Февруари '08

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!

Кой най ви се гледа (на кино)?

Michael Clayton
0
No votes
Rambo 4
4
10%
Sweeney Todd
13
33%
Jumper
2
5%
The Kite Runner
2
5%
Stephen King's The Mist
2
5%
The Water Horse: Legend of the Deep
1
3%
There Will Be Blood
2
5%
друг
4
10%
никой
9
23%

Total votes: 39

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Feb 16, 2008 12:03 pm

Значи Трансформърсите - да заради мацураната, а този - не, така ли? :? Или заради хумора, щото Лебов е около 1000 пъти по-смешен от талпата Хайден, да не говорим за Тутуро?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Feb 16, 2008 5:15 pm

Хайден не ме кефи просто. А Лебов ми хареса в Дистърбия още. 8-)
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 18, 2008 8:09 pm

DELgado wrote:Знаех си. Няма да го гледам на кино 100%. :mrgreen: Дори и Джаксън с култовата си прическа не е достатъчен за да ме накара да отида на кино. :(
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Валка, защо се ориентираш по мнението на Шайха за филма?? :shock:
Повечето от останалите филми на Doug Liman са доста добри. И това че в тази едва ли не са го принудили да приеми високият бюджет и да "зпалете" аргумента като за високобюджетна холивудска продукция, не вярвям да значи че вече не става!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Feb 18, 2008 8:32 pm

Защото, ако не си забелязала, мнението ми е сред най-представителните тук и изключително навременните ми и точни ревюта са спестили пари и нерви на много хора. Нищо не съм казал директно на Валката, но ако трябваше да преценя дали ще му хареса, щях да му кажа точно тва - да скипне.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Feb 18, 2008 8:51 pm

shayhiri wrote:Защото, ако не си забелязала, мнението ми е сред най-представителните тук и изключително навременните ми и точни ревюта са спестили пари и нерви на много хора. Нищо не съм казал директно на Валката, но ако трябваше да преценя дали ще му хареса, щях да му кажа точно тва - да скипне.
:shock:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Хуаааааааааааааааахуахуахуахуахуахуахуахуахуахуахуа!!
Шайхири, моля ти се не ме мъчи повече и си признай! Ти си цитаделско подставено лице, което влиза тук да си прави гарва с нас, невинните!! :shark:
Виж и относно мнението ти, всеки си има мнение. Лично мнение! И по принцип, не съвпада много с твоето. :wink:
Оооу, и аз не съм ти казала нищо директно, питах директно ДЕЛ.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Feb 18, 2008 9:26 pm

Бая просто впечатлението от първа ръка винаги ми се е струвало по-сигурно от това да си правя впечатления само от трейлъра. Пък и Шайхири не е като да не гледа филми и колкото и да ни се различават мненията за някои филми (примерно Позабременяла :wink: или рандъм филм със зомбита, на който аз пси се кефя на макс :mrgreen: ) мога да му повярвам че филма не струва. 8-)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Feb 19, 2008 4:10 am

Всъщност дори му завиших субективно оценката. Трябваше да е 4/10. :roll:

Позабременяла Е смешен и умен филм, но пак не съм му дал повече от 8/10 - и то само щото изпъква на фона на другите комедии. Зомбита: Кака Мила 3 - 6/10, Планета Ужас - 7/10, Аз съм Легенда и 28 седмици - 7.5/10, 28 дни - 10/10 - колко повече? Да не говорим, че Army of Darkness ми беше на второ място след Конан. 8-) Обожавам (фентъзи) немъртви, особено от скелет/мумия типа.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 19, 2008 10:08 am

Аз пък не мога да го дишам Позабременяла. Каквото и да ми говорите за диалога и тн за мен е по-зле и от Американски пай. :mrgreen: А на Мила шестичка и е малко. 8-) Ама аз съм фенче и тръпна в очакване да издадат третата част на ДВД, че да си я изгледам за н-ти път трилогията. :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 19, 2008 10:30 am

Planet Terror е поне 8 ;р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 19, 2008 10:38 am

Бе, при грайндхаусите за мен имаше един специфичен момент. Особено при Планет Терър. Не можех да се отърва от усещането, че филмът е подигравка, но не само със жанра, а и със зрителите. И че даваш пари за билет за B movie, примесено с щипка много яка ирония и хумор, но все пак B movie, правено повече за режисьора, отколкото за теб. Доколкото четох ревюто на Амелия, в Канада са ги представяли по съвсем различен начин, в отделен формат почти и т.н. Което сигурно компенсира това усещане. Обаче тук не беше така, дори редът им бяха объркали, да му се не види.

А иначе Позабременяла, въпреки че не съжалявам, че го гледах, въпреки, че на моменти имаше як хумор, ми беше твърде груб. Ся, не става дума за това, че всички филми на тази тематика трябва да са розови и пълни с красиви-обяснения-в-любов. И да е направен като приказка за шестгодишни момиченца. Въобще не, доста незряло е. Но там героите ми мязаха на тийнейджъри, които току-що са научили някои по-пиперливи думички и ги употребяват под път и над път само за да са много яки. Тийн цинизмът ми се вижда също незрял, макар и по различен начин.
Spoiler: show
И цялата любовна история ми се виждаше грубо закърпена, аз стисках палци нащ'о момиче да зареже семейните ценности и двамата да си живеят щастливо, отделно и с едно дете в повече. Което за мен щеше да направи филмът едновременно идеен с цинизма си и смислен. Така ми е цинично идеен и самоцелен.
Бтв, сцената с раждането обаче въобще не ме потресе толкова...
Last edited by Morwen on Tue Feb 19, 2008 10:59 am, edited 2 times in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 19, 2008 10:42 am

Ми аз лично нямам проблем с авторовата мастурбация за сметка на консуматора, it's the greater art, after all :)
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Feb 19, 2008 10:43 am

Аз бях на някакво групово посещение където ги гледахме в правилния ред мисля. :? Не че това има чак такова значение. И на двата филма се разбих от удоволствие. Ако пуснат още подобни филми с кеф бих ги гледал. В тази връзка чува ли се нещо за Мачете-то?

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Feb 19, 2008 10:54 am

Да, груповото посещение, на което бяхме и ние с Морви, си беше в правилния ред, с правилното усещане - излизаш си от "Planet Terror" и се психираш съвсем за това какво ОЩЕ ще последва, и това, което ВСЪЩНОСТ се случва в "Deathproof", те ошашква тотално. Това, за което Морви скимти, е, че киноразпространителните в България ги бяха пуснали тъкмо обратно - като "Бибрутално 1: Разходка Смърт" и "Бибрутално 2: Планета Страх" - та, един вид, ние имахме късмет да намерим прожекция в правилния ред :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Feb 19, 2008 10:56 am

Не беше късмет, просто Рол специално търси такава, защото знаеше правилния ред :)
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Feb 19, 2008 10:57 am

Така де, така, съжалявам, ако е прозвучало като чист късмет :) Имах предвид, че сме имали късмет, че той изобщо успя да намери такава.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.