Петиция срещу Филмите на Уве Бол - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 11, 2008 4:46 pm

Ти също си позволяваш много. (Не ми е проблем, щото е донякъде оправдано в контекста.) Чел ли си изобщо моя/на Боби книга-игра - както Жоро, например, и още толкова хора? Чел ли си разказ на Боби? Чел ли си игра на Майндкрайм?

Точно по тая тема не става въпрос за претенции, а за абсолютни факти. Ако Фактите не те устройват, приключи темата. Неслучайно никога не съм я повдигал.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 11, 2008 4:49 pm

Да, пале, чел съм повечето ТИ, ВИ и МУ книги. Факти като опре до литература, пък била тя и приложна, ше ми вадиш друг път. Всичко е въпрос на вкус, твоят отдавна се е доказал като крив, а мненията ти са подплатени единствено от хелийното ти самочувствие. Удържай ги, щото напоследък станаха твърде агресивни, а на "малкото педалче" не му трябва толкова много.
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Apr 11, 2008 5:04 pm

Виж сега, Шайх, няма да седна да те лъжа само да ти направя напук. Когато четях книги игри, Майндкрайм ми беше любимия автор и имах много повече негови книги, отколкото на всеки друг (не само защото той беше най-продуктивен). И не си го купувах защото се заяждал с другите автори, това въобще не ме интересуваше. От твоите писани самостоятелно си купих само една, беше тотална набутка и се зарекох повече да не повторя тази грешка.

Колко е бил популярен Майндкрайм ти знаеш по-добре вероятно, но поне сред моите познати, които се интересуваха от жанра, на повечето им беше любим автор. Със сигурност е бил далеч по-успешен от Уве Бол, като отчетем разликата в жанр, медия, държава, вложени средства, и т.н.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 11, 2008 5:20 pm

Или лъжеш сега, Рол, или (целенасочено) си спестявал инфо. От теб знам, че (почти) никви книги-игри не си чел. На колко години изобщо си бил тогава? Осем?

След като смяташ, че всичко е въпрос на вкус (което пък аз смятам за пълна глупост), на кво отгоре ми вреш твоя и квалифицираш моя?

Дотук с темата, в която, както ти казах, е проблемът. Ако ти, Дем, или някой друг иска да сподели читателско мнение за някогашните книги-игри, с радост и учтивина ще му отговоря в отделна тема. :) Тук ставаше въпрос за принципа на действие на маркетинг техниките, които използват Уве, Майкъл и др.

А ако в някоя нормална тема дразня неправомерно, знаем си процедурата - триене, забележка, лок на темата, ако не реагирам адекватно лок или бан.

едит: Оп, кво "малко педалче"? :shock: :lol: Ясно значи защо субективизма.

Рол, извън абсурдно тесния контекст на форумните ни отношения, би трябвало ВЕЧЕ да ме знаеш достатъчно добре. Аз съм прост, открит човек. Ако някой не ми харесва, спирам да имам общо с него, ако изобщо съм го допуснал. Ако някое място не ми харесва, изобщо не съм там. Щом съм тук вече толкова време, това може да означава само, че харесвам хората тук. Всички, макар двама-трима да успяват чат-пат да ме раздразнят в отговор. Твоето пък точно място за мен в моите очи е по-скоро "малко братче" (без капка снизхождение, ако на някого му хрумне). Ако исках да те обидя по някакъв начин, щях да ти го кажа в очите. Много е лесно.

Иначе има кво ценно да си кажем по някои теми, може и да стане въпрос следващия път на живо. :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 11, 2008 5:47 pm

Шайх, стига си си измислял, Рол никога не е казвал подобна дивотия, че не е чел книги-игри.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Apr 11, 2008 6:01 pm

Точно. Никъде нищо за книгите-игри не е казвал, а единствения път, когато е ставало въпрос за тва помежду ни, от казаното останах със спомена, че нищо не е чел или нищо не помни.

Докато твоето, например, мнение за мен и Боби вече бях чел поне в една статия. :) С Дем също не ни е за пръв път. :wink:

Не се съмнявам в казаното от Рол, естествено. Просто се почудих как извади от нищото толкова категорично и подплатено с опит мнение. :) Както и да е, негово си е.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Apr 11, 2008 9:29 pm

Всъщност Рол многократно е казвал, че не е фен на българските книги-игри просто защото е чел твъдред много от тях и си е изградил мнение, че не му допадат. Фен е на чуждестранните обаче.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 12, 2008 12:39 am

Как не си омръзвате просто.

Абе, до къде го бехте докарали Патрул за ада?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Apr 12, 2008 3:02 am

Тва да видиш, че написахме цял завършен сикъул още '98, който не отстъпваше на култовия по всеобщо мнение оригинал. (Дето излезе в един завършен том '97, след 94/95 пълп началото си в Мегаигри.) Казваше се ПзА2 "Тамагочи". В него Джърк е 140 кила, жива торпила, а разжалваният полковник Полковник - дваж по-коварен и с напълно оправдани намерения за кърваво възмездие. После потурчихме единствената дискета с текста и едва лани успях да го възстановя. Бива си, макар тогавашните cutting edge пародии сега да са на по 10 години. :roll:
Yan wrote:Всъщност Рол многократно е казвал, че не е фен на българските книги-игри просто защото е чел твъдред много от тях и си е изградил мнение, че не му допадат. Фен е на чуждестранните обаче.
А, ми добре, така ми се връзва някак вече. (Макар да продължавам да се чудя на колко е бил Рол, когато аз публикувах Варварският бог и Принцът на Алкирия далечната 1992-ра на крехката 16-годишна възраст.) "Кървав меч" наистина е много добра, други свестни не знам, обаче.

Разговорът можем да продължим в темата "Книги-игри", която може да пусна тия дни - а може и да не. Бтв, тва е първият бг форум, в който не намирам такава - при тва говоря за форуми на общо основание, а не за специализирани като тукашния. Нищо чудно, че се използва и най-беглия повод за задълбаване в темата, след като е липсвала възможност досега. :mrgreen:

Обратно към он-топика, където Уве отново потвърждава тва, което имах предвид: EXCLUSIVE: Uwe Boll has a message for all the 'Boll haters' http://www.youtube.com/watch?v=rsb-rSEL ... re=related
Morwen wrote:Ми не. Въпросът е, че Уве е отвратен чичка, а Майкъл Бей - не. Виж колко било просто, значи...
Морви, предупреждавам те тоа път да се въздържаш от коментари за външния вид на човека. Много повърхностна изглеждаш така и се губи реалната ти критика, дори да я е имало. Освен тва Уве всъщност е в суперформа и може собственоръчно да разбие, точно както и аз, мордата на всеки псевдокритик. Даже вече го е правил, много благ прецедент. 8-)

Ето и още в същия стил за новия му филм: POSTAL's Mini Indiana Jones takes on Harrison Ford http://www.youtube.com/watch?v=ePGkrn03 ... re=related bitch! :twisted:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 12, 2008 2:20 pm

В тоя форум е имало поне три теми за книги-игри, търси ги назад из Буукс. И стига с това "издал" в единствено число ;р

Отмъстител също бяха доста благи от чуждите, както и Битки Безброй. Но мен българските ме кефеха по други причини (не мога да обясня).

Варварският бог беше МНОГО зъл (Принцът беше доста стъпки назад, макар и не толко клиширан), но за мен върхът ви заедно си остава Сонора.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Apr 12, 2008 3:08 pm

Тенкс.

Е има, да - кофти, че ми е убягнала, след като снощи сърчнах на ръка точно старите страници. Но е само една, разбира се. Повече от достатъчно, де, така че да скачаме там: viewtopic.php?t=224&start=0&postdays=0& ... highlight= Предполагам, че повечето туквъзникнали въпроси вече са били засегнати навремето, а и ще могат да бъдат доелаборирани.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Apr 12, 2008 3:18 pm

Сонора си беше най- доброто - това е единствената книга- игра която стои на рафта ми с "избрано". 8-)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 12, 2008 5:07 pm

shayhiri wrote:
Morwen wrote:Ми не. Въпросът е, че Уве е отвратен чичка, а Майкъл Бей - не. Виж колко било просто, значи...
Морви, предупреждавам те тоа път да се въздържаш от коментари за външния вид на човека. Много повърхностна изглеждаш така и се губи реалната ти критика, дори да я е имало. Освен тва Уве всъщност е в суперформа и може собственоръчно да разбие, точно както и аз, мордата на всеки псевдокритик. Даже вече го е правил, много благ прецедент. 8-)
Morwen wrote:Ми не. Въпросът е, че Уве е отвратен чичка с кретенски филми, а Майкъл Бей - не. Виж колко било просто, значи...
Открийте трите разлики.
Пич, много е грозно и доста неинтелигентно да триеш каквото не ти изнася (при това очевидно по-важната част) от думите на другите и да се заяждаш с останалата част. Освен това така не доказваш нищо, освен, че постъпваш грозно и доста неинтелигентно. И изглежда дори не повърхностно, а просто грозно и доста неинтелигентно. Надявам се да ме разбираш.

И ми писна да се обяснявам с теб за абсолютно ясни глупости. Всеки диалог с теб е съпътстван от тонове "вие всички ме разбрахте така, но аз всъщност имах предвид обратното" и "вие може и да сте го казали по един начин, но аз ще ви докажа, че сте имали предвид съвсем друго". Ако не можеш, просто си признай
http://bp3.blogger.com/_rBWvWXg2g_g/R3U ... ntread.jpg
Ако не, прави си този труд.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 12, 2008 10:43 pm

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Apr 13, 2008 12:15 am

@shayhiri

Ще те ебат носорози. Дълго и продължително. И ще те боли. Много. Иди до аптеката пийни едно валерианче щото иначе просто можеш да забравиш за форума. Завинаги.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.