Четеш ми мислите.трубадур wrote:Добави Vampire Hunter D: Bloodlust и Akira и си готов.

Непременно. След всички препоръки. Интересува ме точно като история.Moridin wrote:Изгледай Grave of the Fireflies.
Всъщност нямам проблем с историите, особено ако визията ги компенсира. Щом ги препоръчваш, ще изтегля и двата. Благодаря на всички за досегашните и евентуални бъдещи съвети.Amelia wrote:Виж още Porco Rosso и Totoro. Първият няма нищо общо с еко-темите на Гибли. Вторият е още от тях, но е доста емблематичен за студиото и трябва да се познава.
Точно каквото е и моето мнение. Аз даже го слагам сред най-красивите филми изобщо, остави атмосферата. (Писах и изрично 10/10, за да е ясно на Рол&ко.) А и Чихиро е изключително въздействащ образ.Moridin wrote:А Spirited Away няма нищо общо с резюмето ти (което в общи линии важи само за Мононоке и Наушикаа), плюс дето е един от най-атмосферичните филми евър и като цяло е скромно гениален.
Нищо от което не променя факта, че историята като цяло е поучителна притча, която разчита главно на елементарен символизъм и просто нямаше да работи без въпросната визия. Искаше ми се някога да видя и един по-рационален наратив с не толкова тежки внушения, облечен в същата неподражаема външна красота на Миязаки, но явно едното си върви с другото.
Иначе тва, което бях написал, не е резюме. Така че няма как да изчерпва съдържанието на филма. Но все пак дава общите черти. Ясно, че основното е вътрешният път на Чихиро, но главната част от действието проследи точно как
- Spoiler: show
Иначе гледам Аниматрицата сега и първите филмчета (3д и 2д аниметата) мачкат здраво, поне визуално.