Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Apr 06, 2008 10:26 pm

Изгледах Sayonara Zetsubou Sensei. Силно го препоръчвам за любителите на болни комедии тип тотална гавра с абсолютно всичко.
Главният герой е даскал, който е маниакален депресар и мечтата му е да се самоубие. Класът му се състои от индивиди, предимно от женски пол, които са не по-малко откачени и от него. Просто купонът е пълен поради огромното разнообразие от ненормалници, дано и вторият сезон е толкова култов.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 06, 2008 10:35 pm

Освен безумните количества One Piece, успях да изгледам и Genshiken 2. ГЕНИАЛНО Е!!! Също толкова добро, колкото и първата част, ако не и по-добро в някои моменти. Бахти якото анименце!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Apr 06, 2008 10:39 pm

Верно ли това за Genshiken 2? Щото аз го зарязах на втория епизод с идеята да го гледам като излезне целия сезон. Ще взема пак да го пробвам.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Apr 06, 2008 10:42 pm

Излезе вече. Трябва да видиш яои епизода... :rofl:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 16, 2008 10:25 pm

Току що приключих второто гледане на Гурен Лаган. Ебати, велико е! Ебати!

Определено страшно малко анимета са успявали да ми въздействат толкова силно и да ме надъхат по тоя начин. Такъв възторг рядко ме обхваща. Велико е, ебати! Ебати!

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 24, 2008 1:04 am

Изгледах Kiddy Grade. Ако не сте разбрали откъде идва заглавието, замислете се за купищата лолита в него и менталната възраст на таргет аудиторията му и ще ви просветне. Шибана детска градина.
Имаше хубав сетинг и (на доста редки моменти) екшън, но по типично гонзовски, персонажите бяха злета от първия до последния. Главната гаднярка просто беше ОМГ - определено не можеше да е по-тъпо от това, бяха стигнали дъното с нея. И мелодрамие, бате! Освен това фенсървиса ми дойде в повечко, за лоли, шонен и шожо-ай намеците да не говорим. Ок, либят са хората, ма мое ли да не ми го показват така все едно във всяка свободна минута се лижат?
От всички май само Цезарио ме кефна - тва беше необичайно, дето не искаше да говори. И как все пак яде италианско, душата! :lol:

В общи линии му пиша седмичка и то пряко сили. В средата таман беше набрало инерция след началните доста тъпи епизоди и пак го осраха с някви мелодрами. Деба, и седем му е много!

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 24, 2008 1:42 am

Роланда много го хвалеше в Workshopa- а пък аз по неговия списък си формирах колекцията- още не съм намерил време да го гледам ама леко ме отчайваш :wink:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 24, 2008 9:41 am

Еми гледай го и си реши за себе си. Все пак, то е от типа анимета, които биха се харесали доста на масовата публика. Аз като аниме сноб имам малко по-инакви нужди. Не че не се кефя и на боклуци, де, но Киди-то не ми попада дори в типа гилти плежъри.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 24, 2008 9:43 am

Амелията принципно са й ампутирани некви важни жлези за осмисляне на непретенциозни анимета, така че към мненията й трябва да се подхожда с пет наум :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 24, 2008 10:02 am

Амелията има обаче достатъчно жлези, за да разпознае едно непретенциозно аниме като такова. Тези на Гонзо определено имат некфи претенции и винаги се взимат от малко до много насериозно (тук е средно), откъдето идва и проблемът, щото щом нещо се взима насериозно и аз го гледам сериозно...

А Рольо му е писал на тва нещо 9... :shock:
ОМГ, сега си спомних що не е от хората, които слушам като си избирам аниметата...

Oui. Je suis garbage.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Thu Apr 24, 2008 10:09 am

Аз нещо се зарибих от статията на Мат в новия брой (не знам как го постигаш, ма пишеш невероятни статии! Поздравления за което! Всеки път като видя, че имаш статия при анимето, първо с това почвам :) ). Тоест зарибих се отново да погледам някое аниме след хубавата статия, не точно Симун, нали вече съм го гледала (ама за доста време силно се колебаех дали да не го гледам пак ;р ). Тъй като напоследък имам време за всичко, но не и за аниме. Та изгледах една трисерийка Bus driver. Беше някакво странно нещо, което свърши наникъде, никой нищо не разбра за никого, но пък имаше малко бой.
Сега пък си източих да гледам Kyou Kara Maou, бишонен фантастичен някакъв, не знам и аз що, ама ми се пригледа, въпреки че като главният герой се преобрази, болезнено напомня на .. Ю-Ги-О :P Бе ще видим, може би няма да изгледам всички 80 и не знам колко още серии :)
shadow dance nikoga ne luje

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 24, 2008 10:09 am

Amelia wrote:Амелията има обаче достатъчно жлези, за да разпознае едно непретенциозно аниме като такова. Тези на Гонзо определено имат некфи претенции и винаги се взимат от малко до много насериозно (тук е средно), откъдето идва и проблемът, щото щом нещо се взима насериозно и аз го гледам сериозно...

А Рольо му е писал на тва нещо 9... :shock:
ОМГ, сега си спомних що не е от хората, които слушам като си избирам аниметата...
Щото не смята, че простащината, "изродщината" (whatever that is), потрсаващата "алтернативна визия" и липсата на емоция трябва да са критерий при харесването на аниме :) Нито пък смята, че е престъпно едно аниме да има наглостта да иска да е нещо повече от непретенциозен боклук, дори и да не е новият Акира или GitS.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 24, 2008 10:52 am

За липса на емоция ще ми говориш, когато най-сетне видиш някои от хубавите анимета аут деър. Емоция има в абсолютно всеки сериал, който намирам за велик, но тя е направена като за големи хора - зряло, стилно, subtle, а не по долнопробния начин на Киди-то, и разните там мека-бози, за които сме се разправяли.

Пак ти повтарям , както съм го правила много пъти - ако едно аниме ти харесва, това НЕ означава, че е добро. Все едно сега да седна и да пиша 9 на One Piece, с което живея от 2 месеца вече и заради което в момента чета гейски фенфикс, просто ЩОТО ИСКАМ ОЩЕ ОТ НЕГО, ПЪК ТО НЯМА. Еми няма - то ще получи 7,5 или 8, щото не отговаря на критериите ми.

Какви са ми критериите - наскоро имаше една тема в Книги раздела за 4те основни критерия, по които се оценява една книга. Аз си ги имам тях и в анимето, като някои се разпадат на подкатегории:
1. Идеи
2. История
3. Персонажи
4. Стил

По кой точно от тези параграфи Киди-то би получило висока оценка???

Идеи? Ъъъ, не бяха лоши, но нищо, което не сме виждали вече. Тук има 8-чка. Аз към Идеи слагам и сетинг - клиширан беше, освен ако не твърдиш, че досега не сме виждали колонии от хора по разни други планети и гъзарски нано-машини. Това за Новълс беше яко. Заради него и сетингът получава 8-чка.

История - много многострадалните, но иначе принципни Клер и Люмиер се бият срещу друга много многострадална мацка, която от многострадание я избива на отмъщение. Всички показват цици и гащи. А, да, междувременно тече и няква фонова нелоша интрижка с Новълс. Накрая всички се оказват майка на другия.
Ъъъъ, не? Пиша 7 само заради начина, по който беше разкрито миналото на Клер - не го избълваха веднага, което винаги е плюс. Ма и то па беше едно минало... Я 6,5.

Персонажи - и 4 им е много. Клише до клишето, ненужни никому мелодрами (особено с Люмиер), безлични, нереалистични и плоски като характер, скучни и стандартни като дизайн И ИСКАХА ДА СЕ ЛИЖАТ. Ма пък покриват почти цялата сексуална извратения на Япония - лоли, инцест, лесбо, гей. Само гуро нямаше, да им се ненадеваш...

Стил - тук вкарвам похвати, визия, музика.
Похвати - като за детската градина. Илюстрационен пример - няква кечистка, която иска да стане шампион, за да нахрани гладните деца. Баси, и по конкурсите за красота човек може да срещне по-смислени неща! Друг пример - Новълс са много лоши и ние виждаме колко много лоши са като стрелят по дечицата, които иначе вкичват цветя в косите на Клер. Аре не, а? За похватите едно слонско 4.
Визия - стандартна. Не е мой тип, аз обичам оригиналните неща, но не беше кой знае колко зле. Не беше и добре, де. Не видях един фон, който да ме грабне. За скучния керъктър дизайн вече казах. Анимацията беше и тя средна стока - и по-хубав екшън съм виждала, определено, ама и по-лош. Това с червилото вонеше на дизайнерска бездарност - напънали се да измислят нещо супер оригинално и то излязло... това... Една 7-чка слагам тук.
Музика - о, то имало и музика? Не забелязах... :shock: Нещо като 3-4 и тука.

Обща оценка - под 7. Оценка по кефометър - пак там някъде.

Бати, безобразие е. Ако трябва да съобразя скалата си с твоята, Гурен Лаган ще получи 15/10, бе! Срамота е някакви почти шедьоври да се мъдрят със същата оценка като някви рандъм, посредствени анимета. Аре малко обективизъм вече - нали уж сме критична медия?

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 24, 2008 10:56 am

Еклер бтв :) За 24 епизода да беше забелязала, че всяко име значи нещо в тоя сериал :)

Иначе "някои от хубавите анимета аут деър" съм ги гледал, мерси :) Но пък ти намираш персонажите в Ева за хипер реалистични, така че кво си говорим изобщо.

А да, и Ануар е гей, нали? :lol:

Кога ше ти присветне, че просто по-голямата част от човечеството, аз в това число, има доста по-голяма поносимост към клишета? И че неща, които теб ти бодат очите злосторно, мен просто не ме притесняват, което не значи, че припърхвам влюбено по тях.

Между другото, сетингът на Киди Грейд е адски нестандартен. X-men-концепцията, пренесена в космическа опера, плюс другите добавки като дълголетието на главните герои, смените на тела и т.н. е нещо, което аз поне не съм срещал в аниме, нито пък ти си го срещала.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 24, 2008 11:33 am

Поносимостта ти към клишетата не би трябвало да значи, че с лека ръка им раздаваш 9-ки. Ако 9-ка не е влюбено припърхване, то не знам кое е.

Персонажите в Ева въобще не могат да се сравняват със смешните 2Д човечета от Киди-то по дълбочина и, да, бяха съвсем реалистични за онзи сетинг. Тия в Киди-то не са.

Що се отнася до сетинга, това, че дадени неща не се срещат често в анимето, не значи, че не са клише - ние освен аниме имаме и книги, игрални филми и сериали. И когато една идея е толкова експлоатирана, няма значение къде си я срещнал. Но как да е - сетингът му беше от силните страни на това нещо.

За имената - забелязах. Просто си мислех междувременно за бозата Клеймор, която доста забавлява масите и явно съм объркала главните героини.
Най ме изкефи планетата Сварог. :lol:
Да, подходът към имената беше плюс. Ако не друго, поне звучаха яко и ме караха да се замислям откъде са ми познати. При Декстера и Синистра и други неща си мислех. Жалко, че ми бяха толкова противни. :lol:

Oui. Je suis garbage.