Тест за фентъзи писатели
-
- Sorcerer
Do any of your main characters have apostrophes or dashes in their names?
Айдеее, отписахме френските романи...
Does a large portion of the humor in your novel consist of puns?
Абе това е така дори и за някои от трагедиите на Шекспир ("Ромео и Жулиета")...
Does your main villain punish insignificant mistakes with death?
Мисля, че това се отнасяло с пълна сила навремето за Англия... Май излиза да не пишем за този период, а?
Може да се направи един такъв въпросник за хората, които ги пишат тези въпросници...
Айдеее, отписахме френските романи...
Does a large portion of the humor in your novel consist of puns?
Абе това е така дори и за някои от трагедиите на Шекспир ("Ромео и Жулиета")...
Does your main villain punish insignificant mistakes with death?
Мисля, че това се отнасяло с пълна сила навремето за Англия... Май излиза да не пишем за този период, а?
Може да се направи един такъв въпросник за хората, които ги пишат тези въпросници...
Сега остава да обясниш какво общо имат тези неща с фентъзито. 

Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.
SHAMajotsi, очевидно този "тест" е просто интелигента гавра точно с така познатото ти РПГ ДнД чернобяло ултрадеривативно фентъзи. Не се хаби да го защитаваш, тва не е достъпна възможност дори за изпечени диалектици, които и без тва са кът. 
Вместо тва понамали четенето му, щото от една възраст нататък калориите, мазнините и канцерогенните подсладители в подобни сурогати водят до необратими увреждания. Тва разбира се, ако съм прав в предположението си, че четеш такиви.
Ако не си чел обаче, къде си ръчнал да коментираш?

Вместо тва понамали четенето му, щото от една възраст нататък калориите, мазнините и канцерогенните подсладители в подобни сурогати водят до необратими увреждания. Тва разбира се, ако съм прав в предположението си, че четеш такиви.
Ако не си чел обаче, къде си ръчнал да коментираш?

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
-
- Sorcerer
Шайхири, че е гавра, очевидно ми беше и на мен, просто това, което исках да кажа, бе, че в никакъв случай не е интелигентна (то "интелигентна гавра" си звучи и малко като оксиморон, като се замисли човек
).
Иначе навремето и фентъзита четях, както и такиви "тестове". И двете "ги отказах" (брех, какви пороци...) поради споменатите от теб причини
. Иначе полезен съвет, който нека не се отнася само за мен
.

Иначе навремето и фентъзита четях, както и такиви "тестове". И двете "ги отказах" (брех, какви пороци...) поради споменатите от теб причини

Мдам, освен ХП, Ерагон и МВ (тва си е дефолт явно, ок, нп) тука явно мразите и 99.9% от всички по-известни фентъзи автори... Разбирам, че Реймънд Фийст, никога не е трябвало да пише книга, за Джордан в прав текст е казано, Салваторе, Толкин също (или той е изключение, щото така ви харесва?) и т.н. ся да не ги изброяваме... Аз лично имам въпрос... ако приемем, че за да не е супер комерсиално и тъпо, и постно, и жалко и направено за фенбойчета с IQ < 100 (etc...), едно фентъзи трябва да:
- Няма рицари
- Няма магьосници
- Няма мъже
- Няма жени
- Няма други раси освен човешката
- Няма магия въобще
- Няма битки
- Няма заплетен plot, иначе ще е яко комерс и жалка история а?
и т.н... е признавам вие определено сте на по-високо интелектуално ниво от всички автори живяли на този свят, моля създайте книга, в която истината за Живота, Вселената и Всичко останало се разкрива, обещавам ще си я купя...
Иначе туй започна малко да мяза на рапа да ви кажа... Ако някой стане известен е шит, комерс, жалка история, позьорщина, но ако си некадърен и те слушат точно 5 човека, си е underground gangsta music, която определено си заслужава
- Няма рицари
- Няма магьосници
- Няма мъже
- Няма жени
- Няма магия въобще
- Няма битки
и т.н... е признавам вие определено сте на по-високо интелектуално ниво от всички автори живяли на този свят, моля създайте книга, в която истината за Живота, Вселената и Всичко останало се разкрива, обещавам ще си я купя...
Иначе туй започна малко да мяза на рапа да ви кажа... Ако някой стане известен е шит, комерс, жалка история, позьорщина, но ако си некадърен и те слушат точно 5 човека, си е underground gangsta music, която определено си заслужава

Рапът е скучен и тъп, независимо колко хора го слушат. Подобно нещо мога да кажа и за цитирания пост между друготоQkY wrote:Мдам, освен ХП, Ерагон и МВ (тва си е дефолт явно, ок, нп) тука явно мразите и 99.9% от всички по-известни фентъзи автори... Разбирам, че Реймънд Фийст, никога не е трябвало да пише книга, за Джордан в прав текст е казано, Салваторе, Толкин също (или той е изключение, щото така ви харесва?) и т.н. ся да не ги изброяваме... Аз лично имам въпрос... ако приемем, че за да не е супер комерсиално и тъпо, и постно, и жалко и направено за фенбойчета с IQ < 100 (etc...), едно фентъзи трябва да:
- Няма рицари
- Няма магьосници
- Няма мъже
- Няма жени
- Няма магия въобще
- Няма битки

And you can't dance with a devil on your back...
Страхотен коментар. 
А иначе... тука нямаше ли фенове на Фийст, имах някакъв такъв спомен или вече и той е в тоталния черен списък? Няма ли и хора с никове Моридин и т.н.? Не знаех, че сте почнали толкова да мразите и Джордан, човека почина, а тука го храните... яко
.
Един малко оф-топик въпрос: Има ли някой тук, който да не си мисли, че е по-интелигентен от средностатистическия човек? Въпроса е 100% сериозен между другото...

А иначе... тука нямаше ли фенове на Фийст, имах някакъв такъв спомен или вече и той е в тоталния черен списък? Няма ли и хора с никове Моридин и т.н.? Не знаех, че сте почнали толкова да мразите и Джордан, човека почина, а тука го храните... яко

Един малко оф-топик въпрос: Има ли някой тук, който да не си мисли, че е по-интелигентен от средностатистическия човек? Въпроса е 100% сериозен между другото...
Втората й половина? Интересно, точно в първата има най-много прилики с други книги... ? От тази тема, както и от други мнения мислех, че това се смята за огромен грях?
Колкото до Малазанската книга, там има имена тип *Random Shit* of Darkness, което ми се чини, че уж също беше проява на лош вкус? Има и дракони btw, колко постно
П.С. Moridin, колко ти е IQ-то? (не като обида или нещо такова, питам просто)
Колкото до Малазанската книга, там има имена тип *Random Shit* of Darkness, което ми се чини, че уж също беше проява на лош вкус? Има и дракони btw, колко постно

П.С. Moridin, колко ти е IQ-то? (не като обида или нещо такова, питам просто)
- RRSunknown
- Elder God