Amelia wrote:Резач, не се излагай!

И полека със спойлерите, ей!
Кво е това zszs между другото, че ми стана интересно?
Сори за спойлерите,бях го пропуснал тоя момент.
Ама така става като сърбам биричка и боцкам фъстъчки в един през ноща
SZS e доста идейна комедиика,ZSZS е вторият сезон,който е доста по-екстремен от първия.
В общи линии протагонистът е учител със самоубииствени наклонности,който все нещо го отчайва в живота и иска да си тегли балтията

Oстаналите участници са женски стереотипи за персонаж,доведени до екстремност
Kато цяло сериалчето е адски забавно,щото си прави ташак с какво ли не,а нещата,довели до отчаяние учителя винаги се разглеждат в доста колоритен аспект и пада бая веселба.
Aбе погледни първите няколко епизода - може и да ти хареса.
За мен лично е едно от добрите неща,изпълзяли от Япония през миналата година
Ма'муно, кай си първо кои анимета харесваш най-много и тогава ще говорим за Gurren-а.
От mecha сериалите ли?
Принципно никога не ми е допадал жанра.
Някак си японският фетиш 14 годишни да пилотират огромни роботи никак не ме кефи.Да не говорим за роботчетата,дето се трансформират в разни камиончета и багерчета

Та за гурена - първата част беше идеална - абсолютна кретенщина,не ти трябва да мислиш "ама тия ся що стрелят стрели от пушка,ама що така можеш да откъснеш опашката на някакво животинче и тя явтоматично да се превърне в пушен бут",просто го приемаш за дебилна забава,щото си е очевидно,че самият сериал е правен да не се взима на сериозно.
Нещо като Dead Leaves предполагам.
Само че във втората част нещо се опитаха да предадат сериозност на сериала,което никак не ми хареса.
- Spoiler: show
-
-Саймън става крал и трябва лично да преглежда куп документи,свързани с ъъъ апели от граждани - окей,приемливо...някак си.
-Саймън поразрушава града два пъти и хоп - от най-обичания,дето ги е измъкнал от дупките изведнъж се превръща в най-мразения,щото кой щял да плаща за разрушените къщи.
-Рошиу(ако се чете така) от протеже на Камина и Саймън се превръща в зъл полу-диктатор и праща Саймън каторжник.
-Тъпите хлапенца от част първа вместо да ги изтрепят като кучета още в 18-19 епизод ги къткаха чак до края,щото разбираш ли Саймън е вече на двайсе,а все пак тряба да има поне един 14 годишен в тоя сериал.
-Лорд Геном можеха изобщо да не го възкресяват и да му обръщат персонажа от зъл към добър,но както и да е.
-Йоко пък отиде в заточение и само не разбрах - бъзик ли си правеха Гейнакс с Онегай Тиичър или бяха решили,че са много оригинални?
И в двата случая обаче мини историята с красивата,но строга учителка Йоко беше тъпичък.
-Немаше нужда да изтрепят цялата бригада,само и само да внесат допълнителна драма в анимето.
-Последните епизоди никак не ми харесаха,главно защото бяха сведени до малумно сътезание по реторика,премесено с крещене.
Демек,които изкара по-добри аргументи що е най-великия и в допълнение крещи силно - той печели.То е ясно,че в почти всеки шонен е така,ама прекалено силно бяха наблегнали на тоя аспект тоя път
-Финалната битка беше по-скоро дразнеща.Принципно е нормално в шоунените главният герой да вдигне левел-два,ама от Ганмен,към Гурен,към корабче майка,към превозното средство на Лорд Геном,към вече по помня какво,към робот с размерите на планета,после към робот с размерите на съзвездие,към робот с размерите на галактика - нямаше нужда,ебати.
Знам,че с горното издребнявам на места,но пък какво да направя - просто ми се набиха в очите тия неща,не е като да съм бил предубеден.
Айде като финал една полезна картинка,да не ме линчувате
- Spoiler: show

дизайна поне беше доста добър през повечето време:)