BTW, за тези, които се интересуват от тези неща, филмът има скромните 97 % рейтинг на metacritic.com и 96 % на Доматите. Интересно кога ли ще дойде деня, когато и българското кино ще почне да прави творби от такъв ранг и да печели такива награди? Съседите явно са далеч по-напред с материала за съжаление...
Anyway, след това за щастие в програта следваще нещо леко и приятно, защото още една тежка драма дори и на мен, закаления от филмите на Бергман, щеше да ми дойде много.

Scoop (Сензация) е на Уди Алън, който този път е бил решил да направи чиста комедия и както обикновено, се е справил блестящо с тази задача. Има го типичния блестящ диалог, пълен с култови лафове (поне според мен, ако по принцип не обичате хумора на Уди, определено стойте по-далеч), неговият герой-смотаняк и въобще всичките обичайни черти на комедиите му. Добре е, че Уди най-накрая се е отказал да дава на героя си шанс за любовна връзка с някоя доста по-млада и атрактивна жена, нещо, което беше станало доста досадно и излишно в последните му филми. Скарлет Йохансон и Хю Джакман в другите главни роли са на ниво, сюжетът като за чиста комедия е много добър, а имаме и сцена със Скарлет във червен бански костюм тип Baywatch.