Не ставаше дума за това, а че много хора смятат, че им стига да гледат въпросните филми на комп. А то е безсмислено.Morwen wrote:Между другото критерият "пълна боза е, ма колко яко изглежда дракона на голям екран" не прави един филм достоен за гледане на голям екран. Вероятно на всеки филм му се качва качеството гледан на голям екран (на някои многократно), ма това да гледаш всеки, на който 2/3 от чара му е в това да ти заема цялото зрително поле е тотална минавка.
Нови диференцирани цени на билетите
And you can't dance with a devil on your back...
Споделям болката на Рол, тъй като гадовете са се направили на по-тарикати от Арена и Синеплекса и са шибнали ей такиви едни ултрадиференцирани цени:Roland wrote:Изгледах го току що в Мола (гадовете също са напраили мизерията с цените, а аз не знаех).
Т.е. уикендните прожекции поскъпват на 8лв., а делничните (без петък) и предпремиерите си остават на същата цена. Отстъпки НЕМА.Цени на билетите:
понеделник – четвъртък: възрастни – 7лв / деца до 16г., пенсионери и инвалиди – 5лв
петък – неделя: възрастни – 8лв / деца до 16г., пенсионери и инвалиди – 6лв
предпремиерни прожекции – 12лв
При това положение принципният човек, който съм аз, може да им каже да му го фофтят де*елия и повече да не стъпи там - освен на групово ходене петък вечер. Останалото време ше си ходя на половин цена 4лв. в Арена (15мин. разходка през изкл. приятен рурален квартал) и ше плюща с уши от кеф.
Попаднах обаче ей са на некви ваучери, дето ги продавали. Дето купуваш повечко (важат три месеца), пък те ти дават неква отстъпка (предполагам

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- The Dragon
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
Защото е меко казано трудно да се повярва, че гнъсни капиталистически образувания като огромните кина са работели досега едва ли не загуба, затова.
Иначе си уелкъм да направиш една разбивка по разхода за една прожекция сумарно, справка колко хора ще го посетят и да сметнем резонната цена на билет с една резонна да кажем МАКСИМУМ 20% печалба за киното, която аз съм склонен да приема в границите на достойноството на продавача. Всичко нагоре е безмерна алчност.
Иначе си уелкъм да направиш една разбивка по разхода за една прожекция сумарно, справка колко хора ще го посетят и да сметнем резонната цена на билет с една резонна да кажем МАКСИМУМ 20% печалба за киното, която аз съм склонен да приема в границите на достойноството на продавача. Всичко нагоре е безмерна алчност.
This is it. Ground zero.
Те печалбата им е само от пуканките, другото е благотворителност. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Дори не става дума и само за това. След като кината стоят празни на тези цени (щото една седмица след премиерата филм се гледа от максимум два реда зрители), а те могат да си позволят да дават по-евтини, при които ще идват многократно повече хора, то очевидно изкуствено правят киното скъп продукт. А на мен 8 лева ми се вижда много, защото при около 400 лв средна работна заплата (не всички са велики програмисти), 12 лева за пуканки и кино е повече от половин ден работа. Мамутите не си струват това. 

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Между другото, цените на билетите за театър обикновено са по-високи (освен ако не става дума за камерни сцени, разбира се), но за сметка на това театрите винаги са пълни. Така че човек може да си направи определени изводи за качеството на филмите, които се внасят напоследък, както и за липсата на конкуренция между кината. След като Военният театър може да е пълен до дупка при цени на билети от 12 лв., а киното в Мола полупразно при цени от 7-8 лв. - изводът е някак си логичен.
Само че явно разпространителите работят по някаква доста объркана логика - нищо лично към Адриана, разбира се
След като явно броят на зрителите намалява, и това не е нещо временно, може би трябва да не се вдигат цените, с идеята да печелиш от по-висок оборот, отколкото да ги вдигаш още повече, което вероятно ще доведе до загуба на допълнителен брой зрители.
Иначе аз оставам с впечатлението, че разпространителите почват да вдигат ръце пред гледането на филми на компютър/телевизор/каквото там още, и гледат да печелят само от тези, които биха ходили на кино при каквото и да е цена.
Само че явно разпространителите работят по някаква доста объркана логика - нищо лично към Адриана, разбира се

Иначе аз оставам с впечатлението, че разпространителите почват да вдигат ръце пред гледането на филми на компютър/телевизор/каквото там още, и гледат да печелят само от тези, които биха ходили на кино при каквото и да е цена.
This signature is not yet rated
Има нещо сбъркано в цялата работа.zhivik wrote: Иначе аз оставам с впечатлението, че разпространителите почват да вдигат ръце пред гледането на филми на компютър/телевизор/каквото там още, и гледат да печелят само от тези, които биха ходили на кино при каквото и да е цена.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!