Освобождението.

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sat Mar 08, 2008 3:52 pm

Първо, моля дискусията да се сплитне в отделна тема.

Второ.
В случая траурът си беше съвсем уместен. Винаги е уместен, когато накуп загиват мъчително много хора без вината за това да е в тях.
Това би значело през ден национален траур. Убеден съм, че всеки един ден, ако погледнеш в новините ще има дадена бройка хора, загинали мъчително без вината да е в тях, от катастрофи, от сринали се върху тях сгради, от побой. Кой може да определи каква е бройката хора за които трябва да има национален траур? За мен поне няма разлика дали един или осем са загинали. Все е пожертван човешки живот. Защо за момичето дето му се срути гара на главата или там какво беше нямаше национален траур? Не омаловажавам смъртта, но е по-скоро принципен върпроса.
Но за нас частната трагедия няма значение. Нали ние сме тук, на хладно пред компютрите си, не в някаква геена, заключени като..... като шибани пържоли!.....
Не разбирам. Смяташ, че Минувача или аз сме безсърдечни копелета, дето не ни пука и смятат, че изгорелите са си заслужавали съдбата?Не, не е така, вярвай, в случая говорим (говоря, предполагам и Ицо) за принципи.
Националният празник си е национален празник, и макар, че за мен не означава нищо, това не значи, че за всички трябва да бъде така. Нека го честваме. Но нека да беше малко по тихо, малко по-различно.... не траура да оставаше за следващия.... СЛЕДВАЩИЯ ден!

За някои хора означава нещо датата. Както и да е това. Аз поне не видях по улиците всенародна радост, зари и празници.
Но какво пък - след дъжд качулка - доста смешно изглежда отстрани - носенето на дъждобран post factum.
Това не го разбирам, ако беше обявен веднага траур, щеше ли да промени нещо?
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Mar 08, 2008 4:36 pm

Екзорсирано от юзъра.....
Last edited by Maledictus on Sun Mar 09, 2008 4:34 pm, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 08, 2008 8:54 pm

Corwin wrote:
В случая траурът си беше съвсем уместен. Винаги е уместен, когато накуп загиват мъчително много хора без вината за това да е в тях.
Това би значело през ден национален траур. Убеден съм, че всеки един ден, ако погледнеш в новините ще има дадена бройка хора, загинали мъчително без вината да е в тях, от катастрофи, от сринали се върху тях сгради, от побой. Кой може да определи каква е бройката хора за които трябва да има национален траур? За мен поне няма разлика дали един или осем са загинали. Все е пожертван човешки живот. Защо за момичето дето му се срути гара на главата или там какво беше нямаше национален траур? Не омаловажавам смъртта, но е по-скоро принципен върпроса.
Да, всеки ден умират много хора, за съжаление, но не и 8+ накуп на едно място, по едно и също време и едни и същи обстоятелства. Доста е кофти да оразмеряваме човешките трагедии, но едно такова масово явление е доста по-плашещо и жестоко някак. И просто в такива моменти не върви да се вдигат празненства. Са представете си няква заря и тържествени паради и речи, в мига, в който 8 семейства полагат мъртъвците си в гроба, които при това са загинали по особено жесток начин, точно по вина на държавата, ебати! Не защото са се напили и смлатили, не защото са карали като джигити по улиците, не защото са пресичали на червено, не защото някой психопат е решил точно тоя ден да се развихри, а защото дадена държавна институция се е осрала по всички възможни параграфи. Еми националният траур в тоя случай си е шибан комън сенс!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 08, 2008 9:09 pm

Базиле, респект. Ще се радвам, ако олицетворяваш мисленето на християните днес, защото с много от казаното от теб съм напълно съгласен.

Да се върна малко на патриотична вълна. Тази песен наистина ме побиват тръпки като я слушам, странно как това стихотворение просто не ми е правило същото впечатление преди, въпреки че и то е много силно само по себе си.

http://vbox7.com/play:40994973
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Mar 09, 2008 12:48 am

Забележката на Амелия към Тихомир се припокрива едно към едно с тази, която аз бих направил.

Omg can it be true? Базил всъщност Е пич?!?!? :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Mar 10, 2008 7:11 am

Е, поне Тишо разбра какво имам предвид... Whatever.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)