Бат Шварци

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply

Любим филм с бат Шварци:

Conan the Barbarian
11
27%
Terminator
6
15%
Commando
1
2%
Predator
1
2%
The Running Man
1
2%
Total Recall
4
10%
Terminator 2
14
34%
True Lies
0
No votes
End of Days
0
No votes
6th Day
0
No votes
Terminator 3
1
2%
Друг - напишете в темата
2
5%

Total votes: 41

AlDim
Elder God

Бат Шварци

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 7:28 am

Вдъхновен от Hamlet is Back бъзика, в момента съм се хванал да наваксам всичко на бат Шварци, което съм изпуснал (примерно True Lies, който почти успя да ми влезе в топ 3 най-любими филми с него!), както и да си преговоря разни негови филми, които не съм гледал от край време.

Та спонтанно ме обзе желанието да пусна една анкетка за любим филм с големия австриец. Може и топ 10 да давате, ако сте на кеф. Знаете, че съм съкър за такива неща :P

Моето:

1. Conan the Barbarian
2. Terminator 2
3. Total Recall
4. True Lies
5. Predator
6. Terminator
7. Pumping Iron
8. The Running Man
9. Terminator 3
10. 6th Day

п.п. Тази година се отбелязват ПЕТ ШИБАНИ ГОДИНИ без филми с Шварци! Пет шибани години... Пет шибани години...
Пет. Шибани. Години. :dash:

п.п.п. Уау бе, гласувах 30 сек след като пуснах темата и някой вече беше грухнал в полза на Conan the Barbarian. :mrgreen:

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Tue Jan 22, 2008 7:33 am

Арни е наистина голяма работа :)

Освен Конан, за който гласувах, винаги си спомням с много любов за Червена топлина, където Арни играе руския агент Иван Данко :lol: Култ! Особено първата сцена с руската баня....в нея има толкова Терминатор, че ти става още по-голям кеф :) Иначе разбира се освен Терминатор и Хищник трябва да споменем и Командо с епичното дебаркиране на острова на злите лоши и последвалата сеч!

Ех Арни :roll: А едно време правеха такива екшъни...
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Gribo
Adept

Re: Бат Шварци

Post by Gribo » Tue Jan 22, 2008 7:33 am

AlDim wrote: п.п. Тази година се отбелязват ПЕТ ШИБАНИ ГОДИНИ без филми с Шварци! Пет шибани години... Пет шибани години...
Като се има пред вид колко тъп беше последния терминатор, може и да е за добро :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 7:42 am

Братче, ако всеки следващ негов филм е толкова "тъп", колкото Terminator 3, викам да вземем семейството му за заложници с ултиматум: "Или подписваш доживотен договор за превене на филми, или им пръсваме тиквите! И взривяваме атомна бомба в Калифорния, която ще накара пожарите от миналата година да ти се сторият като земен рай."

Стига Шварци да маже по кефещ начин и да пуска мощни one liner-и, дори най-тъпият филм (Commando anyone?) с него става равнозначен на total awesomeness! Затова и комедиите му са невъобразим шит - в тях не маже достатъчно и пуска куци уан-лайнъри.

И, еби му майката, днешно време почти няма заместител за тоталните идиоти, които направиха 80-те и 90-те рая за екшъните. Май единствено Вин Дизел може да се сравнява по уникалност и присъствие с тях. И (може би) Даниел Крейг има малко потенциал. Скалата стаа, ма е на светлинни години от тях, така че няма какво да го броим.
Иначе какво имаме? Орландо Блуум?? Your friendly neighborhood emo Тоби Магуайър?? Иска ми се да съм куул, ма съм смешен Крисчън Бейл?? Whoa Киану Рийвс?? Хайден Кристиансен?! ПУТКИ! :mrgreen:
Last edited by AlDim on Tue Jan 22, 2008 7:57 am, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 7:53 am

AlDim wrote:Стига Шварци да маже по кефещ начин и да пуска мощни one liner-и, дори най-тъпият филм (Commando anyone?) с него става равнозначен на total awesomeness! Затова и комедиите му са невъобразим шит - в тях не маже достатъчно и пуска уан-лайнъри.
Тогаз що примиргаш толкоз за True Lies? :mrgreen:

Ако се чудиш откъде са новите два гласа за Конан - недей. 8-) От мен са. И двата.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 7:56 am

Ъм. Какво има да не му харесвам на True Lies? Шварци маже. Шварци пуска яки one liner-и. Интеракцията с Джейми Лий Къртис МАЖЕ.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 7:59 am

Не го помня вече, ма не се ли водеше пародия?

