Oscars!
По-добър е от Добрия Пастир и то много, макар и той да беше много силен. Направо ще го кажа - филмът е изключително далеч от повече от половината активни съфорумци като тематика (дори не става и толкова въпрос за адвокати като се замисля). Това го казвам абсолютно отговорно, без да искам да обидя интелигентността ви, макар изказването на Жоро за 30 и 40-те пъти да си го проси с голяма сила...Ако не ви се замисля и не ви се гледа тежък филм, през които няма да се усмихнете и веднъж - don't bother, rly.
Аз гледах филма с огромен интерес от началото до края, въпреки заспиващата до мен Дима. И да, не е с особено бързо темпо, но има брилянтна актьорска игра, един изключително ценен "поглед отвътре" към големите корпорации, които де факто управляват света и една изключително изпразваща финална сцена. Самият Джордж Клуни започна да бъде наистина впечатляващ може би чак към края. Филмът си заслужава само заради сцените с Том Уилкинсън, който е просто БЕСЕН.
Понеже все пак това е темата за Оскарите искам да отбележа едно много интересно мое наблюдение от изгледания материал дотук - мъжете в поддържаща роля са в ПЪТИ по-добри от тези в главна, без да съм гледал Дей-Луис и Лий-Джоунс от главните и Афлек, Хофман и Холбрук от поддържащите...
Аз гледах филма с огромен интерес от началото до края, въпреки заспиващата до мен Дима. И да, не е с особено бързо темпо, но има брилянтна актьорска игра, един изключително ценен "поглед отвътре" към големите корпорации, които де факто управляват света и една изключително изпразваща финална сцена. Самият Джордж Клуни започна да бъде наистина впечатляващ може би чак към края. Филмът си заслужава само заради сцените с Том Уилкинсън, който е просто БЕСЕН.
Понеже все пак това е темата за Оскарите искам да отбележа едно много интересно мое наблюдение от изгледания материал дотук - мъжете в поддържаща роля са в ПЪТИ по-добри от тези в главна, без да съм гледал Дей-Луис и Лий-Джоунс от главните и Афлек, Хофман и Холбрук от поддържащите...
Here are this year's Oscar® picks as determined by the all-wise IMDb users. Will the Academy choose the same?
Best Picture:
No Country for Old Men - 44,7 %
There Will Be Blood - 19,8%
Atonement - 16,6%
Juno 15,3%
Michael Clayton - 3,7%
Best Actor:
Daniel Day-Lewis for There Will Be Blood - 53.0%
Johnny Depp for Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street - 25.5%
Viggo Mortensen for Eastern Promises - 12.1%
George Clooney for Michael Clayton - 6.7%
Tommy Lee Jones for In the Valley of Elah - 2.8%
Best Actress:
Ellen Page for Juno - 39.2%
Julie Christie for Away from Her - 24.1%
Marion Cotillard for Môme, La - 15.8%
Cate Blanchett for Elizabeth: The Golden Age - 14.1%
Laura Linney for The Savages - 6.8%
Best Director:
Ethan Coen, Joel Coen for No Country for Old Men -53.8%
Paul Thomas Anderson for There Will Be Blood - 23.9%
Jason Reitman for Juno - 13.0%
Julian Schnabel for Scaphandre et le papillon, Le -5.7%
Tony Gilroy for Michael Clayton - 3.6%
Това нищо не означава разбира се. Но все пак е интересно.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
- Gunslinger
- Warmage
Напълно съм съгласен с тая анкета.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
Ами нека и аз си напиша впечатленията от Суини Тод. В тази тема, защото Джони все пак е номиниран за главна мъжка роля.
Филмът много ме впечатли, беше истински кеф да го гледам (най-после)
. Донякъде очаквах да ми хареса и не съм разочарована. Великолепна визия, мрачно пресилена (и според мен разкошна ^^) атмосфера, АКТЬОРСКА ИГРА, която издухва и музика, която поне за мен беше страхотна.
Музиката, между другото, въпреки, че Симеон не се съгласи с мен и е на друго мнение, е изключително интересна. Няма кой знае колко силно прилепчиви и елементарни (демек сладникаво хармонични мелодийки, които се запомнят и веднага ти влизат в главата) теми - може би имаше само 1 или 2 такива. Всичко останало беше просто прелест за ушите ми. Ахармонично, носеше си хорър елемента, а междувременно мелодийката на 'солото' беше 'почти' нормална, никога не 'завършваше' (се разрешаваше) хармонично. Не съм много силна по обяснението на тия работи :/, не зная дали и някой ще ме разбере, не че има значение
, просто с няколко думи - музиката беше супер.
Другото
'супер' нещо беше Хелена Бонъм Картър и разбира се Джони, от който тръпки ме побиваха в някои моменти. Брилянтни и двамата, страхотен екип са.
Хех, дърпам саундтрак сега и чакам ДВДто, за да го 'бодна' (трибют ту Никола изразчето).
Филмът много ме впечатли, беше истински кеф да го гледам (най-после)

Музиката, между другото, въпреки, че Симеон не се съгласи с мен и е на друго мнение, е изключително интересна. Няма кой знае колко силно прилепчиви и елементарни (демек сладникаво хармонични мелодийки, които се запомнят и веднага ти влизат в главата) теми - може би имаше само 1 или 2 такива. Всичко останало беше просто прелест за ушите ми. Ахармонично, носеше си хорър елемента, а междувременно мелодийката на 'солото' беше 'почти' нормална, никога не 'завършваше' (се разрешаваше) хармонично. Не съм много силна по обяснението на тия работи :/, не зная дали и някой ще ме разбере, не че има значение

Другото

Хех, дърпам саундтрак сега и чакам ДВДто, за да го 'бодна' (трибют ту Никола изразчето).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Надявам се някъде да ги дават пряко наградите в някое кинце, предлагам да се изтресем вкупом, защото тази година (поне за мен, надявам се и за вас) ще бъде особено напрегнато надпревара.
Имам предвид целия сблъсък между типичното "оскарово" кино, феноменалния мюзикъл на Бъртън и простичката гениалност на Старите Кучета.
Ако някой чуе - нещо, задължително ВЕДНАГА да поства в тази тема или в темата за уговорките. В краен случай разчитаме на човек с кабелна и Pro 7, ще ги дават със сигурност там както всяка година...
Имам предвид целия сблъсък между типичното "оскарово" кино, феноменалния мюзикъл на Бъртън и простичката гениалност на Старите Кучета.
Ако някой чуе - нещо, задължително ВЕДНАГА да поства в тази тема или в темата за уговорките. В краен случай разчитаме на човек с кабелна и Pro 7, ще ги дават със сигурност там както всяка година...
Дано стане. Преди няколко години гледах така в Модерен театър (имаше и филм-два преди тва), ма ми беше все тая. Сега би било много по-интересно.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Gunslinger
- Warmage
Изгледах Michael Clayton и от актьорите само Том Уилкинсън ми направи впечатление.Особено монолога в началото.
http://blogofidiots.wordpress.com/
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
- tigermaster
- Elder God
Десет и половина по БНТ, ако не се лъжа.Бобсън wrote:Ще ли има къде да се изгледа довечера връчването на оскарите?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог