Февруари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Кой най ви се гледа (на кино)?

Michael Clayton
0
No votes
Rambo 4
4
10%
Sweeney Todd
13
33%
Jumper
2
5%
The Kite Runner
2
5%
Stephen King's The Mist
2
5%
The Water Horse: Legend of the Deep
1
3%
There Will Be Blood
2
5%
друг
4
10%
никой
9
23%

Total votes: 39

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 4:37 am

Да ви кажа ли основния проблем на Майкъл Клейтън? Филмът няма нищо, НИЩО общо с тва, за което го представят наглите маркетджийски шменти. Клууни не е никъв
Spoiler: show
свръхинтелигентен и безскрупулен машинатор, а най-обикновен и доста жалък огрухан от живота човечец. :roll: Филмът не е никъв хитър правен трилър (поне по моите стандарти), а най-обикновена драмица - макар и добра.
Така че, сега като се замисля, трябваше наистина ама много АДСКИ да се вбеся на първо гледане и да му сваля поне 3/10 от оценката. Е, после разбира се щеше да ми мине, защото по този начин пак е прекрасен... Но просто един съвсем друг филм.

Крайно време е лъжливият маркетинг да се криминализира в НК, сериозно говоря.

И всъщност, ако някой не го е гледал, направо да отваря смело спойлера - за негово добро е. Единствената законова, PR или маркетинг хватка свързана с филма е точно жалкият дребномошенически начин, по който ни го пробутват. А тва трябваше да е фокусът на филма, нали. :evil: :roll: "The truth can be adjusted." :arrow: My hairy a**. :devil:

П.П.: Филмът нарушава дори най-основното наративно правило ("Не казвай, а ПОказвай!") - което за филм, нали (а не средняшка книга) си е цело постижение, по петите на Ерагон. :shock: :roll: През цялото време ни мелят на главата ама колко наистина безмерно добър в тва, което прави, бил главният герой. А кво виждаме насреща - 1 0 (едно нищо). :o
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 9:06 am

Аз не виждам какъв му е проблема на филма с това че на трейлър изглежда по-различно? Това си е чисто маркетингово решение и не се случва за пръв път (Терабития :wink: ).
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 9:32 am

Измама с цел парична облага :arrow: наказуемо престъпление.

Сега виждаш ли?

А ако имаш предвид, че филмът, един вид, е невинен за чуждото престъпление, може и така да е. Но тогава ще се окаже невинна жертва. Излъганите хора си изливат яда на прекия обект, не на някъв митичен маркетингов архидемон.

офф/ Можеш ли да ходиш на кино вече?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 10:48 am

Трудно ще докажеш че са те излъгали. Все пак в трейлъра са показали кадри от филма нали. :wink:
Пък и така както си е, филма е доста по-добър от всеки "правен трилър", който съм гледал досега (нещо трудно ги издържам филмите от въпросния жанр :mrgreen: ).

Офф - Мога. Защо?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 2:02 pm

Spoiler: show
Image
Ми айде на мамутите, баси. :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 16, 2008 2:21 pm

Това че каниш на мамутите значи ли, че ще платиш билетите на всички? Щот май май ще се окаже по-зле от Апокалипто, който аз не гледах, та...
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 2:27 pm

Не, и не. Няма нищо общо с Апокалипто. Казах ви с кво има - с Трансформърз (или рандъм биг баджит фентъзи). Само че е още по-тъп/значително по-смешен. Мен лично и ефектите по ме кефят, защото, както стана въпрос наскоро, роботите изобщо не се виждаха в действие. :roll: А на Нарния ше ходиш, налИ? СЪЩАТА работа.

Ениуей, мога и сам да си се хиля. :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 16, 2008 2:49 pm

Не знам, мен силно не ми се гледа филмът... Май ше оставя да ми го разказват. Смисъл, обичам ефектите и т.н., ама мамутите не ме привличат особено. Друго са си големите роботи все пак...
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 16, 2008 3:05 pm

нарния вече се излъгах да гледам първия :mrgreen: и не мисля, че е същата работа, онова поне е по сюжет на известна и харесвана (ако и не от мен) творба, докато мамутите е сюжет от предучилищната, ако някъф изобщо.

Само на мен ли ми напомня оня кич с викингите бтв?
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 3:12 pm

Ония кич с викингите беше доста зле. :mrgreen: Ама там въобще нямаше сюжет.

Иначе за Мамутите сестра ми е ходила вчера и каза че и харесало. :?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 16, 2008 3:19 pm

Бате, сестра ти е готина, ама се пак...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 4:06 pm

Хм, айде няколко уточнения, за последно.

Рол, разбирам тва за мамутите. Някои хора сигурно си мислят, баси, тва да не е Дискавъри. За мен обаче са яко фентъзи като усещане, да не говорим за неподражаемия екшън, който създават, особено пък на голям екран. Тва не е Айс Ейдж. Както и да е, за теб като Старгейт фен несравнимо по-важни са ейлиън пирамидите. Тоа филм спокойно може да е високобюджетния прикуъл на Старгейт ъв сортс.

Жоро. Филмът има НУЛЕВА стойност като история. Мисля, че ясно го казах и се чудя що продължаваш да "къташ надежди". Тва си е хироу куеста на Кемпбъл, точка по точка, но даже и с няколко излишни, щото все едно е съставян от фризьорките на продукцията, ноу ъфенс към коафьорското съсловие (а те явно са много, съдейки по безумните дредлоци на безчетния каст :shock: ).

Обаче Нарния (Ерагон и т.н.) е СЪЩОТО! Кво значение има, че на американците са им промивали гладките мозъчета с Луис навремето - той си остава дебилен графоман със сериозни лични проблеми (току тъй ли се приема християнство в зряла възраст?).

Докато 10 000 НЕ Е същото. :mrgreen: В смисъл - it's so bad it's good, точно за тоя филм са го казали. От Нарния ти се гади. На 10 000 се покъсваш от добронамерен хилеж - омОтани архиклишета, неподражаем диалог и сцени, за които просто се чудиш дали не са направени свръхсмешни нарочно. Не преувеличавам. Емерих явно е швабата-таен брат на Уве. :idea: Само че за разлика от брат си е успял. :roll: Ше видя и Увето петъка.

И стига набърквали Патфайндъра. Имаше си перфектна минималистична сюжетна рамка. И също не беше толкова смешен. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 16, 2008 4:30 pm

Аз 10000 на кино просто няма да мога да го издържа, особено според ревюто на Алекс. Така че за мен остава евентуално за комп. Да, знам за ефектите и че няма смисъл, но седем лева няма да дам по дяволите.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Mar 16, 2008 4:33 pm

Такива филми като 10 000 просто са предназначени за гледане на комп. :wink:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Mar 16, 2008 5:02 pm

Мне, филмът сигурно е чудесен за гледане на кино. Всичките красиви ефекти и т.н. Ако има билети гратис или нещо от сорта. Обаче 7 лв за картинки някак си е обирджийство.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either