Почти 80% дотук на Доматите.Consensus: Economically paced, stylistically clever, and filled with scares.
Януари '08
Гледах го за двойка кинти на Киноманията, иначе вкарвах, без да се замислям. Заслужаваше си горе-долу, но едва ли за нормално кино. 5/10, главно заради пейзажите и хореографията на ездата.
Иначе хубаво, че почти всичко, което подбрах тогава, после го пускат. Само дето мен вече не ме грее:
Nomad
Gone Baby Gone - точно сега излиза
Pan's Labyrinth - по нова година
даже за тъпите Борджии, дето си излязох, видях трейлър в Арената
Дори Землеморията гледах.
 Само Across the Universe явно няма да пуснат. 
А за Youth Without Youth страшно ме е яд, че го изпуснах, щото и той едва ли ще ни огрее. Така става, като не се рисърчва.
  И корейския The Host съжалявам, че изпуснах, макар че него го бях гледал на компа. И той си е баш за кино.

Иначе хубаво, че почти всичко, което подбрах тогава, после го пускат. Само дето мен вече не ме грее:
Nomad
Gone Baby Gone - точно сега излиза
Pan's Labyrinth - по нова година
даже за тъпите Борджии, дето си излязох, видях трейлър в Арената
Дори Землеморията гледах.
А за Youth Without Youth страшно ме е яд, че го изпуснах, щото и той едва ли ще ни огрее. Така става, като не се рисърчва.
					Last edited by shayhiri on Tue Jan 22, 2008 5:49 pm, edited 1 time in total.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Roamer
 - Ascendent
 - Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

А всъщност тук-там човек може и "Across The Universe" да гледа - пък макар и "само" в Дома на киното 
  То на Киноманията там си го и гледахме де, и даже ни хареса на всичките май 
http://www.programata.bg/index.php?page ... &eid=42297

http://www.programata.bg/index.php?page ... &eid=42297
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
						Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
DELgado wrote:Шайхири, как беше филмът.Аз може би ще го гледам утре, но нямам търпение да разбера как е?
Значи, Кловърфийлд ("Чудовищно") рути. Определено е за кино, все пак, най-вече заради умопомрачителния звук. Гледай го в Арена, Валка, както направих и аз, няма да сбъркаш. Озвучаването там е несравнимо, дори с Мола.
Тва е най-краткият филм, който съм гледал, но всичко си е точно на мястото - и на макс. Съжалявам само, че нямаше повече ефекти с жувотните, но иначе непрекъснато се възхищавах на професионалния минимализъм на всяко ниво от продукцията.
А най-важното е, че филмът сработва (почти) по всичките си линии. Не си спомням някога да съм настръхвал от подсъзнателна обреченост, а Кловърфийлд почти ме накара. За плашливите американци направо не ми се мисли. Има си и страх, и ужас, и немеене пред апокалиптичната картина, и смях тук-там, и съпреживяване с героите.
Обаче все пак не можа да ме откъсне напълно от реалността (поне не мен, май не биваше да се оспойлвам толкоз злобно
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
За мой ужас съм съгласен с ботъмлайна на Алекс - Кловърфийлд е уникален, но за разлика от друг път, точно сега не мога точно да обясня кое му е толкова хубавото... Ше помисля и ше пиша ревю 
Само зерглингите бяха БРУТАЛНО излишни, ма добре, че я събират две минути участие, я не.

Само зерглингите бяха БРУТАЛНО излишни, ма добре, че я събират две минути участие, я не.
And you can't dance with a devil on your back...
						Филма беше едно от най-страните, интересни и въздействащи усещания който съм преживял отивайки на кино. Сега съм прекалено уморен да пиша повече но само ще кажа че въпреки ужасната камера (даже ме заболя глава 
 ) филма просто владее. Евала на хората които са го направили. Просто ми показаха, че все още има неща които могат да ме изненадат, приятно при това, в киноиндустрията.  

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!
						За зерглинчетата не съм съгласен.Roland wrote:За мой ужас съм съгласен с ботъмлайна на Алекс - Кловърфийлд е уникален, но за разлика от друг път, точно сега не мога точно да обясня кое му е толкова хубавото... Ше помисля и ше пиша ревю
- Spoiler: show

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!