ми е допаднал до такава степен и да има какво да гледам.
На мен все още неосъществените ми детски мечти си остават Япония и Англия.

Определено. Аз бях някъде около две седмици преди 4-5 години, при което отделихме следните бройки дни: по 2 дни за Флоренция, Сицилия, Венеция, 1 ден за Капри, 4 дни за Рим и май това беше, все пак си беше главно в Южна Италия. Някоя ден Милано и Болоня, ама по-натам.О, разбира се. Макар че зависи от държавата. Италия примерно има поне пет града, които заслужават минимум едноседмично разглеждане.
Пак казвам - мой основен аргумент са парите. Ако всичко ми е наред с тях ще седя и по 2 седмици, стига разбира градът да ми е допаднал до такава степен и да има какво да гледам.
На мен все още неосъществените ми детски мечти си остават Япония и Англия.
- Moridin
- Global Moderator
Милано няма почти нищо, половин ден шти стигне. Скучен град ;р
И на Рим ми се струват престъпни 4 дни вс 2 за Флоренция.
Сицилия - Палермо ли? Мен са ми казвали, че е доста селска обстановката, то за мен няма лошо де, ама дазънт сийм йор тайп
Трябваше да пробвате Перуджа + Асизи.
едит
Да си кажа все пак по темата. Рольо, както си я поставил, бих предпочел повечето места. Две-три седмици в ЕДИН град вече не е туризъм, а живот с местните ;Р
Тезата на Шайха е най-умерена и най-добре, аз гледам да следвам нея - за всеки град интервал 2-5 дни, в зависимост от забележителностите. Честно казано за туризъм тип "опознай начина на живот" ще имам време, чак след като избраузя МНОГОТО и ИНТЕРЕСНИ и РАЗЛИЧНИ места по света, за да видя какво има, преди да си ида.
И на Рим ми се струват престъпни 4 дни вс 2 за Флоренция.
Сицилия - Палермо ли? Мен са ми казвали, че е доста селска обстановката, то за мен няма лошо де, ама дазънт сийм йор тайп

Трябваше да пробвате Перуджа + Асизи.
едит
Да си кажа все пак по темата. Рольо, както си я поставил, бих предпочел повечето места. Две-три седмици в ЕДИН град вече не е туризъм, а живот с местните ;Р
Тезата на Шайха е най-умерена и най-добре, аз гледам да следвам нея - за всеки град интервал 2-5 дни, в зависимост от забележителностите. Честно казано за туризъм тип "опознай начина на живот" ще имам време, чак след като избраузя МНОГОТО и ИНТЕРЕСНИ и РАЗЛИЧНИ места по света, за да видя какво има, преди да си ида.
Last edited by Moridin on Sat May 17, 2008 10:37 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
- Moridin
- Global Moderator
Признавам си, че изкуството ме привлича само умерено и рядко отвътре. Предпочитам да гледам красота в най-общия смисъл на думата. Затова и се изкефих толкова на пътеписа на Хриси, щото тя оценява красотата, а не изкуството просто щото се води такова.
Но как да е, по-натам мое да си променя приоритетите.
Един град без паркове трябва да е МНОГО ИНТЕРЕСНО африканско село, за да ме изкефи.
Но как да е, по-натам мое да си променя приоритетите.
Един град без паркове трябва да е МНОГО ИНТЕРЕСНО африканско село, за да ме изкефи.
This is it. Ground zero.
Само не паркове...Не че не са краси и важни и нали омг хакс старата природа енд хър мени уондърс, ама музеят си е музей. За мен музеите са нещо важно в една екскурзия и винаги гледам да обиколя поне трите най-важни в града, в който съм.Един град без паркове трябва да е МНОГО ИНТЕРЕСНО африканско село, за да ме изкефи.