Световната криза

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще издрапаме ли?

Да
20
34%
Не
16
27%
Много много трудно ...
23
39%

Total votes: 59

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 28, 2008 1:10 am

Skywalker wrote:
shayhiri wrote: А иначе - нека правим квото можем, колкото и да е малко. Аз не пия и не пуша (останалите наркотици са аут по дифолт), знам как се яде правилно, не карам кола, не разхищавам вода и топло/светло и си изхвърлям разделно боклука. Друго?
ти за кво живееш бе???
Секс. Използваните кондоми - също разделно. Ако е с гадже - без контрацептиви.

Освен тва искам да видя ЦЕЛИЯ свят*, ма заса се моткам нещо. :roll: Дано не вземе да свърши докато се наканя, че верно само заради тиа двете неща живея.

* вече по темата
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Apr 28, 2008 9:18 am

shayhiri wrote:
Skywalker wrote:
shayhiri wrote: А иначе - нека правим квото можем, колкото и да е малко. Аз не пия и не пуша (останалите наркотици са аут по дифолт), знам как се яде правилно, не карам кола, не разхищавам вода и топло/светло и си изхвърлям разделно боклука. Друго?
ти за кво живееш бе???
Секс. Използваните кондоми - също разделно. Ако е с гадже - без контрацептиви.

Освен тва искам да видя ЦЕЛИЯ свят*, ма заса се моткам нещо. :roll: Дано не вземе да свърши докато се наканя, че верно само заради тиа двете неща живея.

* вече по темата
Ето на! Казах ли ви, че Фройд е прав а? Прав е ами! Шайха е чистото, просто и практическо доказателство! Една високо организирана система се стреми да се разпадне на съставните си части, а преди това иска да се... наебе. Колко романтично :lol:
Е, очевидно иска и да пообиколи света, ама това ще го отдадем на някаква приумица на високо организираната система....
:mrgreen:

Олеле, сори за спама, ама не се сдръжах :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

LifeJoker
Farmer

Post by LifeJoker » Mon Apr 28, 2008 12:50 pm

Ние точно нема да издрапаме, ама не от световната криза, а от нас си. Щото в белите държави си има хора, на които им плащат да разбират от световни кризи и да се справят с тях, а когато се провалят, им падат главите. Нормалния човек му остава да гледа сериали и отвреме на време да демонстрира свободолюбие, драйфайки пред кръчмата веднъж седмично или пък изхвърляйки си фаса на улицата, ей така, тайничко, след което се чувства горд, че е престъпил закона и го е нахакал на системата.

А пък ние тука всички разбираме от футбол, жени и политика и добре, че рядко ни дават възможност да се намесим в оправянето на кризите, щото света щеше да си такова таковата.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 28, 2008 5:31 pm

LifeJoker wrote:Ние точно нема да издрапаме, ама не от световната криза, а от нас си. Щото в белите държави си има хора, на които им плащат да разбират от световни кризи и да се справят с тях, а когато се провалят, им падат главите. Нормалния човек му остава да гледа сериали и отвреме на време да демонстрира свободолюбие, драйфайки пред кръчмата веднъж седмично или пък изхвърляйки си фаса на улицата, ей така, тайничко, след което се чувства горд, че е престъпил закона и го е нахакал на системата.

А пък ние тука всички разбираме от футбол, жени и политика и добре, че рядко ни дават възможност да се намесим в оправянето на кризите, щото света щеше да си такова таковата.
QFT
По принцип не си падам да цитирам постове и да викам "и аз така мисля", ама случаят си заслужава. На нас световна криза не ни требе да се загробим. Прати ни, Боже, двайсе сантима сняг и умерен северен вятър посред зима и после ни гледай сеира. Но иначе сме страшно учени. Напоследък покрай Music Idol установих, че за българина поредната сфера, в която тайни няма, е музиката.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Apr 29, 2008 9:08 am

Петиция по случай световната криза с храната.
http://www.avaaz.org/en/world_food_cris ... l=84027875

Абонирана съм и подписвам там това онова. Ако и да е без особен смисъл.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 07, 2008 9:25 am

http://www.monthlyreview.org/080501magdoff.php

Пак за the holy manja ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Wed May 07, 2008 9:14 pm

Тъйкато повечето проблеми на човечеството произтичат от пренаселението (както са съгласни и повечето пишещи в темата)- най-доброро и реално решение на всички проблеми и оцеляването на човечеството е ядрената война. Лесно, реално, бързо и най-вече безболезнено. 10-30-на години след падането на бомбите Земята ще е почти рай- огромни, празни площи, само чакащи свойте нови собственици, никави религии и глупости, никаква завист, омраза и разделение по класи. остналите хора ще могат да изградят обществата, такива, каквито ги искат, а не такива, каквито са ги наследили, ще се учат от грешките на сегашните хора. На оцелялата природа няма да й висят множеството гадни капиталисти и ще може да се възтонови и да осигури на оцелелите хора и животни предостатъчно удоволствия за един нормален живот. Все пак древните философи са нямали нито компютър, нито връзка към нета или бира или хладилник, но са си живеели живота, били са велики и човечеството ги помни :wink:

Ще оцелеят само игралите Фауаутите :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 07, 2008 9:28 pm

Gallean wrote:Тъйкато повечето проблеми на човечеството произтичат от пренаселението (както са съгласни и повечето пишещи в темата)- най-доброро и реално решение на всички проблеми и оцеляването на човечеството е ядрената война. Лесно, реално, бързо и най-вече безболезнено. 10-30-на години след падането на бомбите Земята ще е почти рай- огромни, празни площи, само чакащи свойте нови собственици, никави религии и глупости, никаква завист, омраза и разделение по класи. остналите хора ще могат да изградят обществата, такива, каквито ги искат, а не такива, каквито са ги наследили, ще се учат от грешките на сегашните хора. На оцелялата природа няма да й висят множеството гадни капиталисти и ще може да се възтонови и да осигури на оцелелите хора и животни предостатъчно удоволствия за един нормален живот. Все пак древните философи са нямали нито компютър, нито връзка към нета или бира или хладилник, но са си живеели живота, били са велики и човечеството ги помни :wink:

Ще оцелеят само игралите Фауаутите :lol:
Болдваните части (главно те, но не само) ми звучат... как да го кажа по-учтиво... като лека липса на информираност. :roll: :roll: :roll:
Last edited by passer-by on Wed May 07, 2008 9:30 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 07, 2008 9:30 pm

Не, Гал, ако беше така отдавна да сме го направили. От ядрена война спечелили няма. Тва е и единствената (но огромна) полза от ядрените бомби - възспират 3-тата Световна.

Самата Земя също ще е губещ. Имаш ли представа за колко години изчезва радиацията? Можеш да добавиш няколко нули към твоите "10-30" годинки. :lol:

Решението е друго. Виждате, че цивилизованите хора (Европа) сами се регулират и почти вече не раждат. Въпросът е останалите хомяци да бъдат цивилизовани - или изтребени, резултатът е същият. В Африка (главно) използваме СПИН-а, ма тва явно не е достатъчно, та ше ги морим и с глад. Арабеските ше мрат в локални конфликти, лесно ше се уреди. За останалите има тайфуни, суша и т.н.

Обаче те пак не отземват!! :shock: Във всеки случай най-голямата грешка е да се допуска безконтролната им емиграция в Белия свят. А евро-идиотите, САЩ и ко точно тва правят. :roll: После, "къв е тоя таралеж в гащите ми"?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Gallean
Scholar

Post by Gallean » Wed May 07, 2008 9:45 pm

Ами всъщност точно 30 години се смятат за достатъчни за спадане на радиационните облъчвания до безопасни след падане на бомба. Това при "нормални" стойности на вятъра и интензивност на кръговрата на водата. Ако приемем, че няма цялата повърхност да е директно ударена, ледниците бъдат частично доразмразени и на след военните хора не им пука какво смята съвременните учени за "безопасни равнища на радиация", точно 10-30 години ще са достатъчни за по-голямтата част от Земята да е годна за населяване.
не сме го направили защото сме страхливци и искаме да си живеем живота, пък на тези след нас... да го духат, ние нали ще сме мъртви. не помян името на немски философ, който споделя терията си ,че човечеството се нуждае и от болести и от войни зада оцелее.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 07, 2008 9:59 pm

Може би Гьоте - "Войната е необходимо зло".
За болестите и бедността поради пренаселване - Малтус.
Само че едно е да се регулира населението с природни и човешки средства, а друго - да се унищожи с ядрена война. Натрупаните количества ядрени бомби са достатъчни да унищожат човечеството няколко пъти - по официални оценки. Затова и не се прибягва до тях.
Last edited by passer-by on Wed May 07, 2008 10:02 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 07, 2008 10:01 pm

За Малтус вероятно говори грелиан наистина, той е по-скоро учен де.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 07, 2008 10:25 pm

@Шайх - физиката е хубаво нещо. Не се опитвай да се правиш, че разбираш от нея :) Виж Хирошима и Нагазаки след колко време са застроени наново и заселени.

Като изключим някои специално направени мръсни бомби(кобалтовите например) съсздадени с цел максимизирането на радиоактивните отпадъци, при ядреното оръжие директните поражения от вризвната вълна са повече отколкото от остатъчната радиация.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed May 07, 2008 11:01 pm

Нямам проблеми с физиката :wink: , а и от радиология поназнайвам достатъчно, за да не си купувам евтина дача в Чернобилска Украйна, както вероятно би направил ти. :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 07, 2008 11:06 pm

shayhiri wrote:Нямам проблеми с физиката :wink: , а и от радиология поназнайвам достатъчно, за да не си купувам евтина дача в Чернобилска Украйна, както вероятно би направил ти. :)
Доказа колко разбираш ...

Сериозно ли не схващаш фундаменталната разлика между радиационното замърсяване от отворен реактор и от атомна/водородна бомба?