Книгата излезе под заглавие "Месията на Дюна" и преводът беше дело на Любомир Николов. Малиии, колко го псувах заради това!DELgado wrote:Това зе Бене Гесерит наистина звучи потресаващо зле. Добре че не съм стигнал до книгата в която го сменят.![]()
Кой какво чете, part III
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Хвърли един поглед на Евъргрийна в бр. 20, ако искаш.Muad_Dib wrote:"Луната е наставница сурова" пак ли е толкова добра или не толкоз

На мен лично ми хареса повече от "Странника".
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
На мен Луната ми е любимата на Хайнлайн. Сега, чел съм я много отдавна, но помня, че ме одърви тотално. Много свеж хумор, динамична история и съм бил малък, за да забележа политическата пропаганда, ако наистина има такава, както твърдят някои. Иначе това не значи, че Странникът не е брутален, но истината е, че основното, което го е направило велик, е епохата, в която излиза, и посланието, което носи за нея. Т.е. ние не сме хипита и няма как да ни трогне чак толкова 
Бене Гесерит е обосновано много добре бтв, макар че сега не ми е под ръка текстът, който обясняваше защо всъщност това е правилният превод. Нещо общо с езика, от който произлиза (някакъв арабски?). Макар че аз съм за средното положение, както го произнасят в Америка и както вероятно си го е произнасял и авторът - Бене Джезърит.

Бене Гесерит е обосновано много добре бтв, макар че сега не ми е под ръка текстът, който обясняваше защо всъщност това е правилният превод. Нещо общо с езика, от който произлиза (някакъв арабски?). Макар че аз съм за средното положение, както го произнасят в Америка и както вероятно си го е произнасял и авторът - Бене Джезърит.
And you can't dance with a devil on your back...
Опрделено си струват парите, особено първата от двете, макар и да не са толкова добри колкото тези за Дълбината. За по-подробно мнение виж в списанието, писал съм ревюта преди време.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!