Саймък: искрено и лично :)

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 22, 2004 10:15 am

Абе гнухявци сте всичките, а аз съм гаден пример за това ,че не бива да се четат книги в ранна възраст, щото после не помниш нищо от тях :( Ся си спомням само колко адски много ме кефеше "Градът" и че главният герой беше некъв робот, помня и няколко подробности от сюжета с хората, дето се преселиха на... Марс? примерно и че накрая имаше нещо Мистично и Зло®, ама дотам :/
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 22, 2004 2:23 pm

Не беше Марс, а Юпитер, а пък и мистика почти нямаше, но поне роботът е като че ли най-главния герой(доколкото има такова нещо в тази книга). :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

caesar
Smallfolk

Post by caesar » Wed Mar 31, 2004 4:27 pm

За мене Саймък е създател на най-въздействащите пасторални картини в литературата...също и създател на един шедьовър какъвто е "Резерватът на таласъмите". Не на последно място"Всичко живо е трева"......
Мек, човечен,красив, пасторален, пастелен дори свят на описание и мечти.....как искам да имам неговия стил!

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Mar 31, 2004 7:58 pm

всякакви там дето вървяха като хора, мислеха се за трева
Да не става дума за "Всичко живо е трева"?
Щот на мене ми хареса:)
Пък сега се сещам и за "Времето е "най-простото нещо",
също добра книга на Саймък
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Apr 08, 2004 1:33 pm

И аз казвам като Roland. Само че си спомням доста все пак. Преди определяй Саимък като любимия си автор. Тогава четях писатели като Азимов, Ефремов, братя Стругацки, Уиндъм .... Не помня да ми се е струвал по малко сложен и сериозен от тях. Иначе доста съм процел от Саимук. Ама има поне 3-4 книги за които изобщо не се сещам. Явно е че не са ме впечатлили. Имаше нещо за един върколак например. Беше доста .... Абе слабо беше. Нито идейно, нито увлекателно. А иначе и аз съм за Градът, но и от там спомените ми малко се губят. Но мисля че дори на времето бях схванал идеята. А Гробищен свят също много ми беше харесало. И не знам дали това е само фалшив спомен, но в тази книга имаше някаква много странна атмосфера.... Като цяло мнеието ми за Саимък е позитивно, но сега не бих го наредил сред любимците си....

Eck
Merchant

Post by Eck » Thu Feb 28, 2008 8:02 pm

Обожавам Саймък. Първата негова книга, която четох, е "Времето е най-простото нещо". Тя ме запали. Може би най-любима ми е "Магистралата на вечността", гонена от "Резерват за таласъми". "Градът" и "Всичко живо е трева" май ги четох преди тях, но са ми вече в мъгла.
Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.

Моят блог

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Feb 28, 2008 11:14 pm

Резерватът на мен пък ми е любимата негова книжка. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Feb 29, 2008 12:41 am

Мх, "Резерватът" и Октомврийското пиво. :beer: :D

Иначе и аз съм чел "Градът" в предпубертетна възраст - изкара ми акъла, доста депресираща книжка като за хлапе.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Feb 29, 2008 9:19 am

Абе аз не се сещам за книжка на Саймък, която да не ми е харесала. Лошото е че доста лесно се забравят. 8-)

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Sat Mar 01, 2008 8:03 pm

Аз се сещам за една, която не ми хареса и прочетох с доста мъка - ”Проектът” (Project Pope). Все пак съм я чел преди 11 години, може би трябва да и дам шанс отново - предполагам, че философско-религиозната и тематика тогава не ми е допаднала.

Иначе има неща, които са слаби, и в един момент ми се струваше, че сериозно се повтаря като сюжет на книгите.

Като най-любими бих могъл да посоча ”Резерватът на таласъмите”, ”Гробищен свят” и ”Рожби на разума”.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Sat Mar 01, 2008 8:20 pm

Аз съм му чел два книжки,като за едната имам единствено неясен спомен и даже името не мога да се сетя,а другата беше "Братството На Талисмана"or something like this.Не се изкефих много.Бая беше кратка и главната идея не беше нищо особено.
Image

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Mon Mar 03, 2008 7:02 pm

Много обичам Саймък,чела съм 7-8 книжки от него.Като най-много ми харесва "Междинна станция" - аз с нея и започнах, а в къщи имам "Гробищен свят" от библиотека "Галактика" и все се чудя да я почвам ли.Купих си преди три месеца "Всичко живо е трева",започнах,но хич не ме впечатли и я зарязах. Наскоро прочетох едно фентъзи от него - "Царството на Злото",интересно беше,ама нищо особено.
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Mon Mar 03, 2008 7:47 pm

По принцип го харесвам,но съм чела негови книги много отдавна.
Градът-преди поне 10 години,ако не се лъжа,може да ми е бил първата фантастика и помня,че много ми беше харесал.
Резерватът на таласъмите страшно си го обичам :).Всичко живо е трева също е хубава,според мен.Знам,че съм чела и Магистрала на вечността и Те вървяха като хора,но,честно казано,изобщо не си ги спомням...
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 03, 2008 10:36 pm

Tiaiel Гроищен Свят на мен не ми беше харесала много. Виж Всичко живо е трева е страхотна. Пробвай да я дочетеш. Няма да съжаляваш. :wink:

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Tue Mar 11, 2008 12:34 pm

DELgado wrote:Tiaiel Гробищен Свят на мен не ми беше харесала много. Виж Всичко живо е трева е страхотна. Пробвай да я дочетеш. Няма да съжаляваш. :wink:
Ще се преборя с нея значи, щом си заслужава. :D
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.