Азиатско кино

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Sep 26, 2007 4:19 pm

"Легенда за Зу" го свалих преди време, защото битките са дело на Юен Уо Пинг. Обаче това, което видях, ме издразни много генерално. Повече филми на Цуи Харк няма да гледам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Sep 26, 2007 4:28 pm

:roll:
А на мен пък филмите на Цу Харк много ми харества. Особено The Era of Vampires. Или поне няколкото които съм гледала; понеже гледам че има мнооого! :shock: А и май e жури, в Кан тази година.
Само не разбирам едно нещо от тоя забутан сайт - imdb. След като е виетнамец, защо го пишат за китаец?!?! :evil:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Sep 27, 2007 7:31 pm

Току-що гледах това. Не е за хора, предупреждавам. Просто досега на толкова кръв и карантия не се бях наслаждавал в боен филм. Честно казано, чудя се защо изобщо се наканих да го гледам. Още повече се чудя защо ми хареса. По принцип не си падам по кървищата, обаче тук... Де да знам? Предполагам, че от филми като този Куентин Тарантино се е вдъхновявал за "Убий Бил" - където Сони Чиба участва - май беше ковач на мечове или нещо подобно, не съм много сигурен. Филмът е подчертано и целенасочено грозен - ама наистина. И бруталията на места е в повече.
Spoiler: show
Стрийтфайтърът бръкна в гърлото на един и му извади гръкляна. Беше доста натуралистично. И далеч не беше най-бруталното изпълнение, обаче останалите няма да ги описвам. Освен един момент, на който поради незнайни причини ме напуши смях. Един си падна на главата върху някаква бетонна плоча или нещо подобно. Резултатът беше кърваво-експлозивен.

Основен проблем на филма обаче е това, че Сони Чиба твърде много прилича на Брус Лий. И като актьорска игра, и като излъчване, отвсякъде. Другото са странните физиономии, които правеше по време на бой. Сигурно е трябвало да изразяват гняв и ярост, обаче повече го докарваха на зъбобол. А и в бойните сцени правеше малко повече стойки от необходимото. Изненадващо, за мен кървищата не бяха голям проблем. Макар че кръв се лееше в изобилие, в повечето случаи не правеше впечатление на самоцелно вкарана като в, да речем, "Versus" или споменатия "Убий Бил". Бойните сцени са много и въпреки прекалено многото стойки от страна на Сони Чиба, бяха всещност много приятни - стига обаче да свикнете с мисълта, че филмът е на повече от трийсет години.

Откъм сюжет филмът не е много зле, въпреки че си е тъп екшън с бойни изкуства. Сони Чиба е някакъв антигерой - майстор каратист, който изпълнява всевъзможни поръчки срещу съответното заплащане. Опитват се да го наемат да убие единствената наследница на огромна петролна компания, обаче сделката се проваля и започва екшънът. Или по-точно продължава екшънът, понеже и преди това имаше две-три битки. Като цяло обаче филмът можеше да е разказан доста по-добре.

Това е. "Айкидо" е по-хубав. На "The Street Fighter" поставям оценка 7/10, но едва ли ще го гледам отново. Но се замислям за продълженията...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Seagrave
Farmer

Post by Seagrave » Fri Feb 29, 2008 12:43 pm

Shinobi
Image
... красота - ефекти, драма

Tae Wang Sa Shin Gi -The Story of the First King’s Four Gods
Image

последното гледах съвсем скоро. Просто ме разкова. Както се казва за всеки по нещо...за мен в случая, от всичко по МНОГО.