Ужаси!
Ужаси!
Ето и една темичка от мене.
Като изключително страстен почитател на тези филми-ужасите,ви питам какво ви е мнинието за тях.Не си спомням да сме го обсъждали,нито тук,нито в Dragoneye.
В Бард имаше по едно време една класация,но не съм обърнал голямо влияние.
Тъй че,имате ли такъв любим филм?
P.S. Не мислите ли,че тези филми в последни години много западат и дали може да има бъдеще в тях?
Като изключително страстен почитател на тези филми-ужасите,ви питам какво ви е мнинието за тях.Не си спомням да сме го обсъждали,нито тук,нито в Dragoneye.
В Бард имаше по едно време една класация,но не съм обърнал голямо влияние.
Тъй че,имате ли такъв любим филм?
P.S. Не мислите ли,че тези филми в последни години много западат и дали може да има бъдеще в тях?
- JaimeLannister
- Forsaken
Ха, тази тема като онази в Уъркшопа, ма няма лошо и без това на онази и бях изпуснал нишката. А за ужасите - не съм им фен (не като на трилърите), но чат пат гледам по някой, и трябва да кажа че сериите за Пришълеца са си класика. Както и Хищника, който си беше тъпо филмче, но пък иначе имаше някой много готини идеи. Сфера ако се смята за филм на ужасите също трябва да го спомена. Защото макар пвечето хора да казват. че не бил като книгата (която трябва да я прочета на всяка цена) на мен си ми хареса.
Като цяло обаче аз слагам ужасите като подразделение на трилърите, защото те са си това, само че със малко повече гадости.
Като цяло обаче аз слагам ужасите като подразделение на трилърите, защото те са си това, само че със малко повече гадости.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- JaimeLannister
- Forsaken
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- JaimeLannister
- Forsaken
Бе всеки си има различна гледна точка за това какво може да го изплаши, но като цяло жанра в момента си е добре. Като че има даже и някакво възраждане в момента- просто това си е жанр, който е на приливи и отливи. Иначе съм фен, без да прекалявам
, т.е. не харесвам прекалените изродщини и натурализъм. Пък и жанра си има доста под-жанрчета в него, сигурно всеки си пада по някой от тях. Примерно в sci-fi ужасите най ме кефят Пришълците и Хищникът. От филмите за маниаци убийци- най ме кефи Фреди, т.е. Елмстрийт серията, съответно номия Фреди срещу Джейсън. Друга група, са си филмите с вампири, върколаци и всякакви таки свръхестествени същества- при много от тях пибликата вече не се плаши, но мен също си ме кефят. Друга групичка- повече отива към жанра на трилъра, но психологически са си ужаси- серията за Ханибал Лектър, също и Седем.
Абе има и много дреги разклонения на жанра, но айде, че стана дългичко. Ако темата "оживее" по-дълго, сигурно ще има и място за много други неща
P.S. Въпреки че този жанр се счита обикновенно за по "долнопробен" , мисля че има и доста добри постижения в него

Абе има и много дреги разклонения на жанра, но айде, че стана дългичко. Ако темата "оживее" по-дълго, сигурно ще има и място за много други неща
P.S. Въпреки че този жанр се счита обикновенно за по "долнопробен" , мисля че има и доста добри постижения в него

Не си падам особено по ужасите. Предпочитам класическия психо-трилър.
Не, че не изгледах всички серии на Пришелеца в ранна детска възраст (и не толкова ранна). Изгледах си ги и още как. Като се сетя само колко време след като бях гледала първата част никой не можеше да ме накара да ям спагети с доматен сос.
Но харесвам някои по-стари неща: Ал. Хичкок и М. Бава. При тях за разлика от филмите, излезли в секцията "ужаси" през 80-те има и сценарий и атмосфера и добре подбрана музика.
Не, че не изгледах всички серии на Пришелеца в ранна детска възраст (и не толкова ранна). Изгледах си ги и още как. Като се сетя само колко време след като бях гледала първата част никой не можеше да ме накара да ям спагети с доматен сос.
Но харесвам някои по-стари неща: Ал. Хичкок и М. Бава. При тях за разлика от филмите, излезли в секцията "ужаси" през 80-те има и сценарий и атмосфера и добре подбрана музика.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."