Март '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 23, 2008 5:17 pm

Шайхири вземи гледай сега и останалите филми на Уве с образователна цел. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 23, 2008 5:41 pm

Е нема ги пуснат по залите, сигурно, заради предубеждения. Освен тва научих всичко от този.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 23, 2008 5:46 pm

Това е сигурно, ама можеш да ги пробваш на компютъра. :wink: Препоръчвам ти Кървавата Райна. Нея поне я издържах до края. :mrgreen:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Mar 26, 2008 8:26 pm

Оооо да! Шайха вързан за стол, със запушена уста (задължително), и насилствено отворени клепачи! А по екрана, отсреща, се върти Алоун ин дъ дарк!! :twisted: Единственият проблем - само и само да е на терсене и за да има последната дума, Шайха ще вземе да ни навива, че е доста добро фентъзи!! :wink:
ДЕЛ, хич не го жали с Кървавата Райна!!! :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Mar 26, 2008 8:35 pm

Мокрият сън на БаЙа. :lol: Кой е "на терсене" сега, когато съм гледал най-представителния филм на Уве с образователна цел и съм заявил информираните си изводи, които съвпадат както с очакванията ми, така и с вашите впечатления от други негови филми?

Чакайте ревю на Ще се лее кръв точно тук след два дни. :) Освен ако не се пусне отделна тема.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Mar 26, 2008 9:08 pm

Пате, мокрият ми сън би бил трагичен за теб! И за файдата почитателки! :twisted:
Тиииии, гледай, гледай още филми на Бол. Не се притеснявай и гледай.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 26, 2008 9:18 pm

Ае стига спам.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 29, 2008 4:32 pm

Просто супер. Току що открих, че на клавиатурата има клавиш (или подмолна комбинация от такива), която ти изтрива абс. безвъзвратно целия пост с едно случайно натискане. :roll: :evil: Сега остава и да разбера кой точно е виновникът, щото при първия случай само установих резултата.

За щастие, както винаги, помня всичко което съм писал дума по дума. Но просто ме мързи да го пиша отново - пък и обидно, някак си. Така че по бързата процедура:

"Ще се лее кръв" :arrow: ДДЛ + кинематография = 9/10

История обаче няма. Трейлърът и хайпът лъжат. НУЛА външен конфликт, НУЛА развитие на образа :arrow: скучноват и слаб вътрешен конфликт, пък и самият образ на Даниъл е един доста обикновен човечец. Просто върволица от гениални актьорски етюди.

Не е за изпускане, по възможност на кино - но само за киноманиаци и артсноби. Тва е.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Mar 29, 2008 5:04 pm

Аз мисля довечера да го изгледам. Надявам се, че все пак има някакъв сценарий. :?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 29, 2008 5:14 pm

На микрониво е прекрасен. Както и режисурата. Но като си помисля кво можеха да направят с образа и ситуацията и ми се доплаква.

Но тва е главно личен мой проблем, както и с толкова други сценарии. Ако просто се оставиш във вещите ръце на ДДЛ, изобщо няма да усетиш двата часа и половина - и макар да не те отведат кой знае къде, пътуването ше си заслужава.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 29, 2008 7:34 pm

Бтв "Луис" е с почти също толкова букви, при това без шифта, и изглежда хилядолетия по-неабсурдно...
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Mar 29, 2008 11:10 pm

Сори. Cinelingo. Прихваща се като го прочетеш и напишеш 1000 пъти така по специализираните форуми, не за друго.

P.S.: И да подчертая още веднъж несъстоятелността (или най-малкото субективността) на мръхтенето ми. Просто фокуса на филма никога не е бил сюжетът, тва си е типично керъктър стъди (и то гениално, сега като имах време да го обмисля от вси страни). Така че спокойно мога да му дам и 10/10, заслужава го отсекъде. Въпросът е, че трудно ше се преглътне от публиката като цяло - може би дори по-трудно и от Старите кучета, които поне си бяха сюжетен филм, макар и разкривен до неузнаваемост.

Всъщност, като че ли се повтаря историята с Майкъл Клейтън. Сътворен е филм-шедьовър, обаче за да го продадат, в трейлъра главният герой бива представен като култов, неподражаем индивид, задълбал толкова далеч по една от линиите, че тя го дефинира изцяло. И когато зрителят отиде на филма с горните очаквания и се сблъска с факта, че въпросният образ всъщност е най-обикновен човечен човечец, първата му реакция (а често и последната) е отрицателна. Вместо да оцени точно истинността и човешкото послание на творбата. Даже в повечето случаи изобщо и не разбира какво му казва филмът, заблуден в аванс. Виновен ли е обаче? Аман от лъжливи трейлъри. :roll: :evil:

Вече определено ше си имам едно наум занапред и ше очаквам точно аналогично развитие в подобни случаи. :idea:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 31, 2008 10:45 am

Само като се сетя, че преди оценяваше филмите само на ниво трейлър. :wink: Иначе и на мен ми е писнало от подобни номерца. :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 31, 2008 10:56 pm

С никого ли не можем да пообсъдим филма? Нали някои го бяхте гледали още на комп?

Аз тука си тематизирах профила даже, вас никви ви нема. :?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 31, 2008 11:41 pm

Изгледах го преди малко и супер много ми хареса. Страхотна актьорска игра на ДДЛ. Нямаше начин да не му дадат Оскар при това изпълнение. 8-) Самата история също ми беше доста интересна. Не разбирам какво толкова му е на сценария че да не ви харесва? Единственото което ме подразни е актьора, който играеше отчето. Въпреки че до ДДЛ,който и да беше щеше да бледнее. :mrgreen:
Ако трябва да кажа кой от "Ще се лее кръв" и "Няма място за старите кучета" е по-добрия филм или ми харесва повече, не знам дали ще мога да отговоря. Два страхотни филма просто.