Присъединявам се на драго сърце към всички досега споделени впечатления от събитието. Ще споделя още и това, че от много години не съм присъствала на церемония, от която да лъха на чистота и сърдечност, която да е изчистена от театралност, преиграване и фамилиарно заиграване с награждаваните и публиката.
Усилията по организацията, поне за мен, останаха зад кулисите и точно тяхната липса беше видима с това, че всичко необходимо си бе на мястото - спретнато, ненатрапчиво. И не се щураха грижовни моми да диплят панделки, нито поизнервени господа да повишават тон.
Цялостното ми усещане беше (и все още е) за деликатно премерен минимализъм (самото място допринасяше за което, поздравления за избора), за изчистено и естествено поведение на водещите церемонията, за спокойствие и уют, които обаче не успиват.
Още веднъж поздравления и пожелание да съхраните и надградите взаимо-отношението към фантастиката, литературата, хората...
Дерзайте!
П.П. Надявам се да сте снизходителни към таз патетика, ама си я заслужихте!
П.П.П. Събитието наистина е повод за регистрация във форума. Нагледен пример съм. Високо вдигнахте летвата. Летете високо...