Само че мен ме издразни много т.нар. фолк-звезда Преслава (поне така казват). Значи, направила някаква поп-рок песен в стил "Силвия Кацарова от 80-те", и сега гледайте, моля ви се, колко велика е станала, и как може да и се правят забележки относно стила. Аз лично се присъединявам с две ръце към Фънки и мнението, че поп-фолка е ни повече, ни по-малко от кръчмарска/ресторантска музика. Лошо няма, на когото му харесва, ама са ми смешни всичките тези претенции, които ги изсипа въпросната Преслава. То се предполага, че там повечето са тъпи патки, ама не очаквах чак толкова. Това, че у нас има кой да ги слуша, не означава, че са нещо особено.
Всъщност Есил Дюран единствено придава някакво (условно) добро лице на стила, тъй като тя очевидно е доста по-интелигентна от средното ниво, а притежава чувство на самоирония, което помага много. Някак си личи, че е завършила Консерваторията, макар че аз още не мога да проумея дали наистина си струва с такова образование да пееш толкова елементарни песен, дори и да ти плащат много ...