Стивън Кинг
И книгата "Зеленият път" мачка.
А както и преди съм ти казвал, разказа Шоушенк е поне на същото ниво като филма за мен, ужасно добър е за мен.
Като стана въпрос за филмите по Кинг, не може да не изразя възмущението си за "Сиянието" на Кубрик. Направил е от един страхотна напрегната хорър книга един средняшки филм, който ме уплаши точно веднъж, и то не много. Толкова неща бяха променени, а това с което бяха заместени беше направо нелепо в немалко случаи. Но както и да е, стига за филмите, че ще трябва да преместим темата в форум "Кино".
А както и преди съм ти казвал, разказа Шоушенк е поне на същото ниво като филма за мен, ужасно добър е за мен.
Като стана въпрос за филмите по Кинг, не може да не изразя възмущението си за "Сиянието" на Кубрик. Направил е от един страхотна напрегната хорър книга един средняшки филм, който ме уплаши точно веднъж, и то не много. Толкова неща бяха променени, а това с което бяха заместени беше направо нелепо в немалко случаи. Но както и да е, стига за филмите, че ще трябва да преместим темата в форум "Кино".

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Като става дума за филмите по Кинг, аз адски много се кефих и на "То" (оня тричасовия), и на "Кристин". Затова пък "Сърца в Атлантида" беше задръстен и дисниевски. Бтв, мен пък книжката "Кери" адски много си ме кефи. Първа му е все пак, и е перфектен тийн-хорър :)
And you can't dance with a devil on your back...
- Dark Wanderer
- Scholar
свърших То и откровено мога да кажа, че е една от най добрите книги, които съм чел въобще. Адски въздействаща и увличаща. На моменти ме вцепеняваше от ужас, но не можех да отделя очи от редовете. Магия някаква. Обаче филм по тов нещо не съм сигурен че ми се гледа. После дооста дълго време няма да смея сам да си сипя вода от чешмата 

I'm just a stranger wandering alone into a land of shadows...
Cool! Another convert for the cause.Dark Wanderer wrote:свърших То и откровено мога да кажа, че е една от най добрите книги, които съм чел въобще. Адски въздействаща и увличаща.

Не, наистина толкова ли е страшна книгата? Аз въобще не чета Кинг с цел да се плаша, честно казано. Само като бях на 12, "Сейлъмс Лот" ме поизплаши за около седмица..

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- Dark Wanderer
- Scholar
mat аз по принцип съм човек с доста слаби нерви
и книжката макар да не ме уплаши особено много(обаче ме отврати на моментите в които обясняваха как убиват животни - корменето на хора не ме ужасяват колкото зверствата над животни), но на филм има някои моменти, които определено няма да ми харесат особено(включително въпросните зверства с горките кученца
)

I'm just a stranger wandering alone into a land of shadows...
syglasna sym s Morwie 4e trqbwa da ima nqkakwa stepen mejdu pyrwiq i wtoriq otgowor, wyrl fen sym otwsqkyde, no imam i po-lubimi awtori.
To i Tymnata kula sa strahotni, Keri i Kristin sy6to sa mnogo dobri, Dylgata razhodka ostawi mnogo osobeno 4uwstwo w men, 4esto se se6tam za neq. Abe mnogo e stranna, no e mnogo silna kato wyzdejstwie.
To i Tymnata kula sa strahotni, Keri i Kristin sy6to sa mnogo dobri, Dylgata razhodka ostawi mnogo osobeno 4uwstwo w men, 4esto se se6tam za neq. Abe mnogo e stranna, no e mnogo silna kato wyzdejstwie.
*Missing someone isn`t about how long it`s been since you´ve seen them last or amount of time since you last talked. It`s about that very moment when you`re doing something and you wish that they were right there with you*
- JaimeLannister
- Forsaken
И аз да се отчета тук. Съвсем наскоро подхванах тъмната кула. Ами какво да кажа... В главата ми се въртят само суперлативо, затова нищо няма да казвам. Кинг е много добър писател, нещо повече от бива, макар че едва ли е най- великият. А от лиубимите книги, само сборника- "Понякога те се завръщат" сте пропуснали...