Аха, сега чатнах - явно в оня цитат си имал предвид нефелните му комедии като Джуниър, Киндъргартън коп и т.н., а не екшън пародиите като Лъжите и Последният екшън герой.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 8:14 am

Last Action Hero смърди бая. В него Шварци маже долу-горе, но не пуска достатъчно яки one liner-и. И партньорът му е няк'во бахму и жалкото пишлеме.
Иначе True Lies по-скоро ми влиза в категорията екшън, който не се взима насериозно, отколкото комедия. И освен Шварци си има и ебахти готините идеи и ебахти необичайната структура (промяната на фокуса в средния час на филма е просто гениална).

...Та да си продължа мисълта, както бях почнал относно модерните екшън актьори. Брад "Бейби фейс" Пит?? Елайджа "Аз съм къс хобит с големи космати крака" Уддс?? Бен Вафлек?? Хю "Ако не броим Wolverine, все ме слагат в тъпи филми" Джакман?? Уил "Стърчат ми ушите и бтв тамън станах Сциентолог" Смит?? ПУТКИ!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 8:20 am

Хм. Другото настрана, но австрокютюкът изобщо не е актьор, така че къде си тръгнал да го сравняваш? Неслучайно играе само в жанра "Шварценегер" и дори в него е смешен. Даже в Конан има моменти, които трудно се преглъщат - но геният на Милиъс все пак го спасява.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 8:33 am

Всъщност си е чудесен актьор, макар и не от най-версатилните (което в Холивуд направо си е стандарт, защото там развиват основно character actors; Алпачиновците и Робъртденировците са изключителна рядкост). Арни има невероятно екранно присъствие и пресъздава учудващо добре дори по-сериозните си роли (специално в Конан е почти перфектен и кефи много в някои по-дълбокомислени сцени, които са били отрязани в първоначалната версия на филма). И за незапознатите - получил е Golden Globe за най-добър дебют още с прохождането си в Холивуд за ролята си в Stay Hungry.

Да не говорим, че много от тия, които изброих по-горе уж се водят "актьори", а всъщност са тотални бездарници. Орландо Блуум е най-добрият пример. Такъв нещастник НЕМА.
Last edited by AlDim on Tue Jan 22, 2008 8:40 am, edited 1 time in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 8:39 am

Обаче Бейл, Пит и Джакман са невероятни.
AlDim wrote:Арни има невероятно екранно присъствие и пресъздава учудващо добре дори по-сериозните си роли (специално в Конан е почти перфектен).
Има ли такива, че нещо не се сещам? Даже Сталоун има по-актьорски филми като Рамбо Първа кръв. Арнолд има всичко на всичко две. Лицеви изражения. "Къв съм смешен!" self-conscious smirk и "Е сега ви е*ах маата!" frown. А, има и една "OMG!!" ужасена гримаса. :)

В Терминатор2 обаче не отричам, че е на място. :idea: Там изражения просто не му трябват. :) Машина.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 22, 2008 8:47 am

Мое туриш и Джуниър и Ченге в детската градина нейде :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jan 22, 2008 8:49 am

Джуниър, Близнаци и Ченге в детската градина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jan 22, 2008 8:50 am

Говориш основно за клишетата в по-късните му филми. В Predator премина през голяма метаморфоза и в края беше много убедителен като отчаяно борещ се за живота си и в последствие разрушен психически маринец. В Conan има почти брилянтни сцени, особено тази, в която философства за 20-те години, прекарани в безмилостни битки (има я в удължената версия, наред доста въздействащи добавки в края на филма). В Terminator 2 е невероятен (и въпреки че ролята на пръв поглед изисква единствено каменно изражение, не мисля, че друг би се справил толкова добре).

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 22, 2008 8:53 am

Е, млъквам тогава, щото за горните филми съм 100% съгласен (те тва е моят Топ5, заедно със "Зов за завръщане" и вероятно "Истински лъжи" - хе, всъщност съвпада с твоя :lol: ).

Само ми стана много жал, че не съм гледал разширената версия на Конан. Имаш ли представа дали се намира по тракерите?