Oscars!
Тва ли е темата в момента, щото по нея имам кво да кажа?Roland wrote:Така си е, актьорската игра принципно изисква да си забременил минимум четири непълнолетни момичета

Иначе го гледах отсам-оттам филма и имам чувството, че се гради изцяло на нейното изпълнение, така че нищо чудно, че бе номинирана.
Няма никва идея кога ше го пускат тук обаче?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
На компа в Матрицата, 3-4 откъса по 2-3 минути, колкото да уловя духа на филма и да преценя по-точно дали и как да го гледам. (И "В името на краля" го чекнах така и МНОГО ме съмнява, но все пак ше отида утре.
)

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Точно. И аз тва си се дзверех на разсъжденията и в крайна сметка допуснах, че в мен е вината - в смисъл, че поне на мен такъв сценарий трудно би ми минал сам по себе си, трябва верно да е вери спешъл, а тва е трудна работа.
Както и да е, ползата от тукашната размяна на реплики (поне за мен) е, че ей сега ше го дръпна и ше го гледам филма (въпреки че клонях към обратното) - заради Елън и от любопитство относно сценария.
Както и да е, ползата от тукашната размяна на реплики (поне за мен) е, че ей сега ше го дръпна и ше го гледам филма (въпреки че клонях към обратното) - заради Елън и от любопитство относно сценария.

Е направих го, но чак когато бях изправен пред мрачната перспектива да гледаме ПОРЕДНАТА комедия на компа (след Тhe Heartbreak Kid и The Game Plan наскоро - боклуци за 3/10 ест., да ме прощават Фарели и Скалата). Та Джунката ме спаси, като се присетих, че се води комедия (при тва женска) - а същевременно (невероятно, но факт) свестен филм.
Обаче изобщо не е комедия.
Тва си е неква лека драмица, която много успешно нацелва некои механизми на отношения. Поведенческите модели - не чак толкоз, ма карай да върви. Та за тва и заради Елън, която почти успява да накара абсурдния си образ да проработи - 8/10 (включва бонуса за оригиналност). Колкото "Позабременяла", макар там положението да беше наопаки - много смешна комедия, която нищо не струва като драма.
Другото са проблеми. Сценарият успя да ме разсмее 2-3 пъти на кръст. Всичкото останало хилеж (не много) беше в резултат на изпълнението на Елън и (най-вече) на безумните претенции на същия тоя сценарий. Тая история Е МИНАЛА покрай действителността - а се очаква да има нещо общо, нали, с тоя поджанр и сетинг. Най-малкото нормалните хора НЕ говорят ТАКА!
За целта са нужни 150+ IQ, целенасочен маниеризъм и пространен опит, които героите в тая историйка няма как да притежават. Елън Пейдж за пореден път е принудена да играе некъв пълен изрод след Хард кенди и Кити Прайд в ХМен3.
Изобщо, голяма част от първата половина на филма бях зает да псувам Дябло Коди на "прописала стриптизьорка" (а тя е точно тва) и Академията, че баш нея намери да сефтоса - но после Елън и доброто развитие на сценария ме поусмириха. 
Разбира се, тезата ми е на глинени краци. Моят собствен ръководен принцип, знаете, е че фикшънът няма и не трябва да има много общо с истинския живот. Но другият ми принцип пък е, че НАЙ-ВАЖНОТО е да не се разбива илюзията за реализъм. Ако мои герои говорят като хора със 150+ IQ, тва е защото наистина са такива. Ако не са - говорят както им се полага. Иначе лошо.
П.П.: Доста очевидно стана, че филмът е взел Оскар за сценарий главно за да има поне една награда след няколкото номинации. Елън го заслужаваше доста повече, но явно там е нямало как просто.
Обаче изобщо не е комедия.

Другото са проблеми. Сценарият успя да ме разсмее 2-3 пъти на кръст. Всичкото останало хилеж (не много) беше в резултат на изпълнението на Елън и (най-вече) на безумните претенции на същия тоя сценарий. Тая история Е МИНАЛА покрай действителността - а се очаква да има нещо общо, нали, с тоя поджанр и сетинг. Най-малкото нормалните хора НЕ говорят ТАКА!

Разбира се, тезата ми е на глинени краци. Моят собствен ръководен принцип, знаете, е че фикшънът няма и не трябва да има много общо с истинския живот. Но другият ми принцип пък е, че НАЙ-ВАЖНОТО е да не се разбива илюзията за реализъм. Ако мои герои говорят като хора със 150+ IQ, тва е защото наистина са такива. Ако не са - говорят както им се полага. Иначе лошо.

П.П.: Доста очевидно стана, че филмът е взел Оскар за сценарий главно за да има поне една награда след няколкото номинации. Елън го заслужаваше доста повече, но явно там е нямало как просто.
Last edited by shayhiri on Mon Apr 07, 2008 11:19 pm, edited 1 time in total.
И аз съм на мнение че Елън си беше за Оскар, ама не съм гледал французойката все още. 

За сценария не съм съгласен. Най-малкото след бърз сърч в IMDB се вижда че 17 от 38 награди на филма са за сценарий.П.П.: Доста очевидно стана, че филмът е взел Оскар за сценарий главно за да има поне една награда след няколкото номинации. Елън го заслужаваше доста повече, но явно там е нямало как просто.

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!