Пък аз съм съгласна с Морвето и Мор. Така де, Комрада има резон за някои неща, но не е Абсолютната Истина™. Примерно и аз имам позната, която на 42 години се озова вдовица с две деца, едното от които е глухо момиченце. Знае немски, руски, чешки и доста сносно английски. Познай как си намери работа. Накрая се принуди да се качи на кораб по чужбините. Истински случай. А лекарството срещу това, според Комрада, е да е мислила като се е женила. Ами да, ама тя като се е женила, не е знаела, че ще си има глухо момиченце, което боледува често, нито е допускала, че ще остане вдовица все още млада. Казвам го само като простичък пример. Кумицата ми и тя не може да си намери нормална работа, с нормален трудов договор (да се разбира, че може да работи като продавачка/сервитьорка/чистачка, но все пак е човек висшист с икономическо образование и още не си е загубила дотолкоз самоуважението). Но щом чуят, че има тригодишна дъщеря, а няма баба, на която да може да разчита за гледане при евентуалното й разболяване, учтиво й казват, че ще й се обадят и дотам. Да, според човека проблемът не е на жената, а на обществото и каквото там беше, но тъй като жената все пак си е част от обществото, а обществото не е настроено демократично към млада майка с бебе на ръце, тя духа супата.
Така че той е прав, но само донякъде. Проблем няма само до момента, в който не дойде на собствения ти гръб. Тя не е случайна приказката, че на чуждия гръб и стоте тояги са малко. Лесно е да философстваш и да раздаваш вини и индулгенции, когато бедата не е буквално на твоя праг...
И за манекените не е прав. Никой не е говорил за това, че манекените предразполагат към анорексия. Ставаше въпрост, че кльощавите пластмасови фигури по магазините са копие на кльощавите анорексични и мрящи от глад манекенки по подиумите и колко е хубаво, че са изложили нормално изглеждащи манекени. Сега, аз лично не възприемам идеята, че (ама как не ми идва в момента на акъла името на ни една манекенка, не е истина просто) се е докарала до вида на ходещ оглозган кокал, щото е жертва на сексизма, но пък тотално да се отрича сексизма във всичките му форми и прояви - това също не е работа. Просто щото наистина си го има и то дори в не толкова дълбоката провинция. И смятайте, че аз, дето хич не съм феминист, щом го твърдя това, нали...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.