Освобождението.
Moderator: Moridin
Освобождението.
Сто двадесет и девет годинки от Сан Стефано. Като гледам няма тема... ама празник си ни е. Национален. Трябва си да се отчете.
Освен очевидния недостатък - да ни управляват наши идиотизирани егоцентрични арогантни крадливи малоумни български политици, Свободата си има доста фийчъри.
Не че нещо, обаче най-малкия ефект щеше да е, че жените щяха по закон да са забулени, другия вариант е сега да сме в положението на Чечня, Косово и т.н. и да се борим за независимост, и танкове да минават през кабелите за Интернет...
Та, респект и благодарско за тия дето са се бъхтали и са мрели зарад някакви си идеи, мечти за по-добро бъдеще, България и т.н....
Освен очевидния недостатък - да ни управляват наши идиотизирани егоцентрични арогантни крадливи малоумни български политици, Свободата си има доста фийчъри.
Не че нещо, обаче най-малкия ефект щеше да е, че жените щяха по закон да са забулени, другия вариант е сега да сме в положението на Чечня, Косово и т.н. и да се борим за независимост, и танкове да минават през кабелите за Интернет...
Та, респект и благодарско за тия дето са се бъхтали и са мрели зарад някакви си идеи, мечти за по-добро бъдеще, България и т.н....
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- RRSunknown
- Elder God
Re: Освобождението.
Това е хубаво само да смомена че в Турция има закон против забрадките така че едва ли жените щяха да ходят забулениCorwin wrote:Сто двадесет и девет годинки от Сан Стефано. Като гледам няма тема... ама празник си ни е. Национален. Трябва си да се отчете.

- RRSunknown
- Elder God
- Maledictus
- Warmage
Несъгласен, също на патерица.
Ж.п. катастрофи се случват и другаде, но това не е ставало повод да се спре честване (НЕ празнуване, а честване, отбелязване) на историческа годишнина. Просто между двете няма нищо общо. И ББ-то пак се изказа популистки - нерде жертви във влака, нерде 110-годишнина от Освобождението. Дали го е направил от криворазбрана добронамереност или в опит (пак) да привлече вниманието към себе си за мен няма значение.
Да, станалото в ж.п. катастрофата е стряскащо за нивото на една държавна фирма. Да, редно е да хвърчат оставки. Да, редно е да има съдебно преследване на виновните.
Дали това е повод за НАЦИОНАЛЕН траур обаче? Според мен не.
Дали това е повод да се спрат честванията на въпросната годишнина (НЕ просто празник, пък бил той и национален, защото на тази дата също така се почита паметта на доста хора, българи и други, които са загинали за България)? Според мен - пак не.
Съчувствам на близките на жертвите от опожарения влак, но ако трябваше при всеки подобен повод (а такива за жалост има не един и два) да се обявява национален траур и да се спира отбелязване на годишнини и празници... Как си го представяте?

Ж.п. катастрофи се случват и другаде, но това не е ставало повод да се спре честване (НЕ празнуване, а честване, отбелязване) на историческа годишнина. Просто между двете няма нищо общо. И ББ-то пак се изказа популистки - нерде жертви във влака, нерде 110-годишнина от Освобождението. Дали го е направил от криворазбрана добронамереност или в опит (пак) да привлече вниманието към себе си за мен няма значение.
Да, станалото в ж.п. катастрофата е стряскащо за нивото на една държавна фирма. Да, редно е да хвърчат оставки. Да, редно е да има съдебно преследване на виновните.
Дали това е повод за НАЦИОНАЛЕН траур обаче? Според мен не.
Дали това е повод да се спрат честванията на въпросната годишнина (НЕ просто празник, пък бил той и национален, защото на тази дата също така се почита паметта на доста хора, българи и други, които са загинали за България)? Според мен - пак не.
Съчувствам на близките на жертвите от опожарения влак, но ако трябваше при всеки подобен повод (а такива за жалост има не един и два) да се обявява национален траур и да се спира отбелязване на годишнини и празници... Как си го представяте?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
ОСЕМ ЧОВЕКА (AS IN ЖИВИ МИСЛЕЩИ ХОРА) ЗАВИРАТ И ИЗГАРЯТ В НЕНУЖНО ЗАКЛЮЧЕН ВАГОН (ДА СЕ ЧЕТЕ "КОВЧЕГ"), ДОКАТО ОТСТРАНИ ИЗРОДИ СНИМАТ С КАМЕРА, ВМЕСТО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ НЯКАК СИ ДА ПОМОГНАТ.
Това лично за мен е МНОГО далеч от "обикновена" жп катастрофа, както тя бива разглеждана в твоя "аргументиран" пост. И точно за такива неща трябва да има траур и точно такива неща мен ме афектират, а не че олигофренът-кмет на София бил забранил трети март, дето 80% от хората му се кефят, защото тогава не бачкат....
Това лично за мен е МНОГО далеч от "обикновена" жп катастрофа, както тя бива разглеждана в твоя "аргументиран" пост. И точно за такива неща трябва да има траур и точно такива неща мен ме афектират, а не че олигофренът-кмет на София бил забранил трети март, дето 80% от хората му се кефят, защото тогава не бачкат....
Едното момиче ни беше студентка. Преди броени дни се яви на изпит. Слава богу, не беше в моята група, но все пак това ми дойде доста шоково. На некролога от родителите й в Химическия, пишеше:
Огън ни беше момичето, от огън си отиде.
Чудовищно е.
В случая траурът си беше съвсем уместен. Винаги е уместен, когато накуп загиват мъчително много хора без вината за това да е в тях.
Огън ни беше момичето, от огън си отиде.
Чудовищно е.
В случая траурът си беше съвсем уместен. Винаги е уместен, когато накуп загиват мъчително много хора без вината за това да е в тях.
Последната част от последното ти изречение си е лично твое допускане, не го поднасяй като научен факт, плз.Muad_Dib wrote:ОСЕМ ЧОВЕКА (AS IN ЖИВИ МИСЛЕЩИ ХОРА) ЗАВИРАТ И ИЗГАРЯТ В НЕНУЖНО ЗАКЛЮЧЕН ВАГОН (ДА СЕ ЧЕТЕ "КОВЧЕГ"), ДОКАТО ОТСТРАНИ ИЗРОДИ СНИМАТ С КАМЕРА, ВМЕСТО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ НЯКАК СИ ДА ПОМОГНАТ.

Това, което пишеш с капса действително е отвратително. Обаче все още не смятам, че изродщината на тези безсърдечни хора е повод за, повтарям, НАЦИОНАЛЕН траур.
Адашке, това, че си познавала една от жертвите променя нещо само за теб (моите съболезнования за познатата ти). Продължавам да смятам, че за тази катастрофа трябва да хвърчат оставки и да има съдебно преследване. Но не смятам, че с анулиране на честване на ИСТОРИЧЕСКА годишнина и обявяване на НАЦИОНАЛЕН траур ще се реши точно такъв проблем (най-много да се замаже и да се имитира някаква дейност - "Индиго", anyone?).
Пак казвам - Между двете. Няма. Нищо. Общо. (според мен

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Maledictus
- Warmage