Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
А дано!RRSunknown wrote:Философията беше най- безмисления предмет в сегашния си вид- всичко се свеждаше до наизустяване на имена на философи. И въобще цялото преподаване се вършеше за орбиване на номера, същото ще стане и със религията.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
Не се чуди- ако ще го сложат то ще само да намерят работа на учителите които иначе биха ги съкратили.. с новата система на образованиe според която се плаща на едно училище не цяла сума ами на калпак- един ученик 1000 лева, сам се сещаш че в стремеж да задържат ученици всичко ще стане отбиване на номера.
- BaYa
- Forsaken
Ами, Валка, тая тема е точно за това. Тааа, не се коркай!!
Аз учих 2 или 3 години философия и май по-мязаше на това което е учил и Мор. А и ми беше много интересно.
А когато в 9-ти клас, питаха майка ми за час по религия тя така настръхна, че изобщо не посмяха да опитат повече!!
И аз го намирам за много правилно. Кой тъпунгер би се съгласил друг да налива в главата на детето му толкова "деликатна" информация. Точно като сексуалното обучение в един епизод на Саут Парк ще стане. 

Аз учих 2 или 3 години философия и май по-мязаше на това което е учил и Мор. А и ми беше много интересно.
А когато в 9-ти клас, питаха майка ми за час по религия тя така настръхна, че изобщо не посмяха да опитат повече!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
- The Dragon
- Elder God
Урааааа ще искам индексиране на заплатата спрямо цената на белите трюфели.Луксът влиза в инфлацията
News.dir.bg - 14 Февруари 2008, 07:10
Потребителската кошница на Националният статистически институт (НСИ), на базата на която се изчислява инфлацията, вече ще съдържа и по-луксозни стоки и услуги.
Актуализацията се прави в началото на всяка година и обхваща вида на стоките и услугите, промяната в потреблението им, търговските обекти, в които се засичат цените. Тазгодишните промени са направени по препоръка на Евростат, обясни новият директор на НСИ Мариана Коцева пред "Дневник".
Потребителската кошница често е критикувана заради факта, че е много нискодоходно базирана и изкривява данните за инфлацията. Новата тежест на стоките предстои да бъде определена на базата на последните данни от статистиката за доходите на домакинствата. Впоследствие ще се обявят и крайните данни за януарската инфлация. Тази година НСИ ще следи общо 551 стоки и услуги (при 528 през 2007 г.) и 32 150 индивидуални цени (31 448 през 2007 г.).
Предвиждат се промени и в правилата за обявяването на статистическите данни, които ще се огласяват по-рано през деня - в 11 ч. Държавните институции ще ги получават по-рано от сега, така че ръководствата им да могат да се запознаят с тях по същото време, когато и медиите, обясни Коцева. Именно "закъсненията" при представянето на данните на правителството бяха посочени като основна причина за отстраняването на предишния председател на НСИ Стоян Цветков.
Експерти уточниха, че цените на sms съобщенията досега не са били отчитани, защото мобилните оператори не са предоставяли данни. Автомобилите пък са включени, защото България е с най-голям ръст в покупките им в ЕС. Бившият шеф на НСИ Цветков каза, че не очаква новата кошница да изкриви данните за инфлацията.
Предварителните данни, основани на актуализираната кошница, показват, че инфлацията за първия месец на годината е била 1.4%, а спрямо януари 2007 г. е 12.5%. Според хармонизирания индекс (който включва и потреблението на чужденците в България), януарската е била 1.5%, а за годината - 11.7%. Най-много са поскъпнали транспортът, хранителните стоки, общественото хранене, здравеопазването. Макар че на този етап не може да се направи категоричен извод, вероятно е включването на по-луксозни стоки да понижи инфлацията, тъй като техниката и комуникациите са с тенденция към поевтиняване.
Новите стоки и услуги в потребителската кошница:
- вносни цигари
- климатици
- пет от най-продаваните марки коли
- sms-и
- почивки в хотели с три и четири звезди
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=t ... v_bylgariq
На тия трябва да им отнемат повечето от конституционните права. Те сами се докараха до тук, каквото повикало...
А провокаторите сред тях заслужават да умрът в кофите.
На тия трябва да им отнемат повечето от конституционните права. Те сами се докараха до тук, каквото повикало...
А провокаторите сред тях заслужават да умрът в кофите.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Клипчето е доволно тенденциозно и провокативно.
Като сме избрали да сме демократична република, трябва да си понесем някои от негативите - наглите т.нар. малцинства, бидейки един от тях. Това е проблем, с който в момента се сблъскват и във Франция, и в Германия със страшна сила.
Ще дойде време и сички ще ревем за комунизма с възродителните му процеси. Ама нъц!
Иначе се опитвам да гледам философски на нещата - това, което има някакво начало, неминуемо има и край. България няма да е безкрайна и аз изобщо не храня илюзии за това. Каквото има да става - ще стане.
Бтв, Меди Доганов все ще умре някога. И няма да му се размине без разплата - може да ви звучи наивно, ама всеки си плаща по някакъв начин, рано или късно. И понеже съм злобен човек, се надявам искрено да мога да видя страданието му с очите си.
Като сме избрали да сме демократична република, трябва да си понесем някои от негативите - наглите т.нар. малцинства, бидейки един от тях. Това е проблем, с който в момента се сблъскват и във Франция, и в Германия със страшна сила.
Ще дойде време и сички ще ревем за комунизма с възродителните му процеси. Ама нъц!

Иначе се опитвам да гледам философски на нещата - това, което има някакво начало, неминуемо има и край. България няма да е безкрайна и аз изобщо не храня илюзии за това. Каквото има да става - ще стане.
Бтв, Меди Доганов все ще умре някога. И няма да му се размине без разплата - може да ви звучи наивно, ама всеки си плаща по някакъв начин, рано или късно. И понеже съм злобен човек, се надявам искрено да мога да видя страданието му с очите си.

атентатор или не Доган си остава един от най-добрите ни политици в момента.
За клипчето,принципно съм предубен към телевизия "СКАТ" и това как интирпретират нещата там.
Нима не могат други телевизии да покажат кирливите ризи на другите "българсдки партии''? А не са ли хората на Волен педофилии или магистрални бандити..?
За клипчето,принципно съм предубен към телевизия "СКАТ" и това как интирпретират нещата там.
Нима не могат други телевизии да покажат кирливите ризи на другите "българсдки партии''? А не са ли хората на Волен педофилии или магистрални бандити..?
+1!Skywalker wrote:атентатор или не Доган си остава един от най-добрите ни политици в момента.