Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 28, 2008 5:18 pm

Roland wrote:Еми въпрос на перспектива, знам ли. Мен само ягодовите полета и донякъде All We Need is Love ми допаднаха...

Иначе се опитах да гледам I'm Not There, но го спрях към края на първия един час. За който не знае - това е псевдодокументален биографичен филм за Боб Дилън, където една сюрия големи имена (и няколко по-малки) изиграват различни роли, всяка от които - аспект на личността му. Кейт Бланшет е номинирана за Оскар за поддържаща женска роля, а играе мъж. Крисчън Бейл за пореден път пък играе аутистката версия на... Крисчън Бейл...

Но просто не е моят тип филм. Нито се вълнувам особено от Боб Дилън, нито ме кефи бог знае колко похватът да се симулира документалност със се интервютата с познавали го приживе хора (Джулиан Мур) и черно-белите снимки.
Rol, нямаше ли го и там малко Хийт Леджър? Да се осведомя аз. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 5:20 pm

Имаше го, даже не твърде малко.
And you can't dance with a devil on your back...

grellian
E'lir

Post by grellian » Mon Jan 28, 2008 8:54 pm

Гледах In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale и останах (меко казано) разочарован. Играл съм игрите и очаквах по-голям зачатък на сюжет. Саундтракът не беше на ниво, или поне в моята версия звучеше като духов оркестър на скелети :lol: Актьорите, с големи изключения, се справят. Главният от тях, чието име е
Spoiler: show
Фармър :lol:
, е самоуко войниче, което има афинитет към бойните изкуства.
Битките и специалните ефекти не са нищо особено, а чудовищата са ужас на ужаса... Има няколко магийки, които ме израдваха.
Като цяло, доста слаб и посредствен филм, който, въпреки присъствието на толкова известни актьори, се дъни главоломно в сценария и диалозите (е, не е тяхна вината, но...)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 8:56 pm

Не знам защо по света все още има хора, които възприемат филмите на Уве Бол като реални филми...

grellian
E'lir

Post by grellian » Mon Jan 28, 2008 9:00 pm

Roland wrote:Не знам защо по света все още има хора, които възприемат филмите на Уве Бол като реални филми...
Ами реални са, да. При положение, че има филм като продукт, то не ми изглежда фееричен или нереален.
Ако изясниш какво имаш предвид с горното мнение, може би ще мога да ти отговоря по-адекватно?
едит: аха, да, май зацепих :lol: Имаш предвид, че това не е истинско кино? Да, и аз така смятам

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 9:03 pm

Имам предвид, че киното никога не е раждало абоминация с мащаба на Уве Бол и няма негов филм (или май тоя е първият), който да не е влизал в Bottom 100 на IMDB, като някои дори са се изкачвали до "челната" десятка. Човекът е олигофрен на толкова много нива, че към нещата, които... твори... трябва да се подхожда единствено като към не особено смешни комедии, при това само в компания и с много алкохол :)

grellian
E'lir

Post by grellian » Mon Jan 28, 2008 9:47 pm

:) Интересното е, че досега не бях гледал негови филми, и честно казано, вече не изгарям от желание.
Сега гледах първия епизод на "The Dresden Files" и съм умерено доволен :)

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Jan 28, 2008 10:23 pm

И аз гледах поредната помия на Бол и освен,че имаше известни(не добри,обаче) филма си беше боза както винаги!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jan 28, 2008 10:37 pm

Важно е да се гледа. 8-) Искаше ми се на голям екран, но след очаквания провал в Щатите вече нямам надежди. :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 10:40 pm

Важното е да не се гледа.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jan 28, 2008 10:45 pm

Всъщност точно тва целях да кажа, но като добавих второто изречение, иронията се разми. :mrgreen:

Anyhoo, все още съм Уве-девствен, така че ако ще пробвам нещо, тва ше е точно Данджъна. Води се по-добър от предишните, с ефекти - и също толкова безумно смешен. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR
Farmer

Post by RatS*LivE*on*NO*EviL*StaR » Mon Jan 28, 2008 10:58 pm

И аз се насилих да гледам чудото на мистър Бол. Това беше разширената версия на Зина - Принцесата войн, ама с мъж в главната роля - забързани битки, нелепи и изключително смешни чудовища + яко смотан сюжет. И супер много нелогичности ест. Поне имаше малко готин екшън и някой як ефект. Като цяло Бол се е надминал, ама не с много.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Jan 28, 2008 11:51 pm

Roland wrote:Важното е да не се гледа.
Важното е да не се дават пари за филми на Уве Бол!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 29, 2008 8:44 am

Не, не, и жизнено време не бива да се губи.

That said, аз пък гледах Господарят на греха. Очаквано долнопробен и безсмислен :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 29, 2008 10:05 am

Гледах Gone baby gone и филма ми хареса. Колкото и да се точеше бавно и мудно на моменти просто края и последните 5 минути ме оставиха безмълвен. :shock: Тъй като не го гледах много съсредоточено ще трябва скоро да го повторя. :? Само на едно се издразних - брата на Бен Афлек. Играеше доста дървено. :twisted:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!