Арт

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 14, 2008 3:03 pm

Хехе, накрая ще се окажем със сходни вкусове, досега цитирате само художници, които харесвам :)

За картината от първия пост - честно казано не успях да намеря нещо хубаво в нея. Не знам дали ако я видя в реалния й размер няма да е по-различно впечатлението, това има доста голямо значение за въздействието на една картина...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 3:08 pm

Хехе, зависи. От очевидци знам, че оригиналната Мона Лиза била доста малка картина.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 14, 2008 3:52 pm

Моне и за мен е гений, а имаше един художник малко подобен на Бош, който беше рисувал странни елфически картини, доста са... хм, странни, сега ще се опитам да го издиря.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed May 14, 2008 3:54 pm

Дай едно линкче после Жоре, че ми стана интересно. :mrgreen: Аз друг такъв изрод като Бош не съм виждал.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 14, 2008 3:56 pm

Ето:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... er%27s.jpg
Richard Dadd (August 1, 1817 – January 7, 1886) was an English painter of the Victorian era, noted for his depictions of fairies and other supernatural subjects, Orientalist scenes, and enigmatic genre scenes, rendered with obsessively minuscule detail. Most of the works for which he is best known were created while he was incarcerated in a psychiatric hospital.
google for more, i guess :)
This is it. Ground zero.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed May 14, 2008 4:33 pm

На мен не ми го побира акъла, как някой може да даде 33 милиона за такова нещо :shock: . Заклевам се, нямам никаква идея, какво точно ви харесва в това.
Look at the darkness...
...around me.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed May 14, 2008 5:37 pm

Картината е красива затова, защото:
- разбива на пух и перушина абсурдната материалистическа теза, според която красивото е обективно съществуваща категория;
- взирайки се в нея под различни ъгли и съчетавайки образа умозрително със заглавието й (подадено по-късно от Трип), успявам смътно да доловя дълбоката коннотация;
- неволно ми напомня прословутия афоризъм на Козма Прутков от "Пух и перушина": Свидливият богаташ прилича на дойка, която злобно смуче собствената си гръд пред очите на разплакано гладно сираче.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 14, 2008 6:29 pm

По темата - и на мен ми харесва картината. Моделът е много оригинален, позата е адски въздействаща, като цветове също ми допада доста. Но не бих си я закачила в хола - не бих я гледала всеки ден. :)
Roland wrote:Хехе, зависи. От очевидци знам, че оригиналната Мона Лиза била доста малка картина.
Малка и ужасно потъмняла от времето. И въпреки това изглежда почти триизмерна и жива - никоя друга картина не ми е въздействала толкова.

Иначе, аз не разбирам от изкуство, но като художници ми харесват освен горепосочения Леонардо, още редица други - Моне - любимият ми импресионист - и цялата тумба френски негови колеги - Мане, Дега, Реноар, Сезан... От пост-импресионистите - Ван Гог, от сецесионистите - Климт. Също разни като Рембрандт, Рубенс, Рафаел, и т.н.
И Бош, да, много е готин :)

Брюгел у дома е нарицателно за урод - според майка ми, еди кой си метъл певец изглежда като нарисуван от Брюгел.

Микеланджело пък ми харесва много повече като скулптор. Като казах скулптори, да заформя квартета на костенурките нинджа с Донатело и да добавя Роден. Имаше една статуя на смъртта в Орсе, която не мога да си избия от главата.

Иначе по-модерните стилове рядко ги разбирам, но понякога се случва някоя картина да ми хареса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 6:32 pm

Interpreter wrote:Картината е красива затова, защото:
- разбива на пух и перушина абсурдната материалистическа теза, според която красивото е обективно съществуваща категория;
- взирайки се в нея под различни ъгли и съчетавайки образа умозрително със заглавието й (подадено по-късно от Трип), успявам смътно да доловя дълбоката коннотация;
- неволно ми напомня прословутия афоризъм на Козма Прутков от "Пух и перушина": Свидливият богаташ прилича на дойка, която злобно смуче собствената си гръд пред очите на разплакано гладно сираче.
Козма Прутков е маняк!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 6:33 pm

Amelia wrote:По темата - и на мен ми харесва картината. Моделът е много оригинален, позата е адски въздействаща, като цветове също ми допада доста. Но не бих си я закачила в хола - не бих я гледала всеки ден. :)
Roland wrote:Хехе, зависи. От очевидци знам, че оригиналната Мона Лиза била доста малка картина.
Малка и ужасно потъмняла от времето. И въпреки това изглежда почти триизмерна и жива - никоя друга картина не ми е въздействала толкова.

Иначе, аз не разбирам от изкуство, но като художници ми харесват освен горепосочения Леонардо, още редица други - Моне - любимият ми импресионист - и цялата тумба френски негови колеги - Мане, Дега, Реноар, Сезан... От пост-импресионистите - Ван Гог, от сецесионистите - Климт. Също разни като Рембрандт, Рубенс, Рафаел, и т.н.
И Бош, да, много е готин :)

Брюгел у дома е нарицателно за урод - според майка ми, еди кой си метъл певец изглежда като нарисуван от Брюгел.

Микеланджело пък ми харесва много повече като скулптор. Като казах скулптори, да заформя квартета на костенурките нинджа с Донатело и да добавя Роден. Имаше една статуя на смъртта в Орсе, която не мога да си избия от главата.

Иначе по-модерните стилове рядко ги разбирам, но понякога се случва някоя картина да ми хареса.
Аз пък Мане хич не го харесвам, честно казано. В Метрополитан имаше много негови неща, ама хич не ме зариби. Дега и Сезан са разкошни, а във Виена имаше цяла огромна изложба на Климт, която ме смаза просто :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 14, 2008 6:35 pm

Аз Мона-Лизата просто нямах физическата възможност да я видя по-добре, имаше бързите 150 човека пред мен...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 6:37 pm

Емо вика, че художникът бил внук на Зиги Фройд.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed May 14, 2008 6:58 pm

Roland wrote:Козма Прутков е маняк!
Е, никой не е съвършен, нито сам.
Но, както казва Соловейкин:
Скажу я правду. В имени Косьма
Мелодия из космоса струит сама.

Иначе най-любимият ми афоризъм на Козма е:
Играй коз!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 7:25 pm

Соловейкин е ОЩЕ по-голям маняк!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 14, 2008 8:35 pm

Moridin wrote:Ето:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... er%27s.jpg
Richard Dadd (August 1, 1817 – January 7, 1886) was an English painter of the Victorian era, noted for his depictions of fairies and other supernatural subjects, Orientalist scenes, and enigmatic genre scenes, rendered with obsessively minuscule detail. Most of the works for which he is best known were created while he was incarcerated in a psychiatric hospital.
google for more, i guess :)
Хехе тва е картината ползвана за Wee free man :mrgreen:

Иначе мене ме грабва конкретна картина, а не точно художник. Ма се пак 33 милиона за картина е на светлинни години по добре отколко няколко лири за огризка от сандвич на Бритни
http://www.ananova.com/entertainment/st ... izquirkies :dash:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”