Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Mar 13, 2008 3:00 pm

Вчера довърших "Чупливи неща".
Не обичам крайностите, но Нийл Геймън е най-добрият жив разказвач на истории в момента. Просто няма друг автор, който да напише на лист хартия свой кошмар и след като прочетеш да се чувстваш все едно ТИ си имал кошмар.
На български ли я чете? На мен преводът ми е основна причина да се двоумя дали да си я купя. :?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Mar 13, 2008 3:13 pm

Ами, като казва човекът "Чупливи неща" - сигурно е на български. Иначе щеше да е "Fragile Things" :?

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu Mar 13, 2008 4:39 pm

:) Има някаква логика.
Да на български я четох, превода не беше толкова зле. Само в първият разказ имаше по-сериозни неточности, но имай предвид, че не съм особен разбирач.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR
Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Sat Mar 15, 2008 12:05 am

На мен Чупливите неща доста ми допаднаха, прочетох книгата рекордно бързо. Просто човекът си знае да пише увлекателно явно. :) Няколко от разказите не мога да си ги избия от главата.
Чак сега седнах на Хамериканските богове и изключително много ме радва как пише Геймън. Всяка страница е удоволствие. Минах стотака и не ми е бавна, ще видим нататък :wink:

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sat Mar 15, 2008 1:11 am

Амазон.ком казва че "Танц с Дракони" на Мартин ще излиза на 30 Септември. Датата не е потвърдена от Мартин.
http://tinyurl.com/2pcoc4
Съкратих линка, защото амазонският беше много дълъг.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Mar 15, 2008 1:23 am

Амазон си слагат дати на излизане на случаен принцип, когато няма официално обявени такива.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Mar 15, 2008 8:42 am

Demandred wrote:Амазон си слагат дати на излизане на случаен принцип, когато няма официално обявени такива.

Вярно си е. Преди време бяха обявили в Амазона четвърта книга. Помня, че от Бард попитаха издателя кога всъщност ще излезе, а той им отговори "Момент да си погледна в кристалното кълбо" :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Mar 16, 2008 10:39 am

Този човек се подиграва 8-) http://grrm.livejournal.com/
Моето най-дълбоко уважение, но сега светът да тръпне дали утре няма да се събуди в лошо настроение и да скъса главата за Бран, която е писал 6 години, ами малко е прекалено...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 10:50 am

Now let's hope the NEXT Bran chapter doesn't take six years as well.
Хаха. Само заради това изречение му прощавам забавянето на поредицата. 10 минути почти се въргалях от смях по пода. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Rayko
Scholar

Post by Rayko » Sun Mar 16, 2008 11:18 am

Е , няма такъв автор.Можете ли да повярвате , че спечелих стипендия до Англия ,защото там книгата излиза най рано тая есен( е , и щото исках да отида в частно училище)А сега бай ви Мартин се надява да не му отнеме още 6 години за следващата глава с Бран.Това е може би 99 милиония рант , но мамка му дано излезе през есента ! :dash:
Slaughter the mutant, purge the unclean, burn the heretic!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Mar 16, 2008 12:02 pm

Не знам, но Шекспир на времето беше маалко по-продуктивен, май.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Mar 16, 2008 12:54 pm

Mar. 16th, 2008 10:45 am (UTC)
I know you hate to be told to write faster - but it's like this: I've been stunned with delight when I tried the first book two years ago and have bought and read all the other ones in quick succession. Regarding Bran, I was so sad when I thought he was dead that I couldn't read on for two days.

Well, then I presented my whole family with your books and now my mother and two of my four sisters and one niece are fans as well. Occasionally I tell them some news about 'Dance' from your blog and they always advise me to tell you to write faster, LOL. Up to now I have resisted, but now my mother has been 90 in December and she says she hates to die without knowing how the series ends... I couldn't tell her that there are still *three* books to come and it's therefore rather unlikely she will get to know the end, unless she's aiming for 100 (which would be great!). I just hope she makes it until 'Dance' comes out.

So, not on my behalf, but as my family's spokeswoman I have to officially mention my family's desire to finally get their hands on the next book. Please?!
:mrgreen:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Mar 16, 2008 2:13 pm

Е този определено е дай хард фен. Щом и цялото си семейство е запалил по поредицата. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Mar 16, 2008 2:18 pm

Ужис! :shock: Ей затва според мен не бива да се пуска нещо, преди да е завършено цялото - дори да е lean mean трилогийка вместо епична митотична декалогия туфли четворки. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Mar 16, 2008 2:51 pm

Аз пък чета "Триумфът на Ендимион" :roll:
Добре де, признавам си, че не я бях прочел досега.... Всъщност съвсем не бях наясно какво точно съм чел от хиперионската сага и какво не, ама вече ми се изясни. Плюс тва книгата кърти и поредицата кърти...
И така ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image