Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Apr 18, 2008 6:02 pm

Юле, признавам си, че изобщо не разбирам какво искаш да ми кажеш: ако е това, че съм пропуснал правните причини, ок, все пак казах "например здравни". Ако е за нещо друго, кажи, че ми е любопитно :)
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Apr 18, 2008 8:50 pm

Оооо, няма нужда! :P Перфекно си схванал неразбираемият ми пост!! :devil: :wink:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Apr 19, 2008 2:27 am

Прилики и разлики... макар че май основно прилики... между един общо-взето известен уж политик и един общо-взето известен уж някакъв друг дзвер - http://www2.imgshare.eu/i/4oC01538.jpg :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 21, 2008 11:35 am

Добре са си поиграли докато намерят съответните физиономии при Мистър Бийн. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 4:47 pm

:lol: ^^^

http://www.guardian.co.uk/travel/2008/apr/21/bulgaria

А това е един много обективен външен поглед към България (Варна в случая). Ако искате да видите как "изглеждаме" отстрани, прочетете, заслужава си.
So what is it like, this former eastern bloc paradise on the Black Sea, squashed between Romania and Turkey? I have come in low season, and I land in Varna, the biggest city on the Bulgarian coast. It looks like Paris spliced with Cardiff - part pleasure resort, part port - all concrete towers, battered villas and barking dogs. It is full of traffic jams and dental surgeries. The men look like James Bond baddies. The women look like Rita from Corrie. They have dyed red hair, and they smoke.

The following morning, I go down to the sea. The Black Sea sits in the middle of eastern Europe like a big, fat radioactive lake. Four of the world's most polluted rivers flow into it and all the dolphins have died in protest. The Bulgarians have honoured the lost dolphins by placing statues of dolphins everywhere, but it's too little, too late. I ignore the fact that after I last swam in the Black Sea I had an ear infection for two years, and plunge in. And plunge right out again. It's not cold. It's arctic. It's a block of ice pretending to be a sea. The dolphins weren't poisoned. They died of hypothermia.
И е много близо до начина, по който аз виждам нещата, само дето аз имам и инсайд нолидж. :roll:
Last edited by shayhiri on Mon Apr 21, 2008 4:55 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Apr 21, 2008 4:54 pm

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1189825
И на български.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 21, 2008 5:02 pm

Пълни глупости са написани в тази статия. Не знам дали и автора си вярва.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Apr 21, 2008 5:14 pm

Мда, верно, отишла е през април и се оплаква, че морето не ставало за къпане, братче :shock:
Иначе верните наблюдения са добре смесени с интерсно звучащата художествена измислица...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 21, 2008 5:27 pm

Не мога да разбера постоянното повтаряне как всички били с черни якета а жените с червена коса. Или как в музея нямало никой разбираш и хората те гледали като влезеш в ресторанта. Абсолютната пародия :shock: , много интересно защо никъде не ги виждам тия хора с черните якета и жените с червени коси.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 21, 2008 5:46 pm

It [the television] also shows the Bulgarian version of EastEnders, which seems identical to our EastEnders, except that all the men wear black leather jackets and all the women have dyed red hair. And they all smoke.
Някой знае ли за какво говори авторката? По телевизията не дават български сериали, които да отговарят на описанието, или поне аз не ги знам.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 21, 2008 5:52 pm

Аз се чудя тя откъде е разбрало за какво става дума в какъвто и да е български сериал като не знае български.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Apr 21, 2008 5:55 pm

Мда, никога не е имало български сапунки от типа на споменатото, Дързост и красота и т.н. Баси хахото тая женка, чак се издразних :x

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 21, 2008 6:00 pm

Да, вече прочетох цялата статия и мога да я определя като доста боклучава. Прекалила е с литературата за сметка на истинността. Да отидеш в сезонен курорт извън сезона и да се изненадваш, че басейните са празни... от което да си вадиш изводи за това какво било в цялата страна... не си струва четенето и коментара.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Apr 21, 2008 6:01 pm

Това е поредният опит на някаква никому неизвестна "женица" с капчица творчески усет да си спечели минутката слава, възползвайки се от актуалната мания към България, която се забелязва на Острова. Не че сме за чудо и приказ, не че цъфтим и връзваме, само че подобни, взети насериозно, деарични напъни да се постигне ефект у тотално незапознатата британска общественост с евтини, стряскащо звучащи сравнения и блудкава художественост са ми доста смешни.

Значи само през два реда е написано как тъй като е била дошла преди летния сезон в хотела в "Златни пясъци" я заболяла главата от излишно внимание, а в заведенията никой не и обръщал внимание, което поведение примък-отмък ме навежда на мисълта, че както повечето полуразплути, желирани, зачервени като раци и облечени в потни мазни гащи и тениски туристки от Англия, е търсила друг тип внимание. Да - сигурно е очаквала горещи пясъци и слънчеви плажове през април, където в топлата като следобеден чай вода любвеобвилни делфини ближат глезените ти и се прескачат над главата ти, но аз бих и пожелал да потърси другаде.

От Англия в София дойдоха около 20-30 колеги от HP за обучение. Резултатът:
- Изключително впечатление от милото и любезно отношение на българите.
- Пиянски изпълнения и изневери от страна на мъжете.
- Криеници в хотела от срам колко красиви са българките при жените.
- Порой от сълзи на заминаване.

Един от моите най-добри авери сред гостите, когото се опитах да убедя колко е неприятно и неправилно охраната да се заяде и сбие с клиенти на дискотека в центъра на София, на няколкостотин метра от Народното събрание, което се случи пред очите ни, заяви, че това е обичайно и за центъра на Лондон.

Всички знаем колко е неприятно да си бил в Западна Европа и да се върнеш в мръсотията, калните улици, сивотата на бетона и сред дребните интрижки, хитрости и наглости, типични за нашенците, обаче, тва да си съчиняваме приказки за Джеймс Бонд и Изаура, е тъпо и лепне.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Mon Apr 21, 2008 6:18 pm

Ми, жената е написала общо взето приятна за четене статийка, само че се надявам, че поне се усеща какви глупости говори на моменти. Ако си толкоз тъп да не погледнеш кога по дяволите е лято в България преди да отидеш на море с намерение да се къпеш...ми твой си проблем. Друг е въпросът, че Златните сигурно и в сезона нямаше да й харесат бог знае колко много, защото са отвратителни :roll: Къде ги видя тез кожени якета и червени коси не ми е ясно, поне да бяха руси. Нито кой сериал ще да е взела за български.За музеите ме подразни, вярно че музея на Варна беше доста западнал последния път като ходих, ама що не казва нищо за историческия например, или за картинната галерия, а? За зоологическата също не е вярно, освен ако не очаква да кажем на обед през работен ден да е пълно с хора.
И явно наистина не си дава сметка, че е влизала в най-гъзарските места извън туристическия сезон и затова са били празни.
Но пък има някои добри попадения.Като например за упътването
:lol:

Edit: И не е пък чак толкоз мръсен! :?
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*