Music Idol 2.0
- RRSunknown
- Elder God
Никак няма да реагирам щото не не бих се явил на конкурс който изисква визия ако съм дебел или грозен . Фънки не е певец а музикален продуцент и работата му е да критикува и да подбира а не да пее или да изглежда добре.
По тази логика ( да дам малко шадоуденс метафора) трябва да мастит писател написал 5-6 бестселъра за да имаш право да коментираш книги- не е така в действителност нали?
По тази логика ( да дам малко шадоуденс метафора) трябва да мастит писател написал 5-6 бестселъра за да имаш право да коментираш книги- не е така в действителност нали?
- tigermaster
- Elder God
tigermaster wrote:динозавърът, когото обсъждаме, дори и в активните си певчески години е бил бая огромен
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ми според мен точно това, че именно тлъстия Фънки прави забележки и обижда участниците за теглото им показва една сериозна вътрешна самоирония и намига за това какви цели си е поставило предаването. Естествено, че изблиците му понякога може да са прекалено нагли и обидни, но ако бяха случайни, сигурно щяха да го накарат да ги прекрати. Все пак независимо как изглежда - в основни линии поведението на журито, на двамата водещи и цялостната концепция на предаването се дирижира от отдавна определени и отработени, добре изпипани сценарни похвати и решения.
На първо място, забележете колко много журито прилича на миналогодишното.
Имаме за председател възрастен музикант с добре известно и отдавна утвърдено име, така да се каже представител на старата генерация - Вили Казасян/Йорданка Христова.
Имаме фолк дива, която представлява определен стил в музиката и играе ролята на красавицата, даваща визуалния облик на журито - фацата на журито дето му се вика - Есил Дюран/Глория.
Имаме ексцентричния/странен/нестандартен/понякога способен на инфантилни изблици изпълнител - Люси Дяковска/Дони.
Имаме и деспотичния, безчувствен, безкомпромисен, безцеремонен злодей, който винаги си казва мнението по възможно най-прямия, пряк начин, на който не му пука особено за чуждото мнение и чувства - Фънки/Слави Трифонов - Забележете, че и двамата са плешиви, едри и страховити, и двамата не парадират с някакви особени гласови данни, и двамата играят ролята на влиятелни продуценти. Естествено за мен Слави е много по-харизматична фигура, с много повече опит и ако трябва да сме откровени - не толкова груб дори в негативните си изказвания, но все пак постановката е идентична.
Сега конкретно за Фънки - той самият изглежда точно така, както не иска да изглеждат участниците - дебел и супер мазен, облечен в обикновен черен потник, откровено антипатичен и простеещ като сякаш след първите 20 секунди спира да слуша какво му пеят и започва да обмисля що за глупост да изтърси.
Забележете, обаче, че не заглушават мнението на другите за него. Пускат изказвания на отрязани участници, които свободно заявяват колко е отблъскващ, колко е тъп, колко е неизвестен, как не е никакъв авторитет и не е подходящ за жури...
Така че всъщност се заражда един умишлено създаден конфликт, а целта на Фънкича е да вдига много врява, да поражда емоции и да обира негативизма на публиката. Аз не видях, например, Есил Дюран, която изглежда доста привлекателна на този конкурс, да обиди умишлено някого, че е грозен, да речем, а ако има забележки относно тлъстините или външния вид на участника - казва ги по-внимателно, по-позитивно, леко завоалирано.

На първо място, забележете колко много журито прилича на миналогодишното.
Имаме за председател възрастен музикант с добре известно и отдавна утвърдено име, така да се каже представител на старата генерация - Вили Казасян/Йорданка Христова.
Имаме фолк дива, която представлява определен стил в музиката и играе ролята на красавицата, даваща визуалния облик на журито - фацата на журито дето му се вика - Есил Дюран/Глория.
Имаме ексцентричния/странен/нестандартен/понякога способен на инфантилни изблици изпълнител - Люси Дяковска/Дони.
Имаме и деспотичния, безчувствен, безкомпромисен, безцеремонен злодей, който винаги си казва мнението по възможно най-прямия, пряк начин, на който не му пука особено за чуждото мнение и чувства - Фънки/Слави Трифонов - Забележете, че и двамата са плешиви, едри и страховити, и двамата не парадират с някакви особени гласови данни, и двамата играят ролята на влиятелни продуценти. Естествено за мен Слави е много по-харизматична фигура, с много повече опит и ако трябва да сме откровени - не толкова груб дори в негативните си изказвания, но все пак постановката е идентична.
Сега конкретно за Фънки - той самият изглежда точно така, както не иска да изглеждат участниците - дебел и супер мазен, облечен в обикновен черен потник, откровено антипатичен и простеещ като сякаш след първите 20 секунди спира да слуша какво му пеят и започва да обмисля що за глупост да изтърси.
Забележете, обаче, че не заглушават мнението на другите за него. Пускат изказвания на отрязани участници, които свободно заявяват колко е отблъскващ, колко е тъп, колко е неизвестен, как не е никакъв авторитет и не е подходящ за жури...
Така че всъщност се заражда един умишлено създаден конфликт, а целта на Фънкича е да вдига много врява, да поражда емоции и да обира негативизма на публиката. Аз не видях, например, Есил Дюран, която изглежда доста привлекателна на този конкурс, да обиди умишлено някого, че е грозен, да речем, а ако има забележки относно тлъстините или външния вид на участника - казва ги по-внимателно, по-позитивно, леко завоалирано.
Марфе - тва е супер - дръж ни в течение, аз навремето се занимавах малко с пеене (даже имах късмета да съм бил в различни малки концертчета на една сцена със Сигнал, Мастило и за малко с Кафе), но не се считам за голям певец и не съм участвал в Айдъла, пък и нямам време - обаче се кефя неимоверно на предаването и с радост ще подкрепям твоите хора!Super M, да сред дванайсетте! Very Happy За девойчето особено ще ви карам всички да гласувате от десети, да сме живи и здрави дотогаз. Тя, мисля, е на петнайсет, казва се Шанел Еркин и е от Шумен, ма живее във Варна и е изключително талантливо същество. Ма а да не говоря предварително, че да не я урочасам, пу-пу-пу да не й е.

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
- beliefcontrol
- Paragon
Че той директно си каза - ”аз такива хора като мен дебели не искам да гледам в Music Idol"tigermaster wrote:динозавърът, когото обсъждаме, дори и в активните си певчески години е бил бая огромен
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
Едва току-що успях да изгледам снощния брой и се чувствам някак длъжен да споделя... Ядосах се, когато скъсаха метълиста... Този, дето пя "Enter Sandman" - едно, че той всъщност показа доста добър глас, друго, че единственият, който действително има представа от тази музика - Фънки, го одобри. Ама Есил Дюран и другата овца ревнаха, че това не било нещото, което щяло да хареса на Бъгария... Е, това ще да е първият път, когато се ядосвам така... Че нали миналата година най-посещаваните концерти бяха метълските, че нали и тази най-посетеният ще е точно този на Metallica, как така това не се харесвало!!! И като не се харесва, за какъв дявол канят див метълист в журито!!!
Май попрекалих с удивителните, а? Както и да е... Вече малко по-спокойно, да продължа нататък. Като цяло този път поведението на Фънки ми направи малко по-приятно впечатление, отколкото в предните броеве. По-малко обиждане, по-добро държание, повече одобрение към хората - абе, не е малко това. Вярно, че на онази й каза "Ти си грозна като смъртта", обаче не показаха дали е така наистина... Виж, с нахаканото правистче се отнесе твърде меко. Трябваше да го изхвърли с шутове от стаята. "Аз знам, че мога да пея, и вие не можете да ме оборите!"

Май попрекалих с удивителните, а? Както и да е... Вече малко по-спокойно, да продължа нататък. Като цяло този път поведението на Фънки ми направи малко по-приятно впечатление, отколкото в предните броеве. По-малко обиждане, по-добро държание, повече одобрение към хората - абе, не е малко това. Вярно, че на онази й каза "Ти си грозна като смъртта", обаче не показаха дали е така наистина... Виж, с нахаканото правистче се отнесе твърде меко. Трябваше да го изхвърли с шутове от стаята. "Аз знам, че мога да пея, и вие не можете да ме оборите!"

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ми това с метълистите сполетява същото, което и рапърите, бийт боксърите и т.н. Някои са добри за жанра си, но нямат място в точно тоя формат защото на тях малко или много са им нужни специализирани конкурси и състезания. Мюзика Айдъл е ориентиран към поп/естрадно пеене. Тея метъли от Пловдив, да не говорим, че не бяха и особено умни, защото "войната" м/у чалгата и метъла може да си я играят в пубертета - имаха вид на хора на толкова искащи да се състезават колкото да намерят трибуна да заявят, че не харесват чалга - а тези емоции кой какво слуша мисля, че могат да ги оставят на ниво спорове в детска градина/основно училище. 

- tigermaster
- Elder God
Ъъъъ, не... За да си добър метъл-певец, се изисква страхотен глас. Метълското пеене, за разлика от рапа и бийтбокса, е пеене в истинския смисъл на думата. Това "поп/естрадно пеене" какво е и защо айдълът да е ориентиран към него? Метълът да не би да е нещо по-малко, да се иска по-малко глас или да е по-непопулярен? Не е. И затова е леееко глупаво да бъде дискриминиран.Super M wrote:Ми това с метълистите сполетява същото, което и рапърите, бийт боксърите и т.н. Някои са добри за жанра си, но нямат място в точно тоя формат защото на тях малко или много са им нужни специализирани конкурси и състезания. Мюзика Айдъл е ориентиран към поп/естрадно пеене. Тея метъли от Пловдив, да не говорим, че не бяха и особено умни, защото "войната" м/у чалгата и метъла може да си я играят в пубертета - имаха вид на хора на толкова искащи да се състезават колкото да намерят трибуна да заявят, че не харесват чалга - а тези емоции кой какво слуша мисля, че могат да ги оставят на ниво спорове в детска градина/основно училище.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ми виж сега - метълът изисква доста специфични умения за пеене (ако може така да се каже) и то доста различни от тези, които се ценят в Мюзик Айдъл. Може да изисква солидни гласови данни, но в никакъв случай няма общо, с която и да е от песните, които са се изпълнявали досега в шоуто - а те са в огромното си количество поп, рок и естрада с изключение на някои малко по-екстравагантни или типично български хрумки внесени от екипа на Слави миналата година. Не знам как ще се справи един металист щом го накарат да пее поп музика и как ще я усети, но в следващите предавания форматът ще премина на състезателна основа и няма да има голям избор кой какво да си пее, така че нито ще го оставят само той да пее death metal, нито ще изискват от другите да го пеят. А тези, които показаха вчера си пееха доста хард метъл, поне по моите разбирания и не видях да показаха нещо друго.
Абе всъщност в белите страни форматът на Мюзик Айдъл ти позволява да си избереш песните, с които ще участваш и реално да пееш тях по концертите (когато стигнеш до съответната фаза). Това, че в българската версия могат и вероятно щее те накарат да пееш чалга си е типична родна простотия.
И съвсем между другото метълът е част от рок музиката и в него има маса мейнстрийм, който се харесва и на широката публика.
И, за да е съм голословен - Финландската верия се спечели от младеж, който пя само рок и метъл парчета.
И съвсем между другото метълът е част от рок музиката и в него има маса мейнстрийм, който се харесва и на широката публика.
И, за да е съм голословен - Финландската верия се спечели от младеж, който пя само рок и метъл парчета.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Абе всъщност в белите страни форматът на Мюзик Айдъл ти позволява да си избереш песните, с които ще участваш и реално да пееш тях по концертите (когато стигнеш до съответната фаза).
Да - в такъв случай и под такъв формат е възможно. Моите наблюдения се базират само върху българската версия.Финландската верия се спечели от младеж, който пя само рок и метъл парчета.

- BaYa
- Forsaken
За да не ползвам само постовете тип многоточие или х10, да си кажа.
По принцип Ян е много прав, тук е така. И това че Испания все още не стига до нивото бяла страна. Но все пак тук допускат представители на доста различни музикални жанрове. Макар че, за съжаление, нормално печелят все едни и същи: със силен латино полъх, или поп. И като на това му добавиш всичките мъкчения и унижения на които подлагат конкурсантите (За малко да кажа горките
), лесно ни отказва да го гледаме.
По принцип Ян е много прав, тук е така. И това че Испания все още не стига до нивото бяла страна. Но все пак тук допускат представители на доста различни музикални жанрове. Макар че, за съжаление, нормално печелят все едни и същи: със силен латино полъх, или поп. И като на това му добавиш всичките мъкчения и унижения на които подлагат конкурсантите (За малко да кажа горките

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
На мен ми направи впечатление, че най-много реват и пищят срещу журито тези, дето ама съвсем хич въобще изобщо не могат да пеят. Като оная пикла например, дето живееше с мисълта, че пее песен на Андреа Бочелии кръстоска между Мария Калас и Джоан Съдърленд в най-добрите им години. "На мен точно пък Есил Дюран да ми каже, че не мога да пея!". Ами айде да видим. Есил Дюран нищо, че пее чалга, ама наистина може да пее. Но и да не можеше, все може да прецени когато някой квичи неистово фалшиво! За адвоката просто не ща да коментирам. А тая вечер оная четиринайсетгодишна курветина направо ме разби!
А мама й и тате й ме доразбиха!
Изобщо такива индивиди имаше, че...
Смешна ми стана Люси с оная мулатка. Ми момичерто пя пък много добре! Имам чувството, че ейнджълката направо й завидя. Радвам се, че го допуснаха момичето и се надявам да е додрапала и до финалите, ма да видим. Но като цяло оставам с впечатлението, че имаме прекалено малко лудници на глава от населението.

Смешна ми стана Люси с оная мулатка. Ми момичерто пя пък много добре! Имам чувството, че ейнджълката направо й завидя. Радвам се, че го допуснаха момичето и се надявам да е додрапала и до финалите, ма да видим. Но като цяло оставам с впечатлението, че имаме прекалено малко лудници на глава от населението.