Тест за фентъзи писатели

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Itilon
Paragon
Posts: 590
Joined: Thu Mar 13, 2008 5:38 pm
Contact:

Post by Itilon » Wed Apr 23, 2008 11:53 am

RRSunknown wrote:Преди малко за пръв път разгледах за какво става дума в прословутата цитадела. Ето какво е едно от нещата които намерих:
http://www.citadelata.com/info/razni/FuckOff.htm
Без коментар!
Интригуващо! Мислех, че с темата си съм разбудил спор за стойностите или в най-лошия случай позамряла лична вражда, а се оказа, че съм се намесил в борбата между Доброто и Злото. И то на грешната страна. :dash: :dash:

QkY
Commoner
Posts: 25
Joined: Sun Dec 03, 2006 6:42 pm

Post by QkY » Wed Apr 23, 2008 1:28 pm

Ако ще спорим, ще е хубаво да се изслушваме (в случая да си четем постовете). Около пет пъти казах, че не визирам специално екипа на списанието. Повече не виждам смисъл да го повтарям. Викаш "ако не е дребнава", въпроса е, че често е... не за това какви са Manowar или как се пише Tomb Raider, а за самото отношение в повечето случаи - точно дребнаво и заяждащо се. Аз пример показах, а ти тия цитати от къде си ги взел? Ще се радвам да видя от кой са и от къде са. :)

@RRSunknown, и? Намерил си статия с която си несъгласен, нещо, което не ти харесва - оп нека веднага го пуснем! А нима няма нищо в целия сайт, което да ти е харесало? Тази статия е доста стара, нима точно на нея попадна от първия път и остана така изумен, че реши да я пуснеш тук? И защо си мислите, че всеки посетител на Цитаделата трябва да е 100% съгласен със Спар и да има същите виждания? Как става така, че аз не харесвам особено Нарния, Ерагон ми е среден, а пък се кефя на (примерно) Филип Пулман (който там не е уважаван, ама хич), изразявам мнението си в Цитаделата и не съм баннат? Нека кажем, че и аз съм писал статии в Цитаделата, статии, в които не става дума за Хари Потър или за Станек, или за Ерагон, да разбирам ли, че една евентуална моя статия, ще е тъпа и жалка само защото идва от Цитаделата? Според екипа на Шадоуденс (за който споменах, че ми се струва по-обективен, поне когато спорим) може би не, но според известна част от феновете - да. Защо? Заради въпросните предразсъдъци, за които споменах. Моята молба (не съвет, молба...) е - ако не посещавате Цитаделата, продължавайте в същия дух, но пък тогава не критикувайте само заради някое откъсче в някоя тема или защото и другите критикуват и да не останете назад. Ако пък я посещавате, критикувайте на воля, колкото си искате. Иначе, както се казва - ако не гласуваш, нямаш право да псуваш политиците. За онзи тъп пример с компютрите - ако нямаш компютър, а само си виждал някъде (или само си чувал) пак не би било редно да говориш колко крашвали компютрите и как за нищо не ставали... А и попринцип, ако нещо ви дразни при това толкова много и толкова искрено, не е нужно да му обръщате внимание.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Apr 23, 2008 1:31 pm

Имаш известно право. За съжаление обаче пропускаш два фактора:

1) Обликът на Цитаделата е изграден от Спархоук. Съответно ако съществуват предразсъдъци към ВСИЧКО в онзи сайт, те са създадени пак от него, не са се родили в нищото.

2) В контекста на точка 1), хората, които не харесват сайта и тоталитарната политика на Сашо, не очакват да прочетат нещо смислено по техните критерии в него.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6943
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Post by Yan » Wed Apr 23, 2008 1:40 pm

@QkY бях се зарекъл да не пиша в тези теми, но:

От друга страна, когато се биеш в гърдите колко си велик и правиш такива грешки...
Как да го кажа по-меко - смешно е...
И съдава твърде лош образ на фендъма.

Представи си следната ситуация - влиза непредубеден човек в сайта www.niismenai-golemite.com и заварва неграмотно написани материали. Като тези от линк №1, примерно. И си казва: "Въх, колко са неграмотни тия. И са номер 1. Значи всички фенове на споменатото нещо са такива..."

Статията цитирана от RRSunknown пък е такъв връх на лицемерието, че просто оставя нормалния мислещ човек без думи...

А знаеш ли кое е най-лошото:
Че когато им напишеш коментар и им посочиш грешките, при това не публично, си заклеймяван като хейтър и ти се отвръща, че те нямали значение... И грешките си стоят непоправени...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Wed Apr 23, 2008 2:47 pm

Тук имаше 1 лист пост с примери за пълни глупости от цитаделата но бога на интернет (ТМ Нийл Геймън) реши че няма смисъл от него и ди даден грешка. Затова ще кажа само:
Прегледах ВСИЧКИ статии за игри. В 9 от 10 от тях имаше пълни глупости (не правописни и други такива - аз не цепя косъма) - а от сорта на това че Мортал Комбат била правена по филм и че NVidia са производител на игри. Такива грешки се избягват много лесно с просто търсене в гугъл или википедията.....

За хора които твърдят че им харесва WoW са допуснати толкова много грешки на ниво статии че направо не мога да повярвам. ( тук зачетох и статията за дуела за Илидан)

Линка го пуснах само за да дам пример как от една страна се говори за хейт и се за пример се пускат два линка които очевидно не са пуснати от хора от списанието. (Първия дори това му е първия и единствен пост.
А от другата страна си имаме цяла статия която очевидно хейтва и заклеймява.
Цитирам
те мразят света на Warcraft.Казват че бил твърде шарен и клиширан. Тези хора никога няма да усетят екзотиката на Калимдор, или пък мрачната атмосфера на опустошения Азерот
Айде като харесвате светът на Уаркрафт поне си направете труда да поразучите малко сетинга и lore- то като тръгнете да пишете материали за WoW a?


Едит.
Гледам си една темичка за WoW и гледам че някакъв човек си е позволил да изкаже мнение за WoW и да каже че е по слаба от Lineage 2. Сега това че е писал пълни глупости в опит да оплюе WoW е едно на ръка но вместо да го оборят с факти и да стане спор следва следното :
ТАКА! КЪМ КОНТИНГЕНТА НА Л2! СТИГА СТЕ НАПАДАЛИ УОУ! ТОВА Е СУПЕР НЕКОРЕКТНО! КОЯ Е ПО-ДОБРАТА ИГРА ВСЕКИ РЕШАВА ЗА СЕБЕ СИ! НЕ РАЗРЕШАВАМ НА НИКОЙ ДА СЪЗДАВА ВРАЖДЕБНА АТМОСФЕРА КЪМ ФЕНОВЕТЕ НА НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА ИГРА В СВЕТА, ТАЗИ КОЯТО СКОРО ЩЕ ИМА ФИЛМ!
ВЪЗМУТЕН СЪМ!

Caps Lock не е от мен- направо "копи- пестнах"
:D :D :D
Между другото подадох си регистрация в Цитаделата за да ги поправя с факти и линкове от официални сайтове , сега ще видя дали въобще ще ме одобри шефа там.

QkY
Commoner
Posts: 25
Joined: Sun Dec 03, 2006 6:42 pm

Post by QkY » Wed Apr 23, 2008 5:14 pm

"Шефа" те одобри ;). Сега можем да се надяваме, че поправките ти няма да са под формата на заяждане.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Apr 23, 2008 6:59 pm

Какво значи "поправки под форма на заяждане"? Или поправките са правилни, или не. Друго няма.
И ето, че още преди да е казал нещо, ти вече си предубеден към него.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

QkY
Commoner
Posts: 25
Joined: Sun Dec 03, 2006 6:42 pm

Post by QkY » Wed Apr 23, 2008 7:50 pm

Може би, но пък за сметка на това не казвам нищо :) (ок, освен може би малко неуместен коментар, признавам). Но пък може и да не е толкоз неуместен и може и да не съм толкоз предубеден, като се има в предвид причината той да се регистрира във форума ;).

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Wed Apr 23, 2008 8:41 pm

QkY, за да не останеш с впечатлението че не те четем, да си кажа и аз малко. :twisted: То е късо, така че чети внимателно.
Моят IQ беше някъде около 30, преди години. Имайки предвид, че с възрастта сглупяваме (особено жените), сега трябва да съм слязла до 10. И все пак, има едно нещо в твоята аргументация което не спира да ми избожда очите, та да ми разясниш моля:
- Значи във този форум, където нещо се разглежда/прочита/оценява/разфасова подробно (с имена, презимена и фамилии). Претегля се и се казва какво и защо не харесва. Тааа всичко това ни прави ---->
Няма как да объркате техните отвратителни, всезнаещи постове, плюещи най-често или вашия труд, или постигнатото от някой успял човек
- Но нещастник който дори не смее да напише срещо кого му летят
гнусните им, смърдящи и лепкави от отрова слова
! Тааа такъв ... измет (Въх, не намирах думичка с достатъчно хейтърски отенък!! :twisted: ), не само си е ОК! Според теб, това е нещо като ... ¿Вожда? :shock: (И моля те, не се затормозявай да ме залъгваш, че такива езотерични писания само ги успява, господина, гат го удари циклофренията! Понеже знам да чета и аз. Отдадвна! :mrgreen: ) От целият текст капе отрова, като от зъб на зелена мамба!! :idea:

:rofl: :rofl: :rofl:

Да ти кажа, дори не разбирам за какво се затормозяват да ти отговарят хората тук. Но понеже съм куха кратуна и си ги обичкам ( :oops: ), реших да пригласям и аз. 8-)
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

QkY
Commoner
Posts: 25
Joined: Sun Dec 03, 2006 6:42 pm

Post by QkY » Wed Apr 23, 2008 9:35 pm

Не знам ти четеш ли ме или не, но аз се опитах да прочета мнението ти и съответно да схвана какво искаш да кажеш, но последва total failure :/

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Apr 23, 2008 9:41 pm

Не се заяждайте, излишно е и безсмислено. Виждам опити да се води нормален диалог, не ги потъпквайте.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Apr 23, 2008 10:24 pm

Ей на, обаче. Не, че следя форума на цитаделата (всъщност изобщо не го отварям), но рекох да проверя какво се говори за еврокона. И на какво налитам?
Sparhawk wrote:Честно казано, бих ви посъветвал да не се надявате много - повечето фенове на фантастиката не обичат нашия сайт, който никога не плюе и предпочита фентъзито. Но според мен е редно да се опита :)
Веднага набеждаване в хейтърство, измиване на ръце от всякаква вина. И то при положение, че имаш онази статия, да не говорим за ДРУГАТА, дето беше за ВИП хейтърите. Където имаше оплюти и една сюрия фентъзи автори между другото...


От друга страна това ми харесва, достойно е, дори и да е поза (не казвам, че е, но дори и да е):
Sparhawk wrote:Важното е независимо от отношението ни към материалите на колегите от другите издания, да запазим уважение към вота на съперниците. Все пак битката е за българска номинация и в такива случаи победителят трябва да бъде поздравен - все пак ние сме Българи, преди всичко.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Vash
Paragon
Posts: 610
Joined: Fri Jan 27, 2006 12:17 am
Location: София

Post by Vash » Wed Apr 23, 2008 10:26 pm

Отговор на Яки.
Бая добре ти го е казала, но ако не го разбираш ето го по-ясно.
Статията която цитира Бая показва, че Спар е или побъркан, или малоумен, а най-вероятно и двете. Докато стои на Цитаделата няма шанс нормален човек да приеме сайта сериозно.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests