Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 01, 2008 7:40 pm

Еми не. :oops: Да го бяхте пуснали в темата за първи април линка тогава. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 01, 2008 7:43 pm

Абе, не знам дали е първоаприлско, но имам някакъв спомен, че някъде по някакво предаване преди време обсъждаха точно тази песничка. Даже една майка беше развяла учебника по Музика и показваше (имаше си и картинка с Вълчо и Лиска в колата). :D
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 01, 2008 7:46 pm

Абе дано да не е вярно че е голяма простотия. А уж навсякъде говорят колко ни било добро образованието. :evil:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 01, 2008 7:48 pm

Валка, не се връзвай, тва е самата абсурдистанска действителност.

Но тва ми напомня, че най-добре националният ни празник да се премести малко напред и да отиде точно на тая дата. И всеки ден, при всеки следващ абсурд да вдигаме рамене и да си викаме, а, те се майтапят.

И без тва го правим.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 01, 2008 7:48 pm

Кой говори че ни добро образованието?
Щото от това което аз съм видял от образованието и което в момента виждам съм останал с впечатлението че е много зле.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 01, 2008 7:50 pm

За средното става дума. Висшето че е пълна пародия е ясно отдавна. :wink:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 01, 2008 7:52 pm

Зле е, само че аз мисля, че учениците са по-зле. Ако някой иска да учи нещо има как да го направи, има как да се извлече максималното от всеки учител или учебник, проблемът е, че на никой не му се учи, а наглостта и незаинтересоваността сред учениците расте с гигантски темпове всяка година. Та... учениците са по-зле. Вижте само оная новина за Емо движението (което не бях чувла никога) и абсурдните последствия от него...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 01, 2008 7:55 pm

Е как ще става дума за средното като песничката е от учебник за 3 клас?
Висшето как да е - там ако имаш желание и сам се учих обаче осноното е много западнало в момента- можете да се сетите дали има много кадърни млади учители с тия ниски заплати. При тия условия единствените които стават учители са тези които не са успели никъде другаде.
Edit за Elayne: да , зле са учениците (нали за това са ученици- за да научат нещо) но не мисля че това зависи от тях- най- много зависи от незаинтересвани родители.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 01, 2008 8:14 pm

Е, съвсем нормално е учениците да не искат да учат ;), всъщност това си е било така откакто свят светува. Не случайно винаги е било повод за радост ако те освободят от час или се обадят за 'бомба' в училището или някой учител отсъства или всякакви подобни, за да избегнеш седенето в час, ученето и т.н. Колко оправдания и какви сме слушали за това, че някой няма домашно или не си бил научил еди-кой-си урок и т.н. и т.н. Това са нормални неща. Проблемът е в отношението и младите даскали или поне повечето.

Аз лично съм минала през десетки млади учители и не само те бяха неуверени и нямаха идея как да всяват респект, но и отношението от страна на учениците беше просто неописуемо. То не бяха щипания по задника на учителя по английски, звънене на ГСМа му в часовете, съвсем нарочно, мазания на дъските с олио, за да не пише тебешира и какво ли още не... Да не говорим за непрекъснатите хилежи, шушукания, флиртчета с преподаватели и супер провокативни приказки, въпроси и откровени обиди. Наглостта нямаше граници. Единственото изключение правеха малкото по-възрастни учители, които незнайно как всяваха ебаси респекта и в техните часове нямаше ни гък, ни стон. Не е като да повишаваха глас бтв.

Сега вече всеки си прави каквото иска. А че родителите имат вина - видно е, само че аз си мислех и как един родител ще разбере, че 15 годишната му дъщеря, примерно, се сваля нагло, нагло на младия учител по испански или че 14 годишният му син звъни, за да каже, че в училището има бомба или че се бяга от час, за да се пуши трева в близката градинка, че се кисне в тоалетните, за да се пуши, драска, опикава нарочно стените и т.н. и т.н.

Във всеки случай съм разочарована от липсата на контрол и по-строги мерки. Разочарована съм и от масовата наглост и незаинтересованост от страна на повечето млади хора и т.н... скапани работи :/.

Едит: Да ударя един едит и да кажа, че не всички млади учители са еднакви, разбира се, имали сме студенти по френски, които са били много по-свестни от основната ни учителка. Някои просто ни влизаха в тона, но никой не можеше да ни накара да си пишем домашните и на никой не му дремеше ако му пишеха двойка... тотална незаинтересованост.

Още един едит: Мои съученици най-демонстративно вадеха и разстилаха вестник в час по френски на чина, вадеха по една боза и една баничка и цял час ядяха и зобаха... всъщност нищо не можеше да ги накара да не ядат и сърбат бозичката демонстративно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 01, 2008 9:36 pm

Абе трагикомично си ни е образованието и това е. Сигурен съм, че ако почнем да компилираме историйки от висшето и средното образование от личния ни опит като нищо ще спретнем цял бестселър само от откровени абсурди. :P

А то дори и учениците по някакво чудо да се случат мирни и кротки, нормално е студентите да се омотаят, та дори и новите учители тоже. Не знам в други специалности как е, но моя милост е на път да изкласи английска филология и по съвместителство да се води и даскал по английски. Само че ако ще да имах и просветителски плам на талази трудно щях да науча как се преподава от два педагогически предмета, в които тотално се отбива номера плюс цели 11 (единадесет) часа практика преподаване през цялото следване. :D

Иначе освен от възпитанието, проблемът е и в чувтвото за безсмисленост. Едно е да си в час по нещо, което ти е интересно и ти го преподават увлекателно, друго е час по нещо, дето нито те влече, милион процента сигурен си, че натрупаните знания за нищо не биха ти послужили дори и случайно да ги запаиш в главата си, и се преподава в стил заспал поп чете литургия. Във втория случай и много възпитан да е ученикът пак като нищо ще му щукне, че трябва да си разиграва коня точно в този час, защото както знаем скуката е страшно нещо. :mrgreen:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Apr 01, 2008 9:52 pm

Сега вече всеки си прави каквото иска. А че родителите имат вина - видно е, само че аз си мислех и как един родител ще разбере, че 15 годишната му дъщеря, примерно, се сваля нагло, нагло на младия учител по испански или че 14 годишният му син звъни, за да каже, че в училището има бомба или че се бяга от час, за да се пуши трева в близката градинка, че се кисне в тоалетните, за да се пуши, драска, опикава нарочно стените и т.н. и т.н
Еми много лесно разбират- просто му се обаждат и му казват и родителя знаеш ли какво казва- "ми не е мой проблем аз съм ви го дал там в училището, оправяйте се с него.!"
Майка ми е учителка и ми е ясно за какво става дума.
Вчера ми разправя например- идва една майка със сина си в 5 клас и му казва ако някой му се закачал да го биел. Или пък един баща който причакал учителя по английски пред училището и го хванал за яката защото видиш ли- тъпия даскал писал двойка на ученика.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 01, 2008 10:39 pm

Мат ;), ученето не е задължително, защо ще ходят на училище просто ей така? В сми... хем ходят, щото така 'трябва', хем нищо не правят. Ми ако ще да им е скучно, не може всичко да е интересно и добре поднесено.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Apr 01, 2008 10:44 pm

Ами щото все пак на повечето им е нужна диплома за средно образование. :)
А то хората в университетите идват ей така да им, и цял час си приказват, което мен ме вбесява тотално. И това на упражнения или лекции където на никой им води сметка за присъствие. Като не им се ходи да си стоят в кафенето баси...
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 02, 2008 9:05 am

Купуваме SIM карта срещу паспорт
02 април 2008 / News.dir.bg
Анонимните номера за GSM да бъдат забранени ще поиска полицията от мобилните оператори.
Предплатени SIM карти трябва да се продават само срещу документ за самоличност, настоява МВР, пише в. "Стандарт". Предложението е обсъдено на националното съвещание на министерството преди ден, съобщиха участници в сбирката.
Висшите полицаи ще преговарят с операторите как да решат проблема. Измамници, трафиканти и бомбаджии ползват на килограм предплатените карти, защото МВР не може да ги проследява. Те са едно от най-популярните средства за дистанционно взривяване на бомба от телефон, обясниха криминалисти.
В момента предплатени карти и ваучери за тях се продават на всяка сергия. Ръководството на полицията иска това да става само в офисите и представителствата на операторите.
Събирането на лични данни от собствениците на предплатени SIM карти е разписано в Наредба 40 на МВР и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). Тя е от 29 януари 2008 г. Според нея мобилните оператори трябва да дават на МВР информация за абонатите. Няма обаче закон, който да задължава операторите да събират такава информация от купувачите на предплатени карти. Отделно наредбата се обжалва пред Върховния административен съд от фондация "Програма за достъп до информация". Затова и не се изпълнява, коментираха юристи пред вестника.
Това е същата наредба, срещу която в началото на годината редица неправителствени организации скочиха. Наредбата дава право на МВР да следи контактите ни в интернет и да получава информация за IP адреса на всеки (виж линка).
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 02, 2008 9:46 am

Това всъщност е хубаво нещо